Google+ To Φανάρι : Αλβανικό μένος εις βάρος του Αγίου Κοσμά

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Αλβανικό μένος εις βάρος του Αγίου Κοσμά

Η επονομαζόμενη Συντονιστική Επιτροπή για την Προστασία και την Διευθέτηση Εθνικών Θεμάτων της Αλβανίας, που σύμφωνα με τους ιδίους αποτελείτο από 26 μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία (!), μέσω επιστολής στα αλβανικά ΜΜΕ ζητά να απαγορευθεί η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου...
ο οποίος αναμένεται να βρεθεί την Κυριακή στις 24 Αυγούστου στο τόπο που μαρτύρησε ο Άγιος Κοσμάς, στο Κολικόντασι, κοντά στη πόλη Φιέρι.
Στην επιστολή προς τα αλβανικά μέσα αναφέρουν για τον Άγιο Κοσμά:
«Ήταν ανθαλβανος και πρέπει να τιμώνται μόνο αλβανικά πρόσωπα του έθνους
Κάθε έθνος έχει δικαίωμα να αγιάσει τους ήρωες της. O Γιαννουλάτος,- (αποκαλούν τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο με το επίθετο του χωρίς ίχνος σεβασμού) και οι Έλληνες να τιμούν τον Άγιο Κοσμά τους και όχι τον σατανά Κοσμά όπως είναι για τους αλβανούς.
Άνοιξε στην Αλβανία 230 ελληνικά σχολεία εξαφανίζοντας την αλβανική γλώσσα και έκλεισε δεκάδες ναούς που λειτουργούσαν στα αλβανικά
Όχι Γιαννουλάτε, μην εκμεταλλεύεσαι την φιλία των Αλβανών και την θρησκευτική τους ανεκτικότητα που είναι ιερή για μας. Ο δικός σας Άγιος Κοσμάς ήταν ένα άτομο που προωθούσε την ελληνική γλώσσα, παραβλέποντας την αλβανική»
Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας μαζί με το Δήμο του Φιέρι ετοιμάζει εκδηλώσεις για τα 300 χρόνια της γέννησης του Αγίου Κοσμά, σε μια εκκλησία που φέρει το όνομα του Αγίου Κοσμά στο Κολικόντασι.
 Πηγή


Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου