Google+ To Φανάρι : Τσιρώνης: Έρχονται μέτρα κατά της πετρελαιοκίνησης

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Τσιρώνης: Έρχονται μέτρα κατά της πετρελαιοκίνησης

ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ!
Μέτρα κατά της πετρελαιοκίνησης, τα οποία δρομολογούνται το επόμενο χρονικό διάστημα, προανήγγειλε σε συνέντευξή του στο eniconomia.gr ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης

Ο κ. Τσιρώνης, που δηλώνει “πολέμιος” της πετρελαιοκίνησης(!)...
αλλά και γενικότερα των ρυπογόνων οχημάτων, επιβεβαιώνει στην ίδια συνέντευξη πως η Ελλάδα πάσχει από ελεγκτικούς μηχανισμούς με αποτέλεσμα να δρουν κάποιοι ανεξέλεγκτα.

Όσον αφορά στα Τέλη Κυκλοφορίας «δύο ταχυτήτων» που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ο κ. Τσιρώνης εκτιμά πως ο τρόπος υπολογισμού των Ετήσιων Τελών με βάση τις εκπομπές CO2 είναι δίκαιος, αλλά θεωρεί πως τα πετρελαιοκίνητα οχήματα (αυτοκίνητα, ταξί, φορτηγά και γενικότερα τα μεταφορικά μέσα) είναι τα πιο επικίνδυνα και τα πλέον ρυπογόνα.

Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, πως το ένα κράτος-μέλος μετά το άλλο λαμβάνουν μέτρα κατά της πετρελαιοκίνησης καθώς οι εκπομπές μικροσωματιδίων αποτελούν κίνδυνο-θάνατο για την υγεία των πολιτών.

«Δεν είναι δυνατό να αντικρίζεις καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, ταξί και φορτηγά που κατά την εκκίνηση ή την πορεία τους να δημιουργείται ένα πυκνό μαύρο σύννεφο που δεν σου επιτρέπει να δεις ούτε την πινακίδα του και να αναρωτιέσαι πως κανένας αστυνομικός, κανένα ΚΤΕΟ ή γενικότερα κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δεν έχει κόψει από την κυκλοφορία αυτά τα οχήματα» τόνισε με έμφαση ο Υπουργός.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει» τονίζει ο κ. Τσιρώνης επικαλούμενος την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει άγνοια για τους σχεδιασμούς που αποκάλυψε ο κ. Τσιρώνης και αφορούν σε φορολόγηση της πετρελαιοκίνησης.

Τι απαντά το ΥΠΑΠΕΝ

Σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει:

Σε απάντηση σημερινών δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου, ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης τονίζει ότι ουδέποτε μίλησε για νέους φόρους ή τέλη στην πετρελαιοκίνηση και διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε τέτοια πληροφορία.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης πιστεύει και ανέλυσε πολιτικά την ανάγκη για μετάβαση σε μία οικονομία με λιγότερη εξάρτηση από το πετρέλαιο, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τα επόμενα χρόνια.

(Δημ:. Δηλαδή πετάμε μια ρουκέτα και όπου πάει;... ή προσπάθησε να πει κάτι αλλά δεν το κατάφερε;.... )

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου