Μια νέα εκδοχή σάντουιτς φαίνεται να ανακάλυψε ερευνητική ομάδα του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια εκδοχή του γνωστού σε όλους μας εδέσματος που μοιάζει περισσότερο με τοστ, παρά με το συνηθισμένο σάντουιτς που μπορεί κανείς να βρει στα ταχυφαγεία της συμπρωτεύουσας.
Οι ερευνητές του μακεδονικού ιδρύματος, οι οποίοι ασχολούνταν επί σειρά ετών με το συγκεκριμένο project, δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα ευρήματα. «Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας και τελικά καρποφόρησαν. Η προσπάθειά μας ενισχύθηκε πολύ και από τους συναδέλφους του τμήματος Επιστήμης Διατροφολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου στην Αθήνα» επεσήμανε η Δρ. Σιμέλα Χρηστίδου, μέλος της ομάδας.
Το νέο σάντουιτς μοιάζει πολύ σε γεύση με τον γνωστό προκάτοχό του, παρά το γεγονός ότι επί της ουσίας παρουσιάζει πολλές και σημαντικές διαφορές. Τα υλικά με τα οποία οι ερευνητές έχουν έως τώρα πειραματιστεί συμπεριλαμβάνουν αλλαντικά, διάφορους τύπους τυριών πέρα από το κασέρι, συμπληρωματικά υλικά όπως μανιτάρια και λαχανικά, καθώς και ποικίλες αλοιφές. Το εξωτερικό μέρος έχει και πάλι σαν βάση το άμυλο, είναι διαφοροποιημένο όμως στην σύνθεση, αφού παραπέμπει περισσότερο στο καθημερινό ψωμί παρά στην εκδοχή της αραβικής πίτας που χρησιμοποιείται και από λαούς της Μέσης Ανατολής.
Η Δρ. Χρηστίδου παρουσιάζεται καθησυχαστική ως προς τις αλλαγές που έχουν επιβληθεί στο νέο σάντουιτς, τονίζοντας πως παρά το γεγονός ότι η επιστημονική επέμβαση είναι αισθητή, το τελικό αποτέλεσμα θα παραμείνει το ίδιο για τον καταναλωτή.
Λεπτομερής περιγραφή του νέου ευρήματος αναμένεται να συμπεριληφθεί σε προσεχές τεύχος της επιστημονικής έκδοσης «Obesity Digest», ενώ η διάθεση του νέου σάντουιτς στο κοινό της Θεσσαλονίκης προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου έτους, κατόπιν της έγκρισής του από τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων.
πηγη
Οι ερευνητές του μακεδονικού ιδρύματος, οι οποίοι ασχολούνταν επί σειρά ετών με το συγκεκριμένο project, δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα ευρήματα. «Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας και τελικά καρποφόρησαν. Η προσπάθειά μας ενισχύθηκε πολύ και από τους συναδέλφους του τμήματος Επιστήμης Διατροφολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου στην Αθήνα» επεσήμανε η Δρ. Σιμέλα Χρηστίδου, μέλος της ομάδας.
Το νέο σάντουιτς μοιάζει πολύ σε γεύση με τον γνωστό προκάτοχό του, παρά το γεγονός ότι επί της ουσίας παρουσιάζει πολλές και σημαντικές διαφορές. Τα υλικά με τα οποία οι ερευνητές έχουν έως τώρα πειραματιστεί συμπεριλαμβάνουν αλλαντικά, διάφορους τύπους τυριών πέρα από το κασέρι, συμπληρωματικά υλικά όπως μανιτάρια και λαχανικά, καθώς και ποικίλες αλοιφές. Το εξωτερικό μέρος έχει και πάλι σαν βάση το άμυλο, είναι διαφοροποιημένο όμως στην σύνθεση, αφού παραπέμπει περισσότερο στο καθημερινό ψωμί παρά στην εκδοχή της αραβικής πίτας που χρησιμοποιείται και από λαούς της Μέσης Ανατολής.
Η Δρ. Χρηστίδου παρουσιάζεται καθησυχαστική ως προς τις αλλαγές που έχουν επιβληθεί στο νέο σάντουιτς, τονίζοντας πως παρά το γεγονός ότι η επιστημονική επέμβαση είναι αισθητή, το τελικό αποτέλεσμα θα παραμείνει το ίδιο για τον καταναλωτή.
Λεπτομερής περιγραφή του νέου ευρήματος αναμένεται να συμπεριληφθεί σε προσεχές τεύχος της επιστημονικής έκδοσης «Obesity Digest», ενώ η διάθεση του νέου σάντουιτς στο κοινό της Θεσσαλονίκης προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου έτους, κατόπιν της έγκρισής του από τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου