Google+ To Φανάρι : Τουρκία - Χωρίς νερό δεν έχει νύφες...

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Τουρκία - Χωρίς νερό δεν έχει νύφες...

Στους νέους του τουρκικού χωριού δεν δίνονται κορίτσια
Στους νέους του χωριού Μπεσγιόλ που έχει 1.100 κατοίκους και βρίσκεται στα 36 χλμ από το Σαρίκαμις του νομού Καρς, τα γειτονικά χωριά δεν τους δίνουν νύφες λόγω του προβλήματος νερού.
Ο παντρεμένος και πατέρας 4 παιδιών Νετζατί Γιολτζού λέει πως τους λείπει πια ένα ποτήρι νερό και ότι παρά το ότι κατέφυγαν σε βουλευτές και ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τελικά δεν απέσπασαν κάποιο αποτέλεσμα. Ο Νετζατί Γιολτζού είπε τα εξής:

«Τζαμί έχουμε, αλλά επειδή δεν υπάρχει νερό ο ιμάμης το εγκατέλειψε. Οι νέοι του χωριού μας δεν μπορούν να παντρευτούν. Επειδή δεν υπάρχει νερό δεν δίνουν νύφες στους νέους μας. Στο σχολείο υπάρχουν 11 δάσκαλοι και για να μην φύγουν τους μεταφέρουμε νερό με τα μπιτόνια. Καθώς δεν υπάρχει νερό δεν μπορούμε να κάνουμε μπάνιο.

» Αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες σε νερό των ζώων μας λιώνοντας χιόνι. Αυτοί οι οποίοι προεκλογικά μας υπόσχονται, μας έχουν ξεχάσει. Μεταφέρουμε νερό με τρακτέρ , ζώα και μινιμπάς. Πίνουμε ανθυγιεινό νερό. Εάν δεν λυθεί το θέμα του νερού θα αναγκαστούμε να μεταναστεύσουμε».

DHA tourkikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου