Google+ To Φανάρι : Ως πότε Έλληνα ;;; Σοκ! Αυξήθηκαν 71% όσοι ζουν σε καλύβες, παράγκες, μαγαζιά

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ως πότε Έλληνα ;;; Σοκ! Αυξήθηκαν 71% όσοι ζουν σε καλύβες, παράγκες, μαγαζιά

    Σε απόγνωση η κοινωνία μας.
    Καλπάζει η φτώχεια στην Ελλάδα. 
Φτωχοί, χρεωμένοι και με τον φόβο ότι θα χάσουν το σπίτι τους, οι Έλληνες, μισό αιώνα μετά τη μεγάλη φυγή, ξαναπαίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς, κατέχοντας την πρώτη θέση...
σε ό,τι αφορά τις μεταναστευτικές ροές μεταξύ Ισπανών, Πορτογάλων, Ιταλών, Γερμανών, Άγγλων και Σουηδών. Την ίδια ώρα, η δραματική μείωση των εισοδημάτων και η παράλληλη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης, που μειώνει περαιτέρω το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, έχουν εκτοξεύσει κατά 71% το ποσοστό όσων αναγκάζονται να ζουν σε καλύβες, παράγκες και καταστήματα!
Πολλές είναι επίσης  πολύτεκνες οικογένειες, ή οικογένειες που συγκατοικούν με τους γέροντες γονείς τους, ή οικογένειες που περιήλθαν σε απόγνωση εξ αίτιας των πολιτικών του Σαμαρά και του ΔΝΤ  οικογένειες που λόγω σοβαροτάτων οικονομικών προβλημάτων  αντιμετωπίζουν την δαμόκλειο σπάθη των χρεών προς τις τράπεζες, προς την ΔΕΗ ή προς την εφορεία και κινδυνεύουν να χάσουν μέσω διαδικασιών κατάσχεσης και το τελευταίο αποκούμπι  που έχουν ακόμα και να βρεθούν στον δρόμο. 
Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις αυτού του είδους πλέον στην Ελληνική κοινωνία  και όπου να γυρίσει κανείς το βλέμμα του είναι σίγουρο πως θα βρει αρκετές, στην γειτονιά του ή στους γνωστούς του.
Το ποιος είναι η αιτία αυτού του κακού σίγουρα όλοι το γνωρίζουμε, όπως γνωρίζουμε επίσης και με ποιον τρόπο μπορούμε να  απαλλαγούμε από αυτήν την κατάσταση. Στο χέρι μας είναι ακόμη.- 
Με αφορμή το άρθρο της Δημοκρατίας της Κυριακής
Δημοσθένης Το Φανάρι ...


















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου