Google+ To Φανάρι : Το σχέδιο του DEΒ για να ξεπεράσει το «φράγμα» του 3%

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Το σχέδιο του DEΒ για να ξεπεράσει το «φράγμα» του 3%


Το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής μεγαλουργεί, τα κόμματα κοιμούνται

Θέλουν να ενθυλακώσουν το «Ουράνιο Τόξο» και να γίνουν οι εκπρόσωπο όλων των μειονοτήτων στην Ελλάδα


Ανάμεσα σε δύο επιλογές ταλαντεύονται τώρα οι επιτελείς του DEB, του κόμματος του Αχμέτ Σαδίκ, που στις πρόσφατες ευρωεκλογές σημείωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην Ροδόπη και την Ξάνθη, συγκεντρώνοντας πάνω από 41.000 ψήφους.

Η μία σκέψη αφορά την περαιτέρω ενίσχυση του DEB και την αυτόνομη κάθοδό του και στις εθνικές εκλογές.

Η δεύτερη, την ύπουλη «διοχέτευση»...
των ψηφοφόρων του σε συγκεκριμένη σταυροδότηση μουσουλμάνων υποψηφίων σε ελληνικά κόμματα, με στόχο την εκλογή τεσσάρων ίσως και πέντε μειονοτικών βουλευτών, φυσικά απόλυτα ελεγχόμενων από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και το παράρτημά του στη Θράκη, το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, οι οποίοι στην πραγματικότητα θα υπακούουν στις εντολές του DEB, ουσιαστικά απευθείας δηλαδή στο προξενείο και στην Άγκυρα και όχι στα κόμματά τους.



Η δεύτερη εκδοχή μοιάζει και ως η πιθανότητα, καθώς οι εκτιμήσεις των επιτελών του DEB αναφέρουν πως ο χρόνος μέχρι τις εκλογές πιθανότατα δεν θα επαρκέσει για την κατάλληλη προετοιμασία σε πανελλαδική βάση του κόμματος, ώστε να εξασφαλίσει το ζητούμενο, που είναι η επίτευξη του 3%, ώστε για πρώτη φορά ένα μειονοτικό κόμμα, που δεν κρύβει ούτε τις σχέσεις του με την Άγκυρα, ούτε την πρόθεσή του να αμφισβητήσει στην πράξη τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις που ορίζουν το καθεστώς λειτουργίας της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.



Οργάνωση



Από την επομένη των ευρωεκλογών, οι επιτελείς του DEB προσπαθούν να αποδείξουν στη μειονότητα, αλλά και προς την Άγκυρα, ότι ο στόχος που είχαν θέσει προεκλογικά, της εθνικής πολιτικής συσπείρωσης των μουσουλμάνων (κατ’ αυτούς Τούρκων) επιτεύχθηκε. Επικαλούνται τα πραγματικά εντυπωσιακά ποσοστά του DEB σε Ξάνθη (24,9%) και Ροδόπη (41,6%).



Το σχέδιό τους στην επόμενη φάση είναι η πανελλαδική οργάνωση και ανάπτυξη των δυνάμεων του DEB. Στην περίπτωση των ευρωεκλογών κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι ουσιαστικά δεν πρόλαβαν καν να το επιχειρήσουν, καθώς καθυστέρησαν να κινηθούν. Έτσι, η καταγραφή των μειονοτικών δυνάμεων σε άλλες περιοχές της χώρας ήταν ισχνότατη. Αθροιστικά τα ψηφοδέλτια του DEB δεν ήταν παραπάνω από 1.500, συμπεριλαμβανομένου και του Έβρου, παρότι υπάρχουν ισχυροί μουσουλμανικοί θύλακες τόσο στα Δωδεκάνησα (Ρόδος, Κως), όσο και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.



Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι του DEB ήδη οργώνουν την Ελλάδα, με εντολή του προξενείου, δουλεύοντας σε δύο επίπεδα.

Πρώτο, στην οργάνωση των όποιων μειονοτικών μουσουλμανικών δυνάμεων υπάρχουν «υπό τη σκέπη» του DEB, δηλαδή του προξενείου.

Δεύτερο, ανοίγοντας κανάλια επαφών με τους κατά τόπους ευρισκόμενους Έλληνες Ρομά. Προσπαθούν να τους προσεγγίσουν με το πρόσχημα της δήθεν γενικής καταπίεσης όλων των μειονοτήτων από την ελληνική κυβέρνηση.



Οι ιθύνοντες του DEB επιχειρούν εξάλλου να προσεγγίσουν και τους αντίστοιχους παράγοντες του «Ουράνιου Τόξου», της φιλοσκοπιανής μειονοτικής έκφρασης, με κάποια παρουσία στη βορειοδυτική Μακεδονία (υπάρχουν χρόνιες σχέσεις των τουρκικών υπηρεσιών με το «Ουράνιο Τόξο»). Στις πρόσφατες ευρωεκλογές πάντως, συγκέντρωσαν μόλις το 0,1%.



«Μετράνε κουκιά»



Ο συνολικός μουσουλμανικός πληθυσμός της Θράκης και ολόκληρης της Ελλάδας δεν υπερβαίνει τους 120.000 – 130.000 πολίτες. Για το κατώφλι του 3% στις εθνικές εκλογές απαιτούνται σχεδόν οι διπλάσιοι ψήφοι. Γι αυτό οι επιτελείς του DEB στοχεύουν ταυτόχρονα στη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των μουσουλμάνων ψηφοφόρων της Θράκης, ώστε ελάχιστοι να διαχυθούν στα άλλα κόμματα.

Δεύτερο, στην αύξηση αυτού του πυρήνα, με μεταφορά ψηφοφόρων από την Τουρκία. Υπολογίζουν ότι τους διέφυγαν το Μάιο περίπου 15-20.000 ψηφοφόροι.

Τρίτον, στην εντατική δουλειά για ανεύρεση κι άλλων ψηφοφόρων διασκορπισμένων στην υπόλοιπη χώρα. Υπολογίζουν άλλους 20-25.000.

Τέταρτο, στην οργανωμένη διείσδυση στους Έλληνες Ρομά, που υπολογίζονται στις 100-120.000 συνολικά.

Πέμπτο, στην «ενθυλάκωση» και των ψηφοφόρων του «Ουρανίου Τόξου» μέσα από ένα σχήμα εκλογικής συνεργασίας.



Μπορεί αυτό το σχέδιο να φέρει τους μειονοτικούς του DEB στη Βουλή;

Δύσκολα, λένε οι εκλογολόγοι, όσο και οι ειδικοί επί των μειονοτικών. Όση στήριξη, πολιτική, υλική και άλλη και να υπάρξει στους διαδόχους του Σαδίκ, πολύ δύσκολα θα πλησιαστεί ακόμα και το όριο του 1%, ωστόσο ο στόχος της πολιτικής τους επικυριαρχίας στους δύο από τους τρεις νομούς της Θράκης εδραιώνεται. Κάτι που θα έπρεπε κανονικά να αποτελούσε «καμπάνα» για τα ελληνικά κόμματα, που παρά το σήμα του κινδύνου των ευρωεκλογών, εξακολουθούν να «κοιμούνται τον ύπνο του «δικαίου»



Κωδικός «διάχυση ψήφων»



Οι ειδικά στα θέματα της Θράκης, αλλά και οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν την ηγεσία του DEB παράλληλα με τη δραστηριοποίησή της για την πανελλαδική συσπείρωση του μουσουλμανικού και γενικότερα του μειονοτικού στοιχείου, να προσανατολίζεται στο σαφώς ρεαλιστικότερο σχέδιο, όσον αφορά τις επόμενες εθνικές εκλογές.



Το διαπραγματευτικό τους όπλο είναι όντως βαρύ. «Εξουσιάζουν» στη Θράκη περίπου 45.000 ψήφους τις οποίες πολύ εύκολα θα μπορούσαν να τις αυξήσεις σε 50.000. Με τους κατάλληλους χειρισμούς, οι ψήφοι αυτές θα μπορούσα να διαχυθούν σε δύο ή τρία από τα μεγάλα κόμματα, προς συγκεκριμένους βέβαια μουσουλμάνους υποψηφίους, οι οποίοι στη συνέχεια θα αποτελέσουν τον «Δούρειο Ίππο» του DEB και του τουρκικού προξενείου στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, κάτι που έτσι κι αλλιώς συμβαίνει κατά κόρον εδώ και πολλά χρόνια, με το διπλό παιχνίδι που παίζουν οι περισσότεροι «συστημικοί» μειονοτικοί βουλευτές.



Το πλέον κρίσιμο όμως είναι, ότι αν το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών είναι επίσης οριακό, από τις 3 έως τις 5 έδρες που θα καταλάβουν οι μειονοτικοί βουλευτές (και ποιοι έχει σημασία) θα εξαρτηθεί ίσως και η κυβερνητική πλειοψηφία και σταθερότητα. Από τις διαθέσεις, δηλαδή, και τις βουλές του τουρκικού προξενείου, το οποίο στις ευρωεκλογές έστειλε στα άλλα κόμματα και ένα επιπλέον οδυνηρό μήνυμα, οδηγώντας σε απίθανο καταποντισμό τους όποιους μειονοτικούς υποψήφιους είχαν οι λίστες τους.



Πηγή εφημ. “Press Time”


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου