Google+ To Φανάρι : Τελευταίες πινελιές (διάλυσης του κράτους) από την τρόικα

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Τελευταίες πινελιές (διάλυσης του κράτους) από την τρόικα

Μας δουλεύουν; Ξεπουλάνε την Ελλάδα μαζί με τους Έλληνες για να πάρουνε  δόση 1δις;
Σήμερα θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο-σκούπα, με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα, η ψήφιση των οποίων θα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.
Το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει,...
μεταξύ άλλων, την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, την οριοθέτηση του αιγιαλού, τη συγχώνευση ταμείων, τις αλλαγές στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), την απενεργοποίηση του ΑΦΜ για τους μη «ενεργούς» και την κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή της κατάθεσής του χθες οφείλεται στο ότι μέχρι την τελευταία στιγμή το υπουργείο Εργασίας βρισκόταν σε επικοινωνία με την τρόικα σχετικά με τις τελικές λεπτομέρειες στο θέμα της κατάργησης των φόρων υπέρ τρίτων, αλλά και τις συγχωνεύσεις των ταμείων, ώστε να αποφευχθεί να έρθουν στη συνέχεια στη Βουλή ως εκπρόθεσμες τροπολογίες.
Πλέον το πολυνομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί από το θερινό τμήμα της Βουλής έως τις 8 Αυγούστου που ολοκληρώνει τις εργασίες του, ώστε να ακολουθήσει -μέσω τηλεδιάσκεψης- η σύγκληση EuroWorkingGroup, με στόχο την έγκριση εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ.
Αναλυτικότερα, το πολυνομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει:
n Κατάργηση - συγχώνευση φόρων υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν επικουρικά ασφαλιστικά ταμεία τα οποία εποπτεύει το υπουργείο Εργασίας.
**Καθορισμός διαδικασίας οριοθέτησης του αιγιαλού αλλά όχι των χρήσεων γης και των άλλων διατάξεων που περιείχε το προηγούμενο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας.
**Κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ.
**Ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με 400 άτομα.
**Επιχορήγηση φορέων, κυρίως του κλάδου υγείας (νοσοκομεία κ.λπ.), για να πληρώσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
**Αλλαγή στο σύστημα δημοσίων συμβάσεων στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
**Ενσωμάτωση του νομοσχεδίου του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για μείωση διοικητικού βάρους που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
**Ενταξη στο ΕΤΕΑ τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ).
**Αναμόρφωση του «πόθεν έσχες» με συγκρότηση 5μελούς Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης στη Βουλή και υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης οικονομικών συμφερόντων.
Με την ψήφιση των παραπάνω προαπαιτουμένων, το δασικό νόμο, που έχει ήδη κατατεθεί, αλλά και με το νόμο για τη «μικρή ΔΕΗ», που έχει ψηφιστεί, κλείνει η υποχρέωση υλοποίησης των δώδεκα προαπαιτούμενων δράσεων, που είχε θέσει το Eurogroup του Απριλίου, ως προϋπόθεση για την εκταμίευση των δύο υποδόσεων, ύψους 1 δισ. ευρώ η κάθε μία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου