Google+ To Φανάρι : Λεωφορεία ξεφορτώνουν παιδιά στη Θεσσαλονίκη για πορνεία και επαιτεία. Ξεκινούν καθημερινά από Βουλγαρία και Αλβανία.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Λεωφορεία ξεφορτώνουν παιδιά στη Θεσσαλονίκη για πορνεία και επαιτεία. Ξεκινούν καθημερινά από Βουλγαρία και Αλβανία.

Σε μια συγκλονιστική καταγγελία για λεωφορεία που φτάνουν καθημερινά στη Θεσσαλονίκη και ξεφορτώνουν παιδιά για να τα προωθήσουν στην πορνεία και την επαιτεία, προχώρησε ο πρόεδρος της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού». Σύμφωνα με τον Νίκο Γιαννόπουλο πρόκειται για λεωφορεία που ξεκινούν καθημερινά από Βουλγαρία και Αλβανία. «Έχουμε ζητήσει επανειλημμένως να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα για την ταυτότητα των παιδιών και γι΄ αυτούς που τα συνοδεύουν», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος.


Τα στοιχεία επιβεβαίωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της βουλγαρικής ΜΚΟ "Nadja" Ροσάνκα Βενελίνοβα που ασχολείται με θέματα εκμετάλλευσης παιδιών, προσθέτοντας ότι το 99% των παιδιών αυτών είναι Ρομά.

Κοινή πεποίθηση όσων συμμετείχαν στο φόρουμ Νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα «Εξαφανίσεις και εμπορία παιδιών» που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι οι εξαφανίσεις παιδιών, η εκμετάλλευση και ειδικότερα η εμπορία παιδιών λαμβάνουν σήμερα ανησυχητικές διαστάσεις σε όλες τις κοινωνίες.

Νεότερες εκθέσεις καταδεικνύουν ότι, μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπολογίζεται ότι εξαφανίζονται 250.000 παιδιά κάθε χρόνο, το 27% των θυμάτων εμπορίας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι παιδιά και το 30% των θυμάτων εμπορίας στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη προέρχεται από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στις ΗΠΑ, εξαφανίζονται κάθε μέρα 2.000 παιδιά εκ των οποίων το 94% με 96% επιστρέφει τελικά σπίτι του. Τα υπόλοιπα όμως πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και ένα ποσοστό, ηλικίας 10 έως 12 χρόνων, προωθείται στην πορνεία, δήλωσε η Κάρολιν Χιούμερ διευθύντρια προγράμματος στο Διεθνές Κέντρο για τα εξαφανισμένα και θύματα εκμετάλλευσης παιδιά.

Οι συμμετέχοντες στο φόρουμ υπενθύμισαν, τέλος, τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής 116.000 για τα εξαφανισμένα παιδιά, στην οποία γίνονται κλήσεις ακόμα και χωρίς να υπάρχουν μονάδες σε καρτοκινητό ή επαρκής μπαταρία με την απάντηση να δίνεται στη γλώσσα του καταγγέλλοντος.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου