Google+ To Φανάρι : Καταγραφή ζημιών από τη νεροποντή στην Αττική

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Καταγραφή ζημιών από τη νεροποντή στην Αττική

Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική
Άμεση αποζημίωση στους πληγέντες ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου η καταγραφή των ζημιών από τη νεροποντή που έπληξε την Αττική χθες ιδιαίτερα στο Ίλιον, το Περιστέρι, την Κοκκινιά, τη Νίκαια, το Μενίδι και άλλες περιοχές...
Ο πρωθυπουργός, που αργά χθες το βράδυ προήδρευσε σύσκεψης στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν υποστεί ζημιές θα αποζημιωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ειδικότερα, είπε ότι έχει δοθεί εντολή για τη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο.
Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, ευρισκόμενος στην περιοχή Ρουπάκι, είπε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, το αργότερο τη Δευτέρα, θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών και έπειτα αφού η κυβέρνηση θα έχει μια συνολική εικόνα του μεγέθους της καταστροφής θα αποφασιστεί και το ύψος του κονδυλίου που θα διατεθεί για τους πληγέντες καθώς και το ύψος της αποζημίωσης.
Σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν θα πρόκειται για κάποιο βοήθημα ή αποζημίωση με βάση την έκταση των ζημιών ο υπουργός επανέλαβε ότι «ακόμα δεν έχουμε συνολική εικόνα» και πρόσθεσε ότι αυτό θα αποφασιστεί αφότου καταγραφούν οι ζημιές.
Χθες υπήρξαν 850 κλήσεις για επέμβαση της πυροσβεστικής για άντληση υδάτων και μέχρι τις τρεις το μεσημέρι σήμερα τα 80 συνεργεία της θα έχουν αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά όπως δήλωσε το πρωί ο Περιφερειακός Διευθυντής του Σώματος Δημοσθένης Αναγνωστάκης.
Παράλληλα όπως ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας δεν υπάρχουν αναφορές αγνοουμένων. Σύμφωνα με τον κύριο Τσόκα, προβλήματα έχουν σημειωθεί σε 10 δήμους ενώ έχουν παρασυρθεί από τα νερά 250 με 300 αυτοκίνητα και υπάρχουν ζημιές σε σπίτια.
Όπως είπε χθες μέσα σε μιάμιση ώρα έπεσαν 14 εκατοστά νερού ενώ αν έβρεχε όλη ημέρα υπό κανονικές συνθήκες το ύψος της βροχής θα έφθανε τα 5 εκατοστά.
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δημάρχου Ιλίου Νίκο Ζενέτο με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρο Τζόκα στο Δημαρχείο Ιλίου.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για την άμεση κινητοποίηση των Υπηρεσιών του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τη θεομηνία. Ειδικότερα τον ενημέρωσε για την εξασφάλιση διαμονής και διατροφής σε ξενοδοχεία όσων πολιτών αντιμετωπίζουν πρόβλημα διανυκτέρευσης, για τη διαρκή προσπάθεια άντλησης υδάτων από πλημμυρισμένες οικίες και καταστήματα, καθώς και την απομάκρυνση των διαφόρων υλικών που μεταφέρθηκαν από την καταιγίδα και δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της πόλης.
Παράλληλα, τόνισε ότι τα συνεργεία του Δήμου καταγράφουν τις ζημιές και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα ανακύψουν, αλλά και να βρουν στήριξη οι πολίτες τις δύσκολες αυτές ώρες.
Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου