Google+ To Φανάρι : Αποκεφάλισαν και κρέμασαν σε σταυρούς οκτώ αντάρτες στη Συρία

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Αποκεφάλισαν και κρέμασαν σε σταυρούς οκτώ αντάρτες στη Συρία

Οκτώ αντάρτες, οι οποίοι είχαν παραδοθεί στις δυνάμεις της στη συριακή πόλη Μπουκάμαλ, που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές, αποκεφάλισε η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Με την κατηγορία ότι πολέμησαν εναντίον της οργάνωσης, οι τζιχαντιστές όχι μόνο εκτέλεσαν τους άτυχους άντρες, αλλά διαπόμπευσαν τις σορούς τους επιδεικνύοντάς τις πάνω σε σταυρούς.
Όπως αποκάλυψε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επρόκειτο για αντάρτες που μάχονταν για να ανατρέψουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, αλλά θεωρούσαν επίσης εχθρό τους την τζιχαντιστική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αντάρτες είχαν παραδοθεί στο ΙΚ αφού είχαν λάβει την υπόσχεση ότι θα τους δινόταν χάρη, όμως οι τζιχαντιστές τους εκτέλεσαν και τους σταύρωσαν στην Μπουκάμαλ, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πετρελαιοπαραγωγού επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ.

Στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ το ΙΚ αποκεφάλισε, μάλιστα, άλλους τρεις άνδρες, δύο για «συνεργασία με το καθεστώς» της Συρίας και έναν επειδή πολέμησε εναντίον του ΙΚ, ενώ μετά τις εκτελέσεις, επέδειξε τις σορούς τους πάνω στον τοίχο του δημόσιου κήπου στη συνοικία Χαμιντίγε, στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πολύ μεγάλο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ αφού έδιωξε από εκεί τους αντάρτες, καθώς και την μισή πόλη, ενώ η άλλη μισή ελέγχεται από τον συριακό στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου