Google+ To Φανάρι : Ερχονται πιο κοντά οι πλειστηριασμοί

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ερχονται πιο κοντά οι πλειστηριασμοί

Το Επιμελητήριο Αθηνών καταγγέλλει ότι από το νέο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης μόνες κερδισμένες θα είναι οι τράπεζες
Αποδυναμώνονται τα δικαιώματα πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρηματιών στη δικαστική διεκδίκηση του δικαίου τους έναντι των τραπεζών, με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τονίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και εκτιμά ότι υποβαθμίζεται η διαδικασία απόδοσης δικαιοσύνης....



Σε σχετικές δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Γιάννης Ρεκλείτης ανέφερε: «Με πρόσχημα την ταχύτερη απόδοση της δικαιοσύνης και της αποσυμφόρησης του όγκου εργασίας των δικαστηρίων, η κυβέρνηση προχωράει σε ετεροβαρείς και άδικες ρυθμίσεις για πολίτες, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις στη διεκδίκηση του δικαίου τους έναντι των τραπεζών και του κράτους. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει έστω και την τελευταία ώρα να ακούσει τη φωνή των φορέων της Δικαιοσύνης και των πολιτών. Διαφορετικά το Δίκαιο θα πληγεί σοβαρά και μαζί του θα πληγεί και η κοινωνία μας, σε μια περίοδο που έχουμε μεγάλη ανάγκη από την υπεράσπισή της έναντι των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων».


Από τις ρυθμίσεις που περιέχει το νομοσχέδιο, σημειώνει το Επιμελητήριο, η αναγκαστική εκτέλεση (πλειστηριασμοί κ.λπ.), εξυπηρετούν αποκλειστικά τις τράπεζες σε βάρος κάθε άλλου δανειστή, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Εντός οκτώ μηνών

Σημειώνεται ότι από το νομοσχέδιο προβλέπεται συγκεκριμένος προσδιορισμός του πλειστηριασμού τα αργότερο εντός οκτώ μηνών από την ημέρα της κατάσχεσης, ενώ απλοποιείται και το σύστημα υποβολής προσφορών στον πλειστηριασμό. Για τις τιμές (όπως έχει ήδη αναφερθεί) των ακινήτων κατά τον πλειστηριασμό, αυτές θα είναι στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας, στο δεύτερο στάδιο θα είναι στο 1/2 και μετά πάμε στο 1/3.

Νόθευση ανταγωνισμού στις ασφάλειες

Προβλήματα στη λειτουργία του ανταγωνισμού στον κλάδο ασφαλίσεων, διαπιστώνει τον τελευταίο καιρό το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας.
Το Επιμελητήριο ζητάει άμεσες παρεμβάσεις τόσο από την Πολιτεία όσο και από τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της Τραπέζης της Ελλάδος, διότι, όπως υπογραμμίζει, «κάθε τράπεζα που αισθάνεται ότι μπορεί να εκβιάσει τους πελάτες της, με τη μεγάλη δύναμη που διαθέτει πάνω τους, ασκεί άμεσα ή έμμεσα εκβιασμό, με στόχο να φορτώσει κάθε συναλλαγή με δική της ασφάλεια. Στόχος τους είναι να αλλοιωθεί η ελεύθερη βούληση και η ελεύθερη επιλογή της ασφαλιστικής κάλυψης, αποκομίζοντας παρανόμως κέρδη».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου