Google+ To Φανάρι : Αγγελική Ασημάκη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που ανακάλυψε το φάρμακο για τις αρρυθμίες.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Αγγελική Ασημάκη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που ανακάλυψε το φάρμακο για τις αρρυθμίες.

Όλα αυτά μακριά από το ψευδοκράτος των Αθηνών....Φοβερό δεν είναι;;
Μια ολόκληρη χώρα βρίσκεται στο κρεβάτι εξαιτίας μιας επικίνδυνης γρίπης και τα νούμερα δεν έχουν πάρει ΟΥΤΕ μια πρωτοβουλία...Το μόνο ενδιαφέρον που έχουν είναι οι καθαρίστριες....αν είπε κάτι ο Σαμαράς η αν κοιμήθηκε καλά ο Τσίπρας....

Mε επικεφαλής την Ελληνίδα παθολογοανατόμο Αγγελική Ασημάκη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Νοσοκομείου "Beth Israel Deaconess" της Βοστώνης ..
και με τη βοήθεια ενός ψαριού, (του λεγόμενου «ψαριού-ζέβρας», μία ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ένα νέο φάρμακο που μελλοντικά μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή αρρυθμίες της καρδιάς.

Η πρωτοτυπία της ανακάλυψης έγκειται στο ότι οι ερευνητές βάσισαν την ανακάλυψη τους στην μελέτη όχι ενός ζώου, αλλά του «ψαριού-ζέβρας», το οποίο τροποποίησαν γενετικά έτσι ώστε να εμφανίζει μια σχετικά σπάνια κληρονομική πάθηση, την αρρυθμιογενή μυοκαρδιοπάθεια δεξιάς κοιλίας. Οι άνθρωποι με αυτή τη νόσο εμφανίζουν αρρυθμία, δυσκολία της καρδιάς να λειτουργήσει ως αντλία αίματος και βλάβες στον καρδιακό μυϊκό ιστό.

Η Αγγελική Ασημάκη μάλιστα μίλησε στον «Αθήνα 9,84» για την επιτυχία της ομάδας της:

«Μπορεί το ψάρι να μην παθαίνει αρρυθμίες από μόνο του αλλά ως μοντέλο είναι πάρα πολύ καλό για την έρευνα γιατί αναπαράγεται πολύ γρήγορα.

Μπορείς γενετικά να το τροποποιήσεις πάρα πολύ εύκολα και να το κάνεις να έχει το νόσημα που θέλεις να μελετήσεις.

Η ιδέα την οποία είχαμε ήταν λοιπόν να φτιάξουμε ένα ψάρι το οποίο να έχει καρδιοπάθεια. Πήραμε 96 ψαράκια τα βάλαμε σε κουτάκια και σε κάθε κουτάκι προσθέσαμε ένα φάρμακο. Δοκιμάσαμε έτσι πέντε χιλιάδες φάρμακα γιατί όπως σας είπα πολλαπλασιάζονται γρήγορα. Μετά από μία εβδομάδα τα περισσότερα είχαν πεθάνει γιατί οι ουσίες μπορεί να ήταν τοξικές.

Κάποια άλλα ήταν όπως πριν προσθέσουμε φάρμακο και ένα ψάρι μας φάνηκε φυσιολογικό. Είχε μικρύνει η καρδιά του. Το ψάρι κινούταν πιο εύκολα και δεν παρουσίαζε προβλήματα. Έτσι απομονώσαμε αυτή την ουσία.

Εγώ ζω από τα 15 μου χρόνια με βηματοδότη.

Αυτή ήταν η εφαλτήριος δύναμη κι όλο το κίνητρο για να βοηθήσω κι άλλους νέους που γεννιούνται με προβλήματα στην καρδιά». 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου