Google+ To Φανάρι : Το Παρίσι πολιορκείται και με δυο ομηρίες σε εξέλιξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Το Παρίσι πολιορκείται και με δυο ομηρίες σε εξέλιξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι δράστες της σφαγής στο Charlie Hebdo, τα αδέρφια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί είναι νεκροί. Το ίδιο και ο τρίτος τζιχαντιστής, ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί, δράστης της δεύτερης ομηρίας στο Παρίσι, σε εβραϊκό παντοπωλείο στη συνοικία Πορτ ντε Βενσέν.
Αυτό που δεν ήθελε να παραδεχτεί η γαλλική αστυνομία επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα και έγινε ο χειρότερος εφιάλτης των Γάλλων. Το μακελειό με τους 12 νεκρούς στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo συνδέεται με τους πυροβολισμούς στο Μονρούζ του Παρισιού και με την επίθεση σε εβραϊκό παντοπωλείο στο ανατολικό προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας, Port de Vincennes.

Την ώρα που οι δράστες της σφαγής στο Charlie Hebdo, ο Σαΐντ και ο Σερίφ Κουασί, έχουν ταμπουρωθεί εδώ και ώρες μέσα σε εταιρία σε περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ και κρατούν έναν όμηρο, ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί γάζωσε ένα εβραϊκό μίνι μάρκετ στο Πορτ ντε Βενσέν και κρατά τουλάχιστον έξι ομήρους, γυναίκες και παιδιά.

Ο 32χρονος δράστης είναι εκείνος που αντάλλαξε πυροβολισμούς με γυναίκα αστυνομικό το πρωί της Πέμπτης στο Μονρούζ του Παρισιού με γυναίκα αστυνομικό, την οποία σκότωσε και τραυματίες σοβαρά έναν οδοκαθαριστή.

Στην επίθεση στο εβραϊκό μίνι μάρκετ δεν αποκλείεται να έχει συνεργό την 27χρονη Μπουμεντιέν, με την οποία φέρεται να συνδέεται ερωτικά.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τους, ως υπόπτους για την επίθεση και τη δολοφονία της 27χρονης αστυνομικού στο Μονρουζ, τους χαρακτήρισε οπλισμένους και επικίνδυνους και ζητά από τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τις αρχές για οποιαδήποτε πληροφορία έχουν!

Ο Κουλιμπανί που κρατά ομήρους, ζήτησε, σύμφωνα με την Telegraph από τους διαπραγματευτές να αφήσουν ελεύθερους τους αδερφούς Κουασί. Αν το αίτημά του γίνει δεκτό, θα αφήσει κι εκείνος τους ομήρους που κρατά. Αλλιώς, απειλεί να τους σκοτώσει. Ήδη, ο ένας είναι σοβαρά τραυματίας.

Εκείνοι αντίθετα έχουν διαμηνύσει στους διαπραγματευτές πως "θέλουν να πεθάνουν σαν μάρτυρες". Με τους μακελάρηδες του Charlie Hebdo φέρεται να έχει γνωριστεί στη φυλακή και να ανήκει στο ίδιο δίκτυο φανατικών ισλαμιστών. Ήθελε να αφανίσει τους Εβραίους του Παρισιού!

Τρία 24ωρα μετά τη σφαγή στο Charlie Hebdo που "πάγωσε" όλο τον κόσμο και ενώ οι δράστες παραμένουν όχι απλά ασύλληπτοι αλλά και κρατούν ομήρους, σιγά-σιγά αποκαλύπτεται στο σχέδιο των αδερφών Κουασί και του Κουλιμπαλί.

Στόχος του 32χρονου φαίνεται πως ήταν ο αφανισμός του εβραϊκού στοιχείου που ζει στο Παρίσι. Σύμφωνα με το CNN και την Telegraph, το πρωί της Πέμπτης όταν ήρθε αντιμέτωπος με την 27χρονη αστυνομικό, την οποία πυροβόλησε στο κεφάλι δολοφονώντας την εν ψυχρώ, κατευθυνόταν σε εβραϊκό σχολείο της περιοχής της Μονρούζ. 24 ώρες μετά, στόχος του έγινε ένα εβραϊκό παντοπωλείο.

Οι δε αδερφοί Κουασί έβαλαν στο στόχαστρό τους το Charlie Hebdo γιατί με τα σκίτσα του θεωρούσαν πως προσέβαλε τον Μωάμεθ.

Ήδη, όλα τα μαγαζιά στην εβραϊκή συνοικία του Παρισιού, το Μαρέ, αποφάσισαν να κλείσουν από το φόβο μήπως γίνουν ο επόμενος στόχος των τζιχανστιστών.

Η επίθεση στο Port de Vincennes
Ήταν 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί έξω από εβραϊκό μίνι μάρκετ στη συνοικία Port de Vincennes, στο ανατολικό άκρο του Παρισιού.

Ο δημοσιογράφος Φλοράν Μαρτέν που μένει εκεί κοντά, είπε στο ραδιόφωνο του RTL πως είχε περάσει από το 10 λεπτά πριν την επίθεση. «Το μίνι μάρκετ βρίσκεται κοντά σε μια συναγωγή. Πέρασα από εκεί 10 λεπτά νωρίτερα. Μετά, άκουσα τους πυροβολισμούς. Η επίθεση διήρκεσε 20-30 δευτερόλεπτα», είπε.

Ο Κουλιμπαλί πήρε ομήρους έξι ανθρώπους, γυναίκες και παιδιά. Υπήρξε και η πληροφορία πως κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών έξω από το μίνι μάρκετ, υπήρξαν δυο νεκροί. Η κυβέρνηση της Γαλλίας το διαψεύδει, όχι όμως και οι δικαστικές αρχές.

Άμεσα η περιοχή γέμισε αστυνομικούς βαριά οπλισμένους και ασθενοφόρα. Οι δρόμοι αποκλείστηκαν, τα σχολεία στη γύρω περιοχή εκκενώθηκαν, οι κάτοικοι διατάχθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους και μάλιστα με τα φώτα σβηστά!

Όλα τα καταστήματα στο Μαρέ, την εβραϊκή συνοικία του Παρισιού, έκλεισαν επίσης. Ο τρόμος πια βασιλεύει στην Πόλη του Φωτός.

Η περιοχή μοιάζει εμπόλεμη ζώνη. Και είναι. Είναι σε πλήρη εξέλιξη ένας πόλεμος με τους τρομοκράτες.

Οι αστυνομικοί με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Video του Europe1 έχει καταγράψει στη στιγμή που ένας άνδρας συλλαμβάνεται από αστυνομικούς, ενώ δυο νεαροί με σκούτερ γκρεμίστηκαν από ένοπλους αστυνομικούς όταν θέλησαν να περάσουν προς το σημείο της ομηρίας!


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου