Google+ To Φανάρι : Άνθρωπος των Αμερικανών ο Τσίπρας ή πατριώτης;

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Άνθρωπος των Αμερικανών ο Τσίπρας ή πατριώτης;

 Υπάρχουν "μέτρα" να κριθεί η αξία και ο πατριωτισμός του Τσίπρα;

 Όταν "καταγγέλλεις" την Ελλάδα σαν "διεφθαρμένη" στην ευρωπαϊκή "γειτονιά", σημαίνει ότι αναγνωρίζεις την "καθαρότητα" αυτής της "γειτονιάς" ...Αναγνωρίζεις την "καθαρότητα" όλων των υπολοίπων. Η Ευρώπη τού Μπαρόζο και του Γιούγκερ δεν είναι διεφθαρμένη; Η Πορτογαλία τού Ζοζέ Σόκρατες δεν είναι διεφθαρμένη; Η Ιταλία τής Μαφίας και των μπούνκα-μπούνκα δεν είναι διεφθαρμένη; Η Γερμανία τής Siemens, του Χένες και του παραιτηθέντα προέδρου Βουλφ - εξαιτίας οικονομικού σκανδάλου - δεν είναι διεφθαρμένη; Η Ισπανία τού κλέφτη βασιλογαμπρού και του Μπάρθενας, ο οποίος χρηματοδοτούσε το κόμμα τού Ραχόι, δεν είναι διεφθαρμένη; ....
Δεν τους είδαμε όλους αυτούς να πηγαίνουν στις ξένες πρωτεύουσες και να "καταγγέλλουν" τους εαυτούς τους. Δεν τους είδαμε όλους αυτούς να τους πιάνει κρίση ειλικρίνειας και αυτοκριτικής όταν βγαίνουν από τις χώρες τους. Ακόμα κι αν τους απασχολεί το θέμα, δεν αποκαλύπτουν - αυτά που πιστεύουν και απαιτούν από τα αρμόδια "όργανα" να ελέγξουν - δημοσίως τις σκέψεις τους.

Οι Έλληνες Πρωθυπουργοί γιατί το κάνουν; Με πρώτο διδάξαντα τον Σιωνιστή Γιωργάκη, γιατί παθαίνουν "κρίση" ειλικρινείας στην Ευρώπη; ...Μήπως γιατί αυτό επιβάλει η προπαγάνδα των αφεντικών τους ...Μήπως γιατί τα αφεντικά τους, τα οποία θέλουν να παρουσιάσουν την Ελλάδα σαν "μαύρο πρόβατο", έχουν ανάγκη τη δική της "ομολογία"; Θέλουν, για να είναι ασφαλείς, την "ομολογία" τής ίδιας της "αμαρτωλής"; Γιατί το έκανε αυτό ο Τσίπρας; ...Από αφέλεια; Αν είσαι αφελής, πηγαίνεις σπίτι σου και δεν αναλαμβάνεις την Πρωθυπουργία. Δεν δικαιολογείται αφέλεια σε αυτά τα επίπεδα ...Μηχανικός είναι και έπρεπε να το ξέρει ...Δεν δικαιολογείται να "πέσει" το σπίτι ενός νέου μηχανικού, επειδή είναι το πρώτο του. Είτε είναι το πρώτο του είτε το τελευταίο του, πρέπει να είναι εξίσου ισχυρό. Αυτό λέει ο νόμος και αυτόν τον νόμο τον ξέρει ο Τσίπρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το "καρτούν" Βαρουφάκης.... Το "κατοικίδιο" της Γιάννας και "πουλέν" τής οικογένειας Παπανδρέου. Τι βγήκε και είπε δημοσίως σε εκδήλωση της ναζιστικής - στην κυριολεξία - Deutsche Bank; ...Ότι η Ελλάδα είναι τόσο διεφθαρμένη, που παρασέρνει τα πάντα στη διαφθορά της. Αυτό υπονόησε, λέγοντας ότι "...Αν ο Συ.Ριζ.Α. μείνει στην εξουσία για έναν χρόνο, θα διαφθαρεί κι αυτός από την κλεπτοκρατία" ...Σύμφωνος κι αυτός με τον Γιωργάκη και τον Τσίπρα. Προσθέτοντας επιπλέον και το δικό του "λιθαράκι" στην ανθελληνική προπαγάνδα, μας είπε ότι το τρίτο κόμμα στην Ελλάδα - και άρα και ένα μεγάλο μέρος τού λαού - είναι κατά την άποψή του φασίστες. Την ώρα δηλαδή που πρέπει να απειλήσεις τους αμετανόητους και πάντα ίδιους Ναζί τής Γερμανίας για τα δεινά που έχουν προκαλέσει στη χώρα σου, χαρακτηρίζεις πραγματικούς Ναζί και όχι απλά νεοναζί μεγάλο μέρος των πολιτών τής χώρας σου; Την ώρα που χιλιάδες Έλληνες έχουν αυτοκτονήσει εξαιτίας των Ναζί τής Γερμανίας, έρχεσαι και ενοχοποιείς τον ελληνισμό; ...Πόσο πιο βλάκας μπορείς να γίνεις;

Όμως, επειδή βλάκες σε αυτά τα επίπεδα δεν υπάρχουν, ευνόητα είναι τα συμπεράσματα ...Ο Βαρουφάκης είναι ένας προδότης, ο οποίος απλά κάνει ό,τι του υποδεικνύουν τα αφεντικά του να κάνει. Τα αφεντικά που προσπαθούν να τον κάνουν celebrity αυτές τις ημέρες, για να κάνουν "περήφανο" το πόπολο, το οποίο έχει τέτοιους cool ηγέτες. Εφόσον λοιπόν τα αφεντικά τού cool ηγέτη θέλουν τον ελληνικό λαό να είναι διεφθαρμένος και φασίστας, για να έχουν το "άλλοθι" για να τον διαλύσουν, ο cool δούλος τους "ακολουθεί" τις εντολές τους και τον παρουσιάζει ακριβώς όπως τους βολεύει.

Άνθρωπος των Αμερικανών ο Τσίπρας ή πατριώτης; Υπάρχουν "μέτρα" να κριθεί η αξία και ο πατριωτισμός του Τσίπρα;

Αν αυτά, τα οποία περιγράψαμε, είναι τα τυπικά, που "σπαταλούν" την "πίστωση" του Τσίπρα, υπάρχουν και τα ουσιαστικά, τα οποία, αν συμβούν, θα την "ακυρώσουν". Σε αυτό το ουσιαστικό επίπεδο θα κριθεί ο Τσίπρας ...Ο Τσίπρας θα κριθεί από τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία τής διαφθοράς που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνησή του. Τι θα κάνει με τα στοιχεία, τα οποία αποδεδειγμένα πλέον - όπως μας ενημέρωσαν οι ίδιοι στη συνάντησή τους με τον Σουλτς ότι υπάρχουν - έχει στη διάθεσή του; Απέναντί του έχει μια Γερμανία, η οποία είναι "στημένη" και έτοιμη να υποκύψει στη δήθεν επίθεση της "λογικής" ...Μια Γερμανία, η οποία είναι έτοιμη να "εκβιαστεί", για να σταματήσει να αρνείται το "κούρεμα" του χρέους. Εδώ είναι όλη η παγίδα. Ο Τσίπρας, διαχειριζόμενος τα στοιχεία που έχει το ελληνικό κράτος εις βάρος τής Γερμανίας, θα τα χρησιμοποιήσει εν κρυπτώ δήθεν, για να την εκβιάσει να δεχθεί το "κούρεμα" ή μήπως θα τα χρησιμοποιήσει φανερά, για να "ακυρώσει" το ίδιο το χρέος;

Αυτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα, τα οποία αποκαλύπτουν δύο διαφορετικές πολιτικές, οι οποίες οδηγούν σε δύο παντελώς διαφορετικά αποτελέσματα. Αν ο Τσίπρας είναι "στημένος" από τους Αμερικανούς και τους τοκογλύφους, θα κάνει το πρώτο ...Θα εκβιάσει μια Γερμανία, η οποία θέλει να εκβιαστεί, για να εξασφαλίσει το "άλλοθι" να μεθοδεύσει - χωρίς να αποκαλυφθεί ο ρόλος της - το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, το οποίο θα οδηγήσει στην "έκρηξη" ...Θα εκβιάσει μια Γερμανία, η οποία θα κάνει αυτό, το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει αποφασίσει και προβλέπεται από τον ρόλο της να κάνει ...Θα της δώσει τη δυνατότητα να πουλήσει πανάκριβα κάτι, το οποίο θα το έδινε τζάμπα έτσι κι αλλιώς.

Η Ελλάδα σε μια τέτοια περίπτωση όχι μόνον θα καταστραφεί, αλλά θα στρέψει όλο το ευρωπαϊκό μίσος εναντίον της. Γιατί θα καταστραφεί; ...Γιατί κανένα "κούρεμα" δεν θα την σώσει, αν από αυτό το "κούρεμα" "ανατιναχτεί" η ευρωπαϊκή οικονομία και τα κάνει όλα "ερείπια" ...Κανένας "καμικάζι" δεν γλίτωσε τον εαυτό του, κάνοντας επίθεση "αυτοκτονίας". Τέτοια αυτοκτονική επίθεση εναντίον τής Ευρώπης είναι η απαίτηση της Ελλάδας για "κούρεμα" του χρέους της. Τουλάχιστον να είναι στον ίδιο παρονομαστή με τους υπόλοιπους και να μην συγκεντρώνει το μίσος τους. Αυτό το ανθελληνικό μίσος είναι που επιθυμούν και οι συνωμότες, οι οποίοι ήδη έχουν πιάσει "θέση" στο αμερικανικό "καράβι" σωτηρίας. Αυτό το ανθελληνικό μίσος μόνον μπορεί να σώσει τη Γερμανία από το έγκλημα της προδοσίας της.

Αυτό είναι το σχέδιο. Όλοι αυτοί θέλουν να εκβιάσει ο Τσίπρας τη Γερμανία, γιατί θέλουν να "υποχωρήσει" με "θεατρικό" τρόπο η Γερμανία στις ελληνικές αξιώσεις και με αυτήν την υποχώρηση να εξασφαλίσουν την παντοτινή μυστικότητα των εκβιαστικών στοιχείων ...Παντοτινή, εφόσον την ευθύνη τής απόκρυψης θα την έχει ο εκβιαστής και όχι ο εκβιαζόμενος ...Την ευθύνη θα την έχει η Ελλάδα και όχι η Γερμανία. Λογικό είναι αυτό, εφόσον δεν είναι δυνατόν να εκβιάζεις με κάποια στοιχεία και ταυτόχρονα να τα αποκαλύπτεις τη στιγμή που ο εκβιαζόμενος συμμορφώνεται στις απαιτήσεις σου. Αυτό είναι το κόλπο τους. Αυτοί βάζουν τον Τσίπρα να κάνει εκβιαστικούς "τσαμπουκάδες" στη Γερμανία, γιατί θέλουν να εκμεταλλευτούν τον ρόλο της, ο οποίος έτσι κι αλλιώς προβλέπει "κούρεμα" του ελληνικού χρέους και άρα γερμανική "υποχώρηση".

Αν όμως ο Τσίπρας πράξει το αντίθετο και αποκαλύψει τα ίδια στοιχεία και στρέψει το ελληνικό κράτος νομικά εναντίον προσώπων και όχι εναντίον κρατών ή θεσμών τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε η κατάσταση αλλάζει δραματικά. Αν το ελληνικό κράτος στραφεί εναντίον τής ηγεσίας τής Γερμανίας και συγκεκριμένων προσώπων τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε την έχουν "πατήσει" όλοι τους. Σε αυτήν την περίπτωση όλοι οι λαοί τής Ευρώπης θα ενημερωθούν για τη συνωμοσία. Θα μάθουν ποιοι τους είχαν βάλει στο "στόχαστρό" τους, για να τους "εκτελέσουν" μέσω του Έλληνα "καμικάζι". Θα μάθουν ποιοι ήταν οι ηγέτες τους που τους πρόδωσαν ...Οι διεφθαρμένοι μέχρι το κόκαλο ηγέτες, σαν τον Ζοζέ Σόκρατες ...Σαν τον καραγκιόζη, ο οποίος έβαλε την Πορτογαλία στο Μνημόνιο και τη βύθισε στη φτώχεια, την ώρα που έψαχνε για τον εαυτό του ακριβό διαμέρισμα στο Παρίσι, για να απολαύσει τη λεία του και την dolce vita.

Θα μάθουν όλοι τι έγινε, πως έγινε και ποιοι το μεθόδευσαν. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα μπορείς να τους "δουλεύεις" με τους ψευδοεχθρούς, που τους εμφανίζεις μπροστά τους. Η άμυνα των λαών τής Ευρώπης θα στραφεί εναντίον τής δολιότητας των ΗΠΑ και όχι εναντίον της "επιθετικότητας" της Ρωσίας ή της ωμότητας του Isil. Σε μια τέτοια περίπτωση το μίσος των λαών της θα στραφεί εναντίον τής συμμορίας των Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούγκερ, Μπαρόζο κλπ.. Θα στραφεί εναντίον τής συμμορίας, η οποία απέκτησε απίστευτο πλούτο από τη διαφθορά και θα αποκαλυφθούν και οι τοκογλύφοι που κρύβονται πίσω της.

Αυτό είναι το όλο θέμα. Αυτό είναι το "μέτρο", το οποίο θα μας επιτρέψει να κρίνουμε με απόλυτη ασφάλεια τον Τσίπρα. Αν ο Τσίπρας αποκαλύψει τον ρόλο τής Γερμανίας και των τοκογλύφων, θα θίξει τα αμερικανικά συμφέροντα και άρα θα έρθει σε σύγκρουση μ' αυτούς. Αν με λίγους "ψευδοτσαμπουκάδες" παραστήσει τον λαϊκό ήρωα και επαναστάτη και κατορθώσει να "κουρέψει" το ελληνικό χρέος, θα εξυπηρετήσει τους Αμερικανούς και θα καταστρέψει την Ευρώπη. Το πρώτο γίνεται με λογιστικό έλεγχο του χρέους, τον οποίο μέχρι στιγμής ο Τσίπρας δεν τον αναφέρει πουθενά, ενώ το δεύτερο γίνεται με απαιτήσεις για "ελάφρυνση" του χρέους, τις οποίες ο Τσίπρας "περιφέρει" ήδη στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Αυτό, το οποίο έχει σημασία, είναι ότι η Ευρώπη - και μαζί της και η Ελλάδα - αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε κίνδυνο. Γιατί; ...Γιατί ένα "κούρεμα" του ελληνικού χρέους αναγκαστικά θα ενεργοποιήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Όπως είπαμε, θα γίνει αυτό το χρέος η "σταγόνα" που θα ξεχειλίσει το "ποτήρι" στην κρίση χρέους τής Ευρωζώνης ...Η "σπίθα", η οποία θα ανατινάξει μια "πυριτιδαποθήκη". Οι απώλειες για το κάθε κράτος από αυτό το "κούρεμα" θα έχουν τις συνέπειες που είχε το ποσό που έδωσε ο Καραμανλής στις τράπεζες και "πυροδότησε" το ελληνικό δημόσιο χρέος. Το "κενό", το οποίο θα προκύψει στα κράτη από το "κούρεμα" - και το οποίο το έχουν προϋπολογίσει οι "πυροτεχνουργοί" - θα ενεργοποιήσει όλες εκείνες τις παρενέργειες, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν στην Ελλάδα και την οδήγησαν στο Μνημόνιο.

Θα εμφανιστούν σε όλους τους ευρωπαϊκούς κρατικούς προϋπολογισμούς κενά, όπου το ένα θα επιβαρύνει το άλλο. Θα αρχίσουν να "χτυπάνε" σε ολόκληρη την Ευρώπη τα ασφαλιστικά ταμεία και άρα και οι τράπεζες, εφόσον δεν θα περνάνε τα γνωστά μας πλέον στρες-τεστ. Αναγκαστικά τα ευρωπαϊκά "όργανα" θα βάλουν τα ίδια τα κράτη να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματα των τραπεζών τους, για να αποφευχθεί σε πρώτη φάση η άμεση κατάρρευση. Θα βάλουν δηλαδή τις ευρωπαϊκές "ΕΛΣΤΑΤ" να βάλουν στους προϋπολογισμούς ό,τι έβαζαν μέχρι τώρα μόνον στην Ελλάδα. Θα προσθέσουν σταδιακά στο δημόσιο χρέος και το ιδιωτικό και τότε η κατάρρευση θα είναι θέμα δευτερολέπτων.

Αν, δηλαδή, εξαιτίας ενός ελληνικού "κουρέματος", αλλάξουν οι ισορροπίες των εθνικών προϋπολογισμών - και αυξηθούν τα ελλείμματά τους - και αναγκαστούν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να κάνουν ό,τι αναγκάστηκε να κάνει η Ελλάδα, θα τιναχθούν στον αέρα. Τα κράτη αυτά θα είναι σε χειρότερη κατάσταση από την ίδια την Ελλάδα. Αυτό, το οποίο λέμε, δεν πρέπει να φαίνεται παράξενο στον αναγνώστη. Η Ευρώπη αυτήν τη στιγμή μπορεί να τιναχθεί στον αέρα ακόμα και με ένα "φτάρνισμα". Το Βέλγιο, για παράδειγμα, που είναι η χώρα η οποία φιλοξενεί την έδρα των Βρυξελών και της ευρωπαϊκής "νομιμότητας", σύμφωνα με τον Economist (http://www.economist.com/content/global_debt_clock) έχει ήδη κατά κεφαλή δημόσιο χρέος υψηλότερο από αυτό της Ελλάδας. Ο κάθε Βέλγος πολίτης χρωστάει 45 χιλιάδες περίπου Ευρώ, ενώ ο κάθε Έλληνας 25 χιλιάδες Ευρώ. Σχεδόν διπλάσιο δημόσιο χρέος έχει ο Βέλγος από τον Έλληνα πολίτη και με το συνολικό βελγικό δημόσιο χρέος να πλησιάζει το "όριο" της "κολάσεως" των Μνημονίων

...107% του ΑΕΠ του είναι ήδη το χρέος. 0,003 % χωρίζει τους Βέλγους από το να τους χαρακτηρίσουν οι Γερμανοί "τεμπέληδες", "άχρηστους" και "παράσιτα". Δεν βλέπουμε όμως κάποιους να προετοιμάζουν εφιαλτικά "στρες-τεστ", απειλώντας τους Βέλγους. Δεν βλέπουμε ιδιαίτερη όρεξη από τους Βόρειους να εξευτελίσουν τους ομοίους τους. Και να φανταστεί κάποιος ότι το Βέλγιο έχει ακόμα προϋπολογισμό τής "πατέντας". Δεν αναγκάστηκε, όπως η Ελλάδα, να βάλει μέσα σ' αυτόν - λόγω Καραμανλή και ΕΛΣΤΑΤ - μεγάλο μέρος τού ιδιωτικού του χρέους. Γιατί το λέμε αυτό; ...Γιατί, αν το Βέλγιο εξαναγκαστεί να συντάξει "μνημονιακό" προϋπολογισμό όπως η Ελλάδα, το χρέος του εύκολα θα πάει στο 400% του ΑΕΠ.

Αν αναγκαστεί να καλύψει τις επισφαλείς χρηματοδοτήσεις των βελγικών τραπεζών τύπου DEXIA, θα δούμε "πυροτέχνημα". Σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα δείχνει μπροστά του "Ελβετία". Σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να πάρουμε το "δάκτυλο" του Βέλγου Ρομπάι, που το "κουνάει" στην Ελλάδα και να του το δώσουμε να το φάει. Η Πρωθυπουργός τής Δανίας γνωρίζει να βγάζει selfies με τον Πλανητάρχη και να "ανησυχεί" για τη "φτωχή" Ελλάδα, αλλά δεν μας λέει πώς είναι να κυβερνάς μια "πετυχημένη" Δανία, που το συνολικό χρέος τού λαού της είναι 538% του ΑΕΠ του. Η Ολλανδία αυτών, οι οποίοι μας υποδεικνύουν να πουλήσουμε νησιά μας, χρωστάει το μυθικό 687% τού ΑΕΠ της. Η Ιρλανδία, η οποία μας δίνει πλέον και συμβουλές, επειδή το Μνημόνιό της πέτυχε με την προσήλωσή της στις υποχρεώσεις της, έφτασε το συνολικό της χρέος στο 680% τού ΑΕΠ. Διατήρησε βέβαια χαμηλό το δημόσιο χρέος της στο 115%. Πώς; ...Της επέτρεψαν να "ξεφορτωθεί" δημόσιο χρέος στο ιδιωτικό, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι, για να έχουν έναν καλό "μαθητή" απέναντι στον "κακό" Έλληνα.

Κατάλαβε ο αναγνώστης πόσο "λεπτές" είναι οι ισορροπίες στην Ευρώπη; Κατάλαβε με πόσα λίγα χρήματα που "κουρεύονται" όλα αυτά κινδυνεύουν να "εκραγούν"; Όταν όλα αυτά ενεργοποιούνται με ένα "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, το οποίο θα είναι απλά μια μικρή "μετακίνηση" ενός "παιδιού" πάνω σε μια υπερφορτωμένη "βάρκα" που επιπλέει στα όρια της ισορροπίας, αντιλαμβανόμαστε το πόσο κοντά είναι ο σχεδιασμός των Αμερικανών ...Αντιλαμβανόμαστε πόσο εύκολα μετατρέπεται το σύνολο της Ευρωζώνης σε μια πανικοβλημένη "Ελλάδα", η οποία θέλει βοήθεια ...Αντιλαμβανόμαστε όμως και ποιος κρύβεται πίσω από τον "τσαμπουκά" τού Βαρουφάκη ...Αντιλαμβανόμαστε και ποιος κρύβεται πίσω από την "αισιοδοξία" τού Τσίπρα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩ
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου