Google+ To Φανάρι : Strati: Το πρώτο τρισδιάστατο αυτοκίνητο είναι γεγονός (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Strati: Το πρώτο τρισδιάστατο αυτοκίνητο είναι γεγονός (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπώσεων συνεχώς εξελίσσεται. Σήμερα μπορούμε πλέον να τυπώσουμε τρισδιάστατα οτιδήποτε. Από κτίρια και ανθρώπινα όργανα, μέχρι αεροπλάνα και αυτοκίνητα. Η αμερικανική εταιρία Local Motors στο Ντιτρόιτ, για παράδειγμα, σκοπεύει να ξεκινήσει μέσα στο 2015 τις πωλήσεις ενός τρισδιάστατου αυτοκινήτου, που ονομάζεται Strati.
Είναι ένα διθέσιο αυτοκίνητο που μπορεί να φτάσει τα 40 χιλιόμετρα την ώρα. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του είναι το πρώτο τρισδιάστατο αυτοκίνητο παγκοσμίως. Παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ.

«Τώρα χρειαζόμαστε μόλις 44 ώρες για να φτιάξουμε ένα όχημα, μέσα από απευθείας ψηφιακή παραγωγή. Ελπίζουμε στο τέλος του χρόνου να χρειαζόμαστε μόλις 24 ώρες. Ο στόχος μας μετά είναι να το φτιάχνουμε σε 10-12 ώρες συνολικά» τόνισε ο Τζέι Ρότζερς, διευθύνων σύμβουλος της Local Motors.

Αυτό είναι το αυτοκίνητο που μπορεί να φτιάξει ο εκτυπωτής. Είναι φτιαγμένο από 212 στρώματα και ζυγίζει 800 κιλά. Το Strati είναι τέλειο για την πόλη και για κοντινές βόλτες. Η διάρκεια ζωής του είναι μίνιμουμ τα πέντε χρόνια.

«Εάν το αφήνετε έξω στις χειρότερες συνθήκες, θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για πέντε με έξι χρόνια. Εάν το βάλετε σε γκαράζ και το χρησιμοποιείτε όπως ένα κανονικό αυτοκίνητο, τότε θα κρατήσει για πολύ περισσότερο. Είναι μάλιστα εντελώς ανακυκλώσιμο.

» Άρα τα καλά νέα είναι ότι αν σπάσει, στραβώσει ή κάτι χαλάσει, τότε μπορείτε να αφαιρέσετε τα μη ανακυκλώσιμα στοιχεία του και να ανακυκλώσετε όλο το υπόλοιπο. Να κερδίσετε κάποια χρήματα από την αξία των υλικών και να αγοράσετε ένα νέο όχημα», επισήμανε ο Τζέι Ρότζερς, διευθύνων σύμβουλος της Local Motors.

Η τιμή του τρισδιάστατου αυτοκινήτου που θα κυκλοφορήσει κανονικά μέχρι τα τέλη του 2015 θα κυμαίνεται μετά 15.000 και 25.000 Ευρώ.

euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου