Google+ To Φανάρι : Κάθε εβδομάδα φεύγουν 2 Βέλγοι για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό κράτος

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Κάθε εβδομάδα φεύγουν 2 Βέλγοι για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό κράτος

Σύμφωνα με τον ιστορικό και ειδήμονα στο ισλάμ Pieter Van Ostaeyen, 481 Βέλγοι έφυγαν ή ήθελαν ν΄αναχωρήσουν για να πολεμήσουν στη Συρία ή στο Ιράκ ενώ περί τους 55 από αυτούς σκοτώθηκαν μεταφέρει η Het Laatste Nieuws.
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι είναι λιγότεροι αλλά πάντως παραδέχονται ότι κάθε εβδομάδα 2 Βέλγοι φεύγουν για να πολεμήσουν στη Συρία....


Οι αριθμοί που παρέχει ο Pieter Van Ostaeyen αφορούν όλους τους Βέλγους που βρίσκονται σε Συρία ή Ιράκ αλλά και όσους τελικά απέτυχαν να φθάσουν στον προορισμό τους.Σύμφωνα με την ανάλυσή του 90 % είναι άνδρες με μέσο όρο ηλικίας 25 ετών.

Η πρωτεύουσα της Ευρώπης παραμένει η πόλη απ΄ όπου φεύγουν οι περισσότεροι νέοι με 83 άτομα ενώ ακολουθεί η Αμβέρσα με (66) και το Vilvorde στα όρια των Βρυξελλών με (28).

Ο Pieter Van Ostaeyen εκτιμά ότι τουλάχιστον 88 ανάμεσά τους μάχονται στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους και 15 προστέθηκαν στην Jabhat Al-Nosra το συριακό παρακλάδι της al-Qaïda.

Το Υπ.Εξωτερικών δεν διαθέτει τα ίδια νούμερα. Σύμφωνα με τον Υπουργό ο αριθμός των Βέλγων που έφυγαν ή ήθελαν να φύγουν για να πολεμήσουν στη Συρία ή στο Ιράκ είναι 380 εκ των οποίων οι 200 βρίσκονται πάντοτε σε αυτές τις 2 χώρες. 50 περίπου σκοτώθηκαν και περί τους 100 επέστρεψαν στο Βέλγιο. Άλλοι 40 Βέλγοι κρατήθηκαν στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας. (lesoir 7/3/15)
dimpenews

σ.σ. Για να καταλάβουμε: Έφυγαν από το Βέλγιο Ευρωπαίοι πολίτες για να γίνουν φανατικοί τζιχαντιστές. Ωραία; Άλλοι έμειναν εκεί άλλοι σκοτώθηκαν αλλά αρκετοί γύρισαν χωρίς να φτάσουν ποτέ στο ισλαμικό κράτος 
Γι αυτούς τους φανατικούς υποψηφίους δολοφόνους δεν θα υπάρξει καμιά μέριμνα; Η πρόθεση των φανατικών να γίνουν σφάχτες ανθρώπων δεν ενδιαφέρει το Βελγικό κράτος και την Ε.Ε.; Επέστρεψαν και δεν έγινε τίποτε για τους εν δυνάμει δολοφόνους χριστιανών;


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου