Google+ To Φανάρι : Υποχρεωτική θητεία (επιστράτευση ) υπέγραψε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Υποχρεωτική θητεία (επιστράτευση ) υπέγραψε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας

2E2FD2B4C6932820D0B7FED2FC1A78EC
Αδυνατώντας να καταστείλει τις ταραχές αλλά και τις καθημερινές λιποταξίες των οπλιτών των Ουκρανικών Δυνάμεων …
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας υπέγραψε διάταγμα που επαναφέρει την υποχρεωτική θητεία (επιστράτευση των νέων Ουκρανών ) αλλά όπως εκτιμούν αναλυτές το μέτρο δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί ιδίως μεταξύ των Ρωσόφωνων !

Χαρκτηριστικά ανέφεραν οτι δεν υπάρχουν οι Αρχές αυτες Αστυνομία και Κυβερνήτες τοπικών περιοχών που θα μπορούν να παραδώσουν στους νέους τα έγγραφα κατατάξεως και πολυ περισσότερο να τους το επιβάλλουν !
Προπαρασκευή για πόλεμο θυμίζει το διάταγμα που υπέγραψε την Πέμπτη ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεκσάντερ Τουρτσίνοφ, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι Ουκρανοί ηλικίας 18 έως 25 ετών καλούνται να στρατευτούν.
Το διάταγμα, το οποίο επαναφέρει την υποχρεωτική στράτευση για τους νέους άντρες, υπεγράφη αργά το βράδυ και από το μέτρο εξαιρούνται μόνο άτομα που δικαιούνται να λάβουν αναβολή ή να μην υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις.
Σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Τουρτσίνοφ αναφέρεται ότι η υποχρεωτική στράτευση θεσμοθετείται εκ νέου «δεδομένης της καταρρέουσας κατάστασης στην ανατολή και το νότο τη αυξανόμενη δύναμη των ένοπλων ρωσόφιλων μονάδων και την κατάληψη δημόσιων κυβερνητικών κτηρίων που απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».
Πάντως, χθες ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είναι ανίσχυρες για να καταστείλουν τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας και πίσω από τις οποίες βρίσκονται ρωσόφωνοι αυτονομιστές.
Κι όλα αυτά την ώρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε ως βασικό ζητούμενο για την εκτόνωση της κρίσης στην Μέρκελ, την απόσυρση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που επιχειρούν στην ταραχώδη νοτιοανατολική Ουκρανία.
[veteranos.gr] 
triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου