Google+ To Φανάρι : ΗΠΑ: Κρύβουν ασθενείς(;) με Εμπολα!

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΑ: Κρύβουν ασθενείς(;) με Εμπολα!

Στο όνομα της αποφυγής μιας συλλογικής υστερίας, οι υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ αποκρύπτουν το αληθινό «πρόσωπο» του Εμπολα, το οποίο έχει κάνει, όπως όλα δείχνουν, πολύ πιο «επιθετική απόβαση» στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού απ' όσο αποκαλύπτουν οι αρμόδιοι!


Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Τζέιμς Λορέντζι, γιατρού δύο κλινικών στο Μιζούρι, «ασθενείς εξαφανίζονται για να μην προκληθεί πανικός»! Επιπλέον, γίνονται συστάσεις στους γιατρούς να μη χρησιμοποιούν τη λέξη «Εμπολα» και να κάνουν λόγο για περιστατικά με τύφο ή ελονοσία.

«Οι ασθενείς που εξαφανίζονται κάπου πρέπει να πηγαίνουν, ένας Θεός όμως ξέρει πού τους έχουν» δήλωσε σχετικά ο δόκτωρ Λορέντζι. Κι ενώ ο Αμερικανός γιατρός συνιστά στο να λάβουμε πιο σοβαρά τον Εμπολα και να μείνουμε μακριά από πολυσύχναστους χώρους, ένας συνάδελφός του, που εργάζεται στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, διαγνώσθηκε θετικός στον θανατηφόρο ιό, όπως ενημέρωσε χθες ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης Μπιλ ντε Μπλάζιο.


Γουινέα

Ο δρ Γκρεγκ Σπένσερ, ο οποίος είχε επισκεφθεί με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα τη Γουινέα -μία από τις χώρες της δυτικής Αφρικής που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία του Εμπολα- είναι το πρώτο κρούσμα του ιού στη Νέα Υόρκη και το τέταρτο στις ΗΠΑ.

Ο «ασθενής γιατρός» παρουσίασε πυρετό για πρώτη φορά την Πέμπτη και από εκείνη τη στιγμή νοσηλεύεται σε καραντίνα στο νοσοκομείο Μπέλβιο.

Κι ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, η Ευρωπαϊκή Ενωση αυξάνει την οικονομική βοήθεια που προσφέρει για την καταπολέμηση του Εμπολα σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, μέσα από ένα «τιτίβισμα» στο twitter και στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Παράλληλα, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) προειδοποιεί ότι η επιδημία του Εμπολα κινδυνεύει να προκαλέσει επισιτιστική κρίση στις χώρες της δυτικής Αφρικής, την ώρα που δύο νέα κρούσματα στο Μαλί και στη Νέα Υόρκη αυξάνουν την ανησυχία ότι η νόσος ενδεχομένως να εξαπλωθεί περαιτέρω σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οπως υπογραμμίζει και ο δρ Λορέντζι, «όταν η εποχιακή γρίπη αρχίσει να χτυπά και άνθρωποι να συρρέουν στα νοσοκομεία για διάγνωση γρίπης ή Εμπολα [...], θα αρχίσει ένας εφιάλτης, κάθε γιατρός με τον οποίο έχω μιλήσει είναι ήδη τρομοκρατημένος».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου