Google+ To Φανάρι : Διεθνής καταδίκη για τον αποκεφαλισμό Ιάπωνα ομήρου από τον ISIS

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Διεθνής καταδίκη για τον αποκεφαλισμό Ιάπωνα ομήρου από τον ISIS

 Διαδηλωτές κρατούν πλακάτ υπέρ της απελευθέρωσης του επιζώντος ομήρου, Κέντζι Γκότο, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά από την επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού στο Τόκιο.
Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο που φέρεται να ανακοινώνει την εκτέλεση του Αρούνα Γιουκάουα, του ενός Ιάπωνα ομήρου από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους, χθες.

Το Τόκιο επέκρινε έντονα τη δημοσιοποίηση του βίντεο και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση του δεύτερου κρατούμενου, ενός δημοσιογράφου, που κρατείται.

«Αποτρόπαιη και απαράδεκτη ενέργεια» χαρακτήρισε την δολοφονία, ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα, σε μία σύντομη τηλεοπτική δήλωση, ανέφερε πως το βίντεο φαίνεται να δείχνει την εκτέλεση του Χαρούνα Γιουκάουα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα ενδώσει στους τρομοκράτες και επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του βίντεο, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γιουκάουα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε έντονα τη δολοφονία όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στον λαό της Ιαπωνίας για αυτή την φρικτή απώλεια», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα ταξιδεύει με προορισμό την Ινδία.

«Απευθύνουμε εκ νέου έκκληση για την άμεση απελευθέρωση του Ιάπωνα δημοσιογράφου, Κέντζι Γκότο, και όλων των άλλων ομήρων» που συνεχίζει να κρατάει το Ισλαμικό Κράτος.

Εκτός από τον πρόεδρο τον ΗΠΑ και ο Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε έντονα τη «βάρβαρη δολοφονία», ζητώντας επίσης την άμεση απελευθέρωση του δεύτερου Ιάπωνα που είναι στα χέρια των ισλαμιστών.

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε «τα συλλυπητήριά του προς την κυβέρνηση, το λαό της Ιαπωνίας και την οικογένεια του θύματος» και χαιρέτισε «την αποφασιστική δέσμευση της Ιαπωνίας στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και τον ενεργό ρόλο της στην προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή» αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ηλύσια Πεδία.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου