Google+ To Φανάρι : Νέα απίστευτη τουρκική πρόκληση στην Κύπρο! Μαχητικά εισέβαλαν στο εναέριο χώρο και παρεμπόδισαν ολλανδικό αεροσκάφος

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Νέα απίστευτη τουρκική πρόκληση στην Κύπρο! Μαχητικά εισέβαλαν στο εναέριο χώρο και παρεμπόδισαν ολλανδικό αεροσκάφος

Νέα απίστευτη πρόκληση πραγματοποίησε χθες η Αγκυρα, όταν τουρκικά μαχητικά F-16 εισέβαλαν στον κυπριακό εναέριο χώρο και παρεμπόδισαν πάνω από τον Πύργο Τηλλυρίας ολλανδικό δικινητήριο αεροσκάφος που πετούσε στην περιοχή νόμιμα. 
Η εφόρμηση παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία και να προκαλέσει ανάφλεξη που θα είχε οδυνηρές συνέπειες....


Την ίδια ώρα οι Βρυξέλλες μεθοδεύουν ξεπάγωμα των ευρωτουρκικών διαπραγματεύσεων παραγνωρίζοντας τις προκλήσεις της Αγκυρας απέναντι σε κράτος-μέλος της. Σήμερα η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι μεταβαίνει στην Τουρκία για τη διευθέτηση λεπτομερειών (εν όψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), στον απόηχο του καταδικαστικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου (12 Νοεμβρίου), για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κι όλα αυτά δύο μόλις 24ωρα από το 3ο Ελληνοτουρκικό Συμβούλιο Συνεργασίας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε και πήρε υπόσχεση για στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, ανάμεσα στα λοιπά ανταλλάγματα για απόσυρση του «Μπαρμπαρός» από την κυπριακή ΑΟΖ. Ηδη η πρόθεση για επανεκκίνηση της ευρωτουρκικής διαδικασίας αποτυπώνεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων της ιταλικής προεδρίας που ολοκληρώνει τη θητεία της στα τέλη του έτους, προκαλώντας αντιδράσεις στην κυπριακή πλευρά.

Σημειώνεται ότι η Φεντερίκα Μογκερίνι μεταβαίνει στην Τουρκία (επίσημη επίσκεψη) συνοδευόμενη από τον επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν και τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων (Κύπριο) Χρήστο Στυλιανίδη!
«Εκπληξη» εξέφρασε το κυβερνών κόμμα ΔΗΣΥ διά του αναπληρωτή προέδρου Λευτέρη Χριστοφόρου για τη συμπερίληψη του ανοίγματος ευρωτουρκικών κεφαλαίων στα συμπεράσματα «όταν η Τουρκία όχι μόνον δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της στην Ε.Ε. αλλά προχώρησε σε νέες προκλητικές ενέργειες σε βάρος χώρας-μέλους».
Χθες ο εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ζήτησε ελλιμενισμό του «Μπαρμπαρός» για επιστροφή στις συνομιλίες: «Αλίμονο αν οι αδειοδοτημένες εταιρίες στην κυπριακή ΑΟΖ τερμάτιζαν τις δραστηριότητές τους επειδή η Τουρκία προβαίνει σε παράνομες ενέργειες» ανέφερε.


Νίκος Σταυρουλάκης
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου