Google+ To Φανάρι : Στη Ζιμπάμπουε Μουγκάμπε, οι άνθρωποι τρώνε ελέφαντα ακόμα και ωμό

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Στη Ζιμπάμπουε Μουγκάμπε, οι άνθρωποι τρώνε ελέφαντα ακόμα και ωμό

Stripped: After less than two hours, only bones remain. Even these will later be taken
In Mugabe’s Zimbabwe, people eat Elephant meat, even raw 
Η πείνα θερίζει στο κράτος του φασίστα Μουγκάμπε 
 Υπάρχει μια ομοιότητα μεταξύ της Γερμανίας του Χίτλερ και της Ζιμπάμπουε του Μουγκάμπε. Και οι δύο κήρυξαν τη φυλετική υπεροχή, αλλά όπως κάποιοι ήδη γνωρίζετε, οι μαύροι άνθρωποι απέχουν πολύ από το να είναι ανώτεροι από κανέναν άλλον. (και αυτό δεν είναι ρατσιστικό)

Fallen giant: The corpse of the bull elephant lies undisturbed in deep scrubland in Gonarezhou National Park
Στη Γερμανία του Χίτλερ ο καθένας είχε ένα αυτοκίνητο, μια δουλειά, χρήματα, και ότι ήθελε πάντα, σε αντιδιαστολή όμως  με την  Ζιμπάμπουε του  Μουγκάμπε, οπου οι λευκοί αγρότες  δολοφονούνται και τα αγροκτήματα τους χτυπιούνται  διαρκώς σε επιθέσεις από μαύρους ρατσιστές. Τώρα γιατί δεν υπάρχουν πια λευκοί αγρότες και γιατί οι μαύροι είναι συνήθως τεμπέληδες, η εξήγηση  φαίνεται να βρίσκεται πίσω στην άγρια κατά φυλές νομαδική οργάνωση  και  πιθανόν ίσως ακόμη και στον κανιβαλισμό.
The desperate descend: Within minutes, starving villagers arrive at the carcass

Για μας είναι ένα λυπηρό θέαμα - ένας υπέροχος ελέφαντας χτυπημένος στα γηρατειά του.

Αλλά για τους πεινασμένους της Ζιμπάμπουε, ήταν λίγο λιγότερο από ένα θαύμα.

Ο σκελετός παρέχεται μια ζωτικής σημασίας πηγή τροφής, και εκατοντάδες απελπισμένοι χωρικοί στο Εθνικό Πάρκο Gonarezhou εξαφάνισαν το νεκρό ζώο μέσα σε λίγα λεπτά από την ανακάλυψή του.
Χρησιμοποιώντας  τσεκούρια και μαχαίρια κατασκευασμένα από τσίγκινα δοχεία  καθαρίζουν τον   ελέφαντα  που βρίσκεται  στην  περιοχή με χαμηλή βλάστηση του
Gonarezhou National Park.
Η απελπισμένη καθοδος: Μέσα σε λίγα λεπτά, οι πεθαμένοι από την πείνα χωρικοί φθάνουν στο σφάγιο

Μάχες ξέσπασαν μεταξύ των χωρικών που αγωνίστηκαν για να αφαιρέσουν κομμάτια σάρκας από το ζώο και να τα πάρουν και να τα μεταφέρουν  μακριά σε μεγάλη απόσταση για να θρέψουν τις οικογένειές τους.

Χρειάστηκε μόλις μία ώρα και 47 λεπτά για τον δεκατριών τόνων ελέφαντα να μειωθεί σε ένα σκελετό. Κάθε μέρος χρησιμοποιήθηκε για τρόφιμα, ακόμη και τον κορμό και τα αυτιά.

Τα οστά του 70χρονου ζώου ελήφθησαν για να βράσουν για σούπα και μέσα σε 24 ώρες δεν είχε μείνει τίποτα, παρά  ένα αιματοβαμμένο μπάλωμα της γης.

Οι εικόνες είναι αναμφισβήτητα συγκλονιστικές. Αλλά απεικονίζουν τις τρομερές αποστάσεις στις οποίες οι κάτοικοι της Ζιμπάμπουε αναγκάζονται να πάνε μόνο και μόνο  για να επιβιώσουν κάτω από το καθεστώς του  Robert Mugabe.

Χθες, ο Ερυθρός Σταυρός προειδοποίησε ότι η κατάσταση στην πρώην βρετανική αποικία είναι «κρίσιμη» με 2.17εκατομ - ένας στους τέσσερις του πληθυσμού - να χρειάζονται επείγουσα επισιτιστική βοήθεια.


Battle begins: Soon, the villagers are fighting to get the urgently-needed meat
Η μάχη αρχίζει: Γρηγορα οι χωρικοί αγωνίζονται για να πάρουντο αναγκαιο κρέας
elephant
Ακροατήριο: Οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα λόφο, σε μικρή απόσταση με τα πόδια για να παρακολουθήσουν το χωριό τους που αρχίζουν την δουλειά
ο Emma Kundishora,
του Ερυθρού  Σταυρού της Ζιμπάμπουε , δήλωσε: «Σε ορισμένα μέρη της χώρας, η επισιτιστική κατάσταση είναι τόσο κακή που οι εθελοντές και το προσωπικό δεν έχουν ξαναδεί

Οι συνθήκες που αναμένεται να επιδεινωθούν περαιτέρω φέτος, μετά την κατάρρευση της γεωργίας που έχει ως αιτία  τον διωγμό κατά των χιλιάδων  λευκών φαρμερς  που ξεκινησε  ο Προέδρος Μουγκάμπε  από το 2000.
 

Η ακανόνιστη βροχοπτωση έχει επίσης καταστρεψει τις καλλιέργειες του καλαμποκιού. Οι σοδειές θα μπορούσαν να παράγουν μόνο 500.000 τόνους φέτος, λιγότερο από το ένα τρίτο του ποσού που απαιτείται για να τροφοδοτήσει το έθνος.

Ο φωτογράφος David Chancello δήλωσε: «Αμέσως μετά την αυγή ένας χωρικός εντόπισε το σφάγιο περνώντας από το σημείο με ένα  ένα ποδήλατο.  
«Ήταν στη μέση του πουθενά, αλλά μέσα σε 15 λεπτά εκατοντάδες άνθρωποι είχαν έρθει από όλες τις κατευθύνσεις
.

Brutally effective: Nothing goes to waste, with the skin, trunk and ears all removed
Εξαιρετικά αποτελεσματικοι: Τίποτα δεν πάει χαμένο, το δέρμα, τον κορμό και τα αυτιά να αφαιρεθει όλα
Starving Zimbabweans grapple with each other as they set upon the elephant to get meat
Πεινασμένοι: οι κάτοικοι της Ζιμπάμπουε αρχιζουν να τεμαχιζουν τον ελεφαντα  για να πάρουν το κρέας
Stripped: After less than two hours, only bones remain. Even these will later be taken
Μετά από λιγότερο από δύο ώρες, μόνο τα οστά παραμένουν. Ακόμη και αυτα αργότερα θα τα πάρουν κάποιοι για σούπα...
ZimbabweanZimbabwean
«Οι γυναίκες δημιούργησαν  έναν κύκλο  γύρω από τον ελέφαντα και οι άντρες που βρισκόταν μέσα, αγωνίζονται και παλεύουν ακόμη και με τα μαχαίρια ο ένας τον άλλο για να φτάσουμε στο κρέας.

Και πρόσθεσε: «Το κρέας μεταφέρθηκε  στα σπίτια. Μερικοί αρχισαν την κατανάλωση αμέσως, αλλά οι περισσότεροι το στέγνωσαν  στα σύρματα της μπουγάδας,  για να το αποθηκεύσουν, για  αργότερα.

Έγιναν  γιορτές στα γύρω χωριά για τις επόμενες δύο νύχτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου