Google+ To Φανάρι : ΓΑΖΑ: Χτύπησαν νοσοκομείο και πάρκο.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΓΑΖΑ: Χτύπησαν νοσοκομείο και πάρκο.

 Μπαν Κι Μουν: Σταματήστε τώρα τη βία στο όνομα της ανθρωπότητας 
Με το αίμα αθώων ανθρώπων και μικρών παιδιών βάφτηκε ακόμη μία φορά χθες η Λωρίδα της Γάζας, όταν οι σφοδρές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ έβαλαν χθες το απόγευμα στο στόχαστρό τους τις εγκαταστάσεις του κεντρικού νοσοκομείου του παλαιστινιακού θυλάκου καθώς και ένα πάρκο προσφυγικού καταυλισμού στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδιδε χθες η «Haaretz», την επίθεση στο νοσοκομείο Σίφα πραγματοποίησε μη επανδρωμένο αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 46, ενώ το δημοτικό πάρκο σε καταυλισμό προσφύγων στα βόρεια της Γάζας έγινε στόχος άλλης αεροπορικής επιδρομής, κατά την οποία 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, επτά εκ των οποίων ήταν μικρά παιδιά. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με το Associated Press, χθες ο ισραηλινός στρατός υποστήριζε ότι τα πλήγματα στο νοσοκομείο και στο -κοντινό σε αυτό- πάρκο προήλθαν από ρουκέτες Παλαιστινίων που δεν βρήκαν τον αρχικό στόχο τους.

«Στο όνομα της ανθρωπότητας, η βία πρέπει να σταματήσει» δήλωνε χθες λίγη ώρα πριν από τις νέες επιθέσεις των Ισραηλινών στη Γάζα ο Μπαν Κι Μουν, χαρακτηρίζοντας «κρίσιμη» την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα εδώ και 21 ημέρες. Η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, που ούτε αυτή τη φορά ξέφυγε από το γνωστό μοτίβο των «ίσων αποστάσεων» τις οποίες με ευλάβεια τηρεί η Δύση απέναντι στη σφαγή που συντελείται στη Γάζα, έγινε στη βαριά σκιά του θανάτου που απλώνεται πάνω από την περιοχή, καθώς τουλάχιστον 1.040 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα ισραηλινά πυρά, τη στιγμή που το Ισραήλ μετρά 45 νεκρούς.

Το πρωί της Δευτέρας δε μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καλούσε -μάταια, όπως αποδείχτηκε- το Ισραήλ και τη Χαμάς σε «άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα. Μάταια καθώς λίγο αργότερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεοπτικό διάγγελμά του δήλωνε πως το Ισραήλ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο για μια «παρατεταμένη εκστρατεία» στη Γάζα ενώ ο ισραηλινός στρατός καλούσε και πάλι τους κατοίκους να αποχωρήσουν από την περιοχή. Μάταια καθώς την ίδια στιγμή η Χαμάς εκτόξευε από τη Λωρίδα της Γάζας σε κιμπούτς στην περιοχή του Εσκόλ ένα βλήμα όλμου το οποίο σκότωσε τέσσερις Ισραηλινούς  στρατιώτες. Πρόκειται για το πιο αιματηρό πλήγμα εναντίον Ισραηλινών πολιτών από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων.


Και γυμνή πρόκληση του Ισραήλ

Ξέχασαν το στρατιωτικό -περί αυτοάμυνας (;)- δόγμα της χώρας τους και αυτοβούλως πέρασαν στην επικοινωνιακή επίθεση! Την ώρα που στη Λωρίδα της Γάζας χάνονται σε καθημερινή βάση πια δεκάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, μικρά παιδιά και γυναίκες, αλγεινή εντύπωση προκαλεί στη διεθνή κοινότητα η «πρωτοβουλία» των νεαρών γυναικών του Ισραήλ να φωτογραφηθούν γυμνές προκειμένου να τονώσουν το ηθικό των στρατιωτών της χώρας τους. Μάλιστα, κάποιες δεν δίστασαν να ποζάρουν με αδαμιαία περιβολή, ανεβάζοντας στη συνέχεια τα προκλητικά ενσταντανέ σε γκρουπ του facebook υπό την ονομασία «Στο πλευρό των Δυνάμεων Aμυνας του Ισραήλ».

Πηγή 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου