Google+ To Φανάρι : Στη Θράκη τελικά ο Τσαβούσογλου

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Στη Θράκη τελικά ο Τσαβούσογλου

  Εγινε των Τούρκων. Ο υπ. Εξωτερικών  στην Κομοτηνή
Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος δεν ξέρουν τι θα πει ΟΧΙ
Μπορεί να μην πήγε ο Νταβούτογλου (πριν από έξι μέρες) στη Θράκη μετά την ελληνική αντίδραση, πηγαίνει όμως ο Τσαβούσογλου!  
Η τουρκική διπλωματία τελικά δεν έκανε πίσω, παρότι είχε αποφύγει τον εκτροχιασμό του Ελληνοτουρκικού Συμβουλίου της Αθήνας στις 6 Δεκεμβρίου, ακυρώνοντας την (ιδιωτική) επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού. ...
Τώρα όμως επανήλθε γνωστοποιώντας στην ελληνική πλευρά ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί την Κομοτηνή, σήμερα, ιδιωτικά, με την ευκαιρία της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τσαβούσογλου βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της σημερινής Συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου. Στο περιθώριο της συνόδου έχει οριστεί και συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ με τον Ευ. Βενιζέλο. Η Αθήνα, πάντως, τηρεί χαμηλούς τόνους, σε αντίθεση με το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή, που εδώ και μέρες οργανώνει φιέστα υποδοχής!

Οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει παραμονές του Ελληνοτουρκικού Συμβουλίου (διά παν ενδεχόμενο...), αλλά τώρα αξιοποιούνται, με τη σημερινή επίσκεψη Τσαβούσογλου.

Και ο Νταβούτογλου

Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρουν ότι και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμ. Νταβούτογλου σκοπεύει και αυτός να επισκεφθεί τη Θράκη την προσεχή άνοιξη, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης εργασιών ανακατασκευής ενός τεμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στα ενεργειακά της Κύπρου θα μονοπωλήσουν το περιεχόμενο της συνάντησης Βενιζέλου - Τσαβούσογλου, με την Αγκυρα να επιχειρεί «καπέλωμα» της Λευκωσίας στο θέμα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων. Η Τουρκία προτείνει κοινή επιτροπή συνεκμετάλλευσης με την Αθήνα, θέση η οποία εξοργίσει την κυπριακή πλευρά.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρόγραμμά του, ο κ. Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί αργότερα σήμερα τη Ροδόπη και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του Προξενείου και της μειονότητας. Υπενθυμίζεται ότι μόλις προ ολίγων ημερών είχε υποστηρίξει ότι το «Barbaros» δεν πρόκειται να αποσυρθεί, αν δεν σταματήσουν οι «μονομερείς» ενέργειες της Κύπρου.


Νίκος Σταυρουλάκης
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου