Google+ To Φανάρι : Προκαλεί τη Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Προκαλεί τη Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης

Μπουτάρης: Ο αμετροεπής  εκφραστής των Εβραϊκών  απόψεων  και συμφερόντων στην συμπρωτεύουσα...
Στην ορκωμοσία με ένα εβραϊκό αστέρι του Δαβίδ στο πέτο του! Το απόλυτο μπάχαλο για δύο ώρες
Το απόλυτο μπάχαλο επικράτησε χθες στην τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μπουτάρη. Με ευθύνη του ίδιου του δημάρχου ...
αλλά και των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρύτερης εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, για περίπου δύο ώρες το δημοτικό συμβούλιο δεν θύμιζε καθόλου αίθουσα συνεδριάσεων, με τα συνθήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Αφορμή για την ένταση έδωσαν φίλοι και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και διάφορων αριστερίστικων οργανώσεων που διαμαρτύρονταν για την παρουσία στην τελετή των νόμιμα εκλεγμένων συμβούλων της παράταξης Ελληνική Αυγή, ενώ την ένταση επέτεινε και η αποχώρηση των μελών της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη από την τελετή, που επίσης διαμαρτύρονταν για τον ίδιο λόγο.

Ετσι, η τελετή διακόπτονταν συνέχεια από αντεγκλήσεις, φωνές και συνθήματα. «Ούτε στα συμβούλια ούτε πουθενά. Τσακίστε τους παντού και σε κάθε γειτονιά» φώναζαν για τη Χρυσή Αυγή οι εκπρόσωποι των αριστερίστικων οργανώσεων, που είχαν καταλάβει τον δεξιό εξώστη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. «Οχι φυλακές για τους εθνικιστές. Θα βγούμε νικητές» απαντούσαν οι φίλοι της Χρυσής Αυγής, που είχαν συγκεντρωθεί στον αριστερό εξώστη.
Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσε και η κίνηση του κ. Μπουτάρη να καρφιτσώσει πάνω στο πέτο το αστέρι του Δαβίδ, με την ένδειξη «Jude» (Εβραίος). Ηταν ένα φέιγ βολάν που μοίρασε η δημοτική σύμβουλος Ελεάννα Ιωαννίδου και το οποίο δέχτηκε να υποστηρίξει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προκαλώντας ιδιαίτερα αρνητικές εντυπώσεις.

«Λυπάμαι που τον ψήφισαν οι Θεσσαλονικείς. Φαίνεται ότι δεν έχει μνήμη και αξιοπρέπεια, γιατί έτσι προσβάλλει την πατρίδα. Και αναρωτιέμαι, δεν βρέθηκε ούτε ένας άνθρωπος για να τον μαλώσει. Σέβομαι τους Έλληνες Εβραίους και το τι πέρασαν, αλλά όλα έχουν και τα όριά τους» δήλωσε στη «δημοκρατία» η Ολγα Σαραλιώτου. Επίσης, και το γεγονός ότι σχεδόν σύσσωμη η «Πρωτοβουλία» διάβασε τον πολιτικό όρκο και δεν ορκίστηκε θρησκευτικά ήταν κάτι που προκάλεσε αρνητικά σχόλια.
Σε αυτό τον πολεμικό κλίμα σχεδόν κανείς δεν πήρε στα σοβαρά τη σύντομη ομιλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, που, μιλώντας για την επόμενη θητεία του, σημείωσε ότι η ανεργία θα είναι από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τη διοίκησή του. Ο κ. Μπουτάρης ευχήθηκε «καλή, ωφέλιμη και δημιουργική θητεία», ενώ ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, που χοροστάτησε στην τελετή, διάβασε τον θρησκευτικό όρκο, τον οποίο επανέλαβαν οι υπόλοιποι σύμβουλοι.


Νίκος Οικονόμου
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου