Google+ To Φανάρι : Ισραηλινή εφημερίδα «κατέβασε» φιλοπολεμικό άρθρο από την ιστοσελίδα της με τίτλο «Πότε επιτρέπεται γενοκτονία»!

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ισραηλινή εφημερίδα «κατέβασε» φιλοπολεμικό άρθρο από την ιστοσελίδα της με τίτλο «Πότε επιτρέπεται γενοκτονία»!

Σάλος προκλήθηκε στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να εκτοξεύουν δηλητηριώδη σχόλια κατά της ισραηλινής εφημερίδας Times of Israel επειδή επέτρεψε την ανάρτηση φιλοπολεμικού και άκρως ρατσιστικού άρθρου στην ηλεκτρονική της εκδοχή.
Με τίτλο «Πότε η γενοκτονία είναι επιτρεπτή», ο αρθρογράφος Γιοχάναν Γκόρντον περιγράφει τους πολίτες της Γάζας ως «όχι αθώους αμάχους», ενώ ισχυρίζεται πως όλες οι αναφορές που προέρχονται από την περιοχή είναι υπερβολικές και μερικές ψευδείς.

«Δε φταίνε αυτοί, άλλωστε έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να λένε ψέματα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει», αναφέρει ο Γκόρντον στο κείμενό του και προσθέτει ότι κανείς από τους Ισραηλινούς που ζουν στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας «με τους εκτοξευτές πυραύλων και τα τούνελ κοντά στα σπίτια τους δε τους θεωρεί αθώους αμάχους».

Το κείμενο, παρότι δεν υπερασπίζεται τη σφαγή των Παλαιστινίων, θέτει το ερώτημα αν πράγματι η γενοκτονία μπορεί να είναι δικαιολογημένη ηθικά, την ώρα που οι μαχητές της Χαμάς απειλούν τους Ισραηλινούς.

Ωστόσο, οι χρήστες του Διαδικτύου με τα επικριτικά σχόλιά τους, οδήγησαν τη διεύθυνση να «εξαφανίσει» το άρθρο από την ηλεκτρονική σελίδα, αν και οι περισσότεροι είχαν φροντίσει να το αποθηκεύσουν και στη συνέχεια να το αναπαράγουν στο Twitter.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου