Google+ To Φανάρι : Ρουσφετατζήδες με το αζημίωτο! Βρετανοί πρώην υπουργοί πιάστηκαν στη... φάκα από δημοσιογράφους

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ρουσφετατζήδες με το αζημίωτο! Βρετανοί πρώην υπουργοί πιάστηκαν στη... φάκα από δημοσιογράφους

 Δύο Βρετανοί πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές έπεσαν στα… δίχτυα δύο δημοσιογράφων, οι οποίοι υποδύονταν τους επιχειρηματίες, δεχόμενοι (με το αζημίωτο, βεβαίως), να χρησιμοποιήσουν την πολιτική τους επιρροή προκειμένου να προωθήσουν μια ιδιωτική επιχείρηση....

   Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εφημερίδα Daily Telegraph, ο πρώην υπουργός...
Εξωτερικών και Δικαιοσύνης (στις κυβερνήσεις του Τόνι Μπλερ) Τζακ Στρο προσφέρθηκε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του προκειμένου να προωθήσει την υποτιθέμενη επιχείρηση των επιχειρηματιών, ζητώντας ως αμοιβή το ποσό των 6.800 ευρώ την ημέρα.
Ο άλλοτε υπουργός Άμυνας και Εξωτερικών Μάλκολμ Ρίφκιντ, από την πλευρά του, πρότεινε να βοηθήσει στο να υπάρξει μία «χρήσιμη πρόσβαση» σε κάθε βρετανική πρεσβεία σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους.

Οι δύο πρώην υπουργοί αρνούνται τις κατηγορίες, με τον Στρο να σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ότι «βρίσκομαι αυτή τη στιγμή αντιμέτωπος με μια φοβερή κατάσταση όπου ό,τι λέω χρησιμοποιείται προκειμένου να υπονοήσουν ένα αδίκημα ενώ αυτό δεν ισχύει. Είμαι σίγουρος ότι τίποτα απ’ όσα είπα κατά τη διάρκεια εκείνων των συναντήσεων δεν είναι λανθασμένο».

Ένας εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι ο Ρίφκιντ παραπέμφθηκε για εξηγήσεις στην επιτροπή που είναι αρμόδια για την τήρηση των κοινοβουλευτικών κανονισμών, ενώ η ίδια διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και στους Εργατικούς για τον Τζακ Στρο.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου