Google+ To Φανάρι : Η Ρωσία ανακαλύπτει το ισλαμικό τραπεζικό σύστημα!

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η Ρωσία ανακαλύπτει το ισλαμικό τραπεζικό σύστημα!

Η κυβέρνηση της χώρας φέρεται να έχει δώσει το «πράσινο φως» για την εγκατάσταση ισλαμικών τραπεζικών ιδρυμάτων, χαρακτηριστικό των οποίων είναι, ότι απαγορεύουν τους τόκους όταν δανείζουν χρήματα και το κέρδος προκύπτει από τη μετοχική παρουσία του πιστωτή στη δουλειά του δανειζομένου.
Τα πρώτα υποκαταστήματα αναμένεται να ανοίξουν στη Ρωσική Ομοσπονδία το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Με την ενέργεια αυτή, η Ρωσία φιλοδοξεί να προσελκύσει δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία θα κατευθυνθούν στη χρηματοδότηση έργων υποδομής στη χώρα, όπως επέκταση και εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και χρηματοδότηση της βιομηχανίας.

Η Ρωσία αναμένεται πού σύντομα να έχει ολοκληρώσει τις νομοθετικές παρεμβάσεις που θα επιτρέπουν τη λειτουργία των τραπεζών αυτών στη χώρα. Η ρωσική οικονομία υποφέρει από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη Δύση, εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία, καθώς επίσης και τις χαμηλές τιμές των υδρογονανθράκων.

Πρόκειται για μια πραγματικά ευφυή κίνηση, καθώς εάν πετύχει να προσελκύσει ισλαμικό κεφάλαιο, ιδίως από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, θα πρόκειται για ένα «χαρτί» στα χέρια της ρωσικής κυβέρνησης, όχι μόνο για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση, αλλά και για να επιδείξει «πολιτικώς ορθή» συμπεριφορά απέναντι στις μουσουλμανικές πληθυσμιακές ομάδες της χώρας, ιδίως στην ταραγμένη περιοχή του Καυκάσου.

defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου