Google+ To Φανάρι : Η αστυνομία δολοφονεί εν ψυχρώ πατέρα επτά παιδιών που αντιστεκόταν στην έξωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η αστυνομία δολοφονεί εν ψυχρώ πατέρα επτά παιδιών που αντιστεκόταν στην έξωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Την πλέον αποτρόπαια μορφή της έλαβε η κοινωνική βαρβαρότητα χθες στην πόλη Cajamarca του Περού όταν ένας άοπλος άνδρας και πατέρας επτά παιδιών έπεσε νεκρός από τις σφαίρες πάνοπλων αστυνομικών που προσπαθούσαν να πετάξουν έξω από το σπίτι μια 16μελή συνολικά οικογένεια, εκτελώντας εντολή εξώσεως.
Θύμα ο 62χρονος εργάτης Fidel Flores Vasquez που έμενε στο παλιό σπίτι μαζί με τη σύζυγό του, τα επτά παιδιά αλλά και τα επτά εγγόνια του, ο οποίος ούρλιαζε απεγνωσμένος στην ταράτσα, αρνούμενος να υπακούσει στη δικαστική απόφαση. Στο σοκαριστικό video-ντοκουμέντο του Russian Today φαίνεται πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν με βαρύ οπλισμό εναντίον του άνδρα από απόσταση μικρότερη των 6 μέτρων, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη χώρα απαγορεύεται ρητώς η χρήση όπλων στις περιπτώσεις εξώσεων.

Ωστόσο, η αστυνομική βία δεν σταμάτησε ούτε καν μπροστά στον θάνατο του άτυχου 62χρονου ο οποίος προστάτευε συνολικά 15 παιδιά, καθώς, οι άνδρες των δυνάμεων Ασφαλείας δεν αρκέστηκαν στο αυταπόδεικτο έγκλημά τους αλλά και άρχισαν να κλωτσάνε με απίστευτη σκληρότητα τους συγγενείς του θύματος που έσπευσαν να τον βοηθήσουν, όταν τον είδαν να κείται αιμόφυρτος μέσα σε μια λίμνη αίματος και ο οποίος εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.

Ο άφατος πόνος όμως της πολυμελούς οικογένειας φαίνεται πως για τις Αρχές της χώρας δεν ήταν αρκετός, αφού λίγο μετά τη δολοφονία του ανθρώπου που τους προστάτευε, συνέλαβαν πολλά από τα μέλη της, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, επειδή "πετούσαν πέτρες" στους αστυνομικούς.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και κάτοικοι της περιοχής που έσπευσαν να βοηθήσουν την οικογένεια, οι οποίοι παραπέμπονται με την κατηγορία της "αντίστασης κατά των Αρχών". Όσον αφορά τη δολοφονία του Fidel Flores Vasquez, η Αστυνομία δήλωσε πως "διενεργεί έρευνα για την απόδοση τυχόν ευθυνών"


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου