Google+ To Φανάρι : Τον θυμόσαστε; Στο εδώλιο ο ανιστόρητος Ρίχτερ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Τον θυμόσαστε; Στο εδώλιο ο ανιστόρητος Ρίχτερ

 Ο παρ' ολίγον επίτιμος διδάκτωρ (!) του Πανεπιστημίου Κρήτης παραπέμπεται για άρνηση των ναζιστικών εγκλημάτων
Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί τελικά, στις 2 Σεπτεμβρίου, ο Γερμανός ιστορικός Χάινς Ρίχτερ, κατηγορούμενος για άρνηση των ναζιστικών εγκλημάτων και των εγκλημάτων πολέμου σε βάρος του κρητικού λαού.
Αφορμή για την ποινική δίωξή του στάθηκαν οι καταγγελίες των Κρητικών για τις ιστορικές ανακρίβειες που διατυπώνονται στο βιβλίο του «Operation Merkur: Die Eroberung der Insel Kreta im Mai 1941», το οποίο στην Ελλάδα κυκλοφορεί με τον αόριστο τίτλο «Η Μάχη της Κρήτης».

Για το θέμα είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρεθύμνου Γεώργιος Πατεράκης, αμέσως μετά την εν κρυπτώ αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συγκεκριμένα, η παραπομπή σε δίκη του Γερμανού ιστορικού αποφασίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου στις 2 Μαρτίου 2015. Ο κ. Ρίχτερ διώκεται με βάση τις διατάξεις του νέου αντιρατσιστικού νόμου, που ψηφίστηκε από την προηγούμενη Βουλή στις 28 Αυγούστου του 2014. Η Δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορία σε βάρος του για μια σειρά αναφορών που εμπεριέχονται στο επίμαχο βιβλίο που «συνιστούν άρνηση των εγκλημάτων του ναζισμού και των εγκλημάτων πολέμου και στρέφονται κατά του κρητικού λαού, ενέχοντας υβριστικό χαρακτήρα διά του Τύπου και κατ' εξακολούθηση». Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κ. Ρίχτερ είναι σε βαθμό πλημμελήματος και επισείει ποινή φυλάκισης έως τριών ετών και χρηματικό πρόστιμο έως 20.000 ευρώ.

«Ιπποτική πράξη»

Υπενθυμίζεται ότι ο κατά τα άλλα γνώστης της νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας παρουσιάζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη βάρβαρη ναζιστική εισβολή στο νησί ως πράξη «ιπποτική και δίκαιη», ενώ αντιθέτως ο σχεδόν καθολικός αγώνας του κρητικού λαού παρουσιάζεται ως «βρόμικος και κτηνώδης»! Επιπλέον, στις 543 σελίδες του βιβλίου διαβάζουμε ότι «το επαναλαμβανόμενο επιχείρημα ότι οι επιχειρήσεις "Μαρίτα" και "Ερμής" καθυστέρησαν κατά έξι εβδομάδες τη γερμανική επίθεση εναντίον της Σοβιετικής Ενωσης... ζει ως μύθος, τον οποίο τείνουν να πιστεύουν οι Ελληνες». Χωρίς να σταματάει εδώ, ο κ. Ρίχτερ φτάνει στο σημείο να κατηγορεί την ελληνική πλευρά για καλλιέργεια... ψευδαισθήσεων για την αποφασιστική συμβολή των Ελλήνων στη νίκη των συμμάχων, προκειμένου να τονώνεται το ελληνικό εθνικό φρόνημα.

Αγγελος Σκορδάς

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου