Google+ To Φανάρι : Η Δανάη Στράτου “καπέλωσε” στο BBC τον σύζυγό της Γιάνη!(ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Η Δανάη Στράτου “καπέλωσε” στο BBC τον σύζυγό της Γιάνη!(ΒΙΝΤΕΟ)

Η άβολη στιγμή του Γιάνη Βαρουφάκη στο BBC
 Η είδηση ότι η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών, ήταν η “έμπνευση” του Jarvis Cocker για να γράψει (δείτε το βίντεο)…
... την τεράστια επιτυχία των Pulp, "Common People", κέντρισε το ενδιαφέρον του παρουσιαστή του βρετανικού δικτύου. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν κατάφερε να κρύψει την αμηχανία του.

Άβολα ένιωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή του BBC, αν αληθεύει πως η σύζυγός του είναι η "μούσα" του δημιουργού του "Common People".

Αρκέστηκε να πει πως ο ίδιος τότε δεν γνώριζε την Δανάη Στράτου, αλλά επιβεβαίωσε ότι ήταν η μοναδική Ελληνίδα σπουδάστρια στο Κολλέγιο St. Martins από το 1983 έως το 1988. Ήταν η ίδια χρονιά που ο Cocker παρακολουθούσε μαθήματα κινηματογράφου.

Το δημοσίευμα που έλυσε... το μυστήριο
Νωρίτερα, ο Independent αναδημοσίευσε άρθρο της Athens Voice σύμφωνα με το οποίο, η Δανάη Στράτου είναι η πλούσια φοιτήτρια Καλών Τεχνών για την οποία ο Jarvis Cocker έγραψε την τεράστια επιτυχία των Pulp, "Common People".

Η Δανάη Στράτου, σπούδασε στο Κολλέγιο St. Martins από το 1983 έως το 1988. Ήταν η ίδια χρονιά που ο Cocker παρακολουθούσε μαθήματα κινηματογράφου. Είχε δηλώσει το 2013 ότι γνώρισε την Ελληνίδα και μάλιστα θυμήθηκε και τις είχαν συζητήσει. «Ήθελε να μετακομίσει στο Hackney και να ζήσει σαν τους κοινούς θνητούς». Αυτό ήταν και η έμπνευση για το τραγούδι του. Όμως η ταυτότητα της γυναίκας δεν είχε αποκαλυφθεί ποτέ.

Η Δανάη Στράτου είναι η μεγαλύτερη κόρη του βιομηχάνου Φαίδωνα Στράτου της ιστορικής Πειραϊκής Πατραϊκής και της Ελένης Πόταγα-Στράτου, επίσης εικαστικού και γλύπτριας.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου