ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
ΦΑΣΙΣΤΑΣ! Χριστόπουλος της Μαριλένας: Δούλεψα να κοπεί απ'τον ΣΥΡΙΖΑ η Σαμπιχά γιατί δεν ανήκει στην «τουρκική μειονότητα» O επίκουρος "καθηγητής" Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Δημήτρης Χριστόπουλος, είναι μέλος του "βαθέως ΣΥΡΙΖΑ" και εκ των λογογράφων του Τσίπρα και παλαιότερα του Αλέκου Αλαβάνου! Αναγνωρίζει στους πράκτορες του τουρκικού προξενείου το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται σαν Τούρκοι και δεν επιτρέπει στην τσιγγάνα Σαμπιχά να αυτοπροσδιορίζεται σαν Ελληνίδα!! Για τέτοιο φασίστα μιλάμε
Ο κύριος αυτός, που είναι μέλος σε ότι ΜΚΟ ασχολείται με τους λαθραίους, τους "Μακεδόνες" ή τους "Τούρκους της Θράκης"...τον Μάιο του 2009 είχε απασχολήσει εντονότατα την επικαιρότητα επιβάλλοντας ως εξεταστέο θέμα στους φοιτητές του «τον Ιησού σε ερωτική περίπτυξη με λαϊκή τραγουδίστρια»!
Μάλιστα στην ίδια θεματολογία ο "καθηγητής" ζήτησε από τους φοιτητές να σχολιάσουν και το βιβλίο του Αυστριακού σκιτσογράφου Γκ. Χάντρερερ στο οποίο , μεταξύ άλλων, ο Ιησούς εμφανίζεται να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών
Για να καταλάβετε τι είδους "καθηγητής" είναι, διοργάνωσε διάλεξη για τους φοιτητές σχετικά με το σουτ που έφαγε η γυναίκα του από τη ΕΡΤ όταν ξεκίνησε την προπαγάνδα υπερ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον Δένδια ότι αποκρύπτει βασανισμούς λαθρομεταναστών μέσα στη ΓΑΔΑ!!! Δείτε τα κατορθώματά του εδώ, εδώ και εδώ]
Δ. Χριστόπουλος για την υπόθεση Σαμπιχά: Δύσκολα θα μπορούσα να είμαι στο ίδιο ψηφοδέλτιο !
Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, τις αντιδράσεις, και την απόσυρση της υποψηφιότητας Σαμπιχά Σουλεϊιμάνογλου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, η φιλολογία που αναπτύχθηκε υπήρξε μεγάλη. Όπως αποδεικνύεται, μια σειρά προσωπικότητες στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκαν σθεναρά στην υποψηφιότητα. Ένας από αυτούς είναι ο Δημήτρης Χριστόπουλος, υποψήφιος και ο ίδιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Το XanthiPress.gr αναζήτησε τη γνώμη του, καθώς οι απόψεις του για τη μειονότητα και τη Θράκη είναι γνωστές εδώ και χρόνια, ενώ η συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο σηματοδοτεί την εγνωσμένη προσέγγιση του χώρου της Αριστεράς στο μειονοτικά ζητήματα.
“Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου στο ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκομαι να απαντάω σε ερωτήσεις δεύτερου πληθυντικού σε ό,τι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση: «Εσείς τι θα κάνετε;» «Εσείς τι λέτε;» κτλ… Η μόνη ερώτηση που με έφερε τις τελευταίες μέρες σε πραγματικά δύσκολη θέση δεν είναι δεύτερου πληθυντικού αλλά πρώτου: «εσύ τι λες για την υποψηφιότητα Σαμπιχά;» Κι αυτό διότι δύσκολα μπορούσα να δω τον εαυτό μου σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο με ένα πρόσωπο που στο χώρο της μειονότητας της Δυτικής Θράκης εκφράζει η υποψηφιότητα από το Δροσερό Ξάνθης που ευτυχώς αποσύρθηκε.”
«Στο ψηφοδέλτιο αυτό μπήκα με συγκεκριμένη αποσκευή στα μειονοτικά θέματα»
xristopoulos 3Στο ερώτημα, πως αντιμετώπισε την πιθανότητα να βρίσκεται στο ίδιο ψηφοδέλτιο με ένα πρόσωπα που εκφράζει εντελώς διαφορετική αντίληψη για τις μειονότητες και τη Θράκη:
‘Στο ψηφοδέλτιο αυτό μπήκα με συγκεκριμένη αποσκευή στα μειονοτικά θέματα. Χαίρομαι διότι η αποσκευή αυτή εκτιμήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και συνοψίζεται σε: διμέτωπο αγώνα ενάντια στους εθνικισμούς - ελληνικό και τουρκικό – αλλά πρωτίστως στο δικαίωμα των ανθρώπων να αυτοδιατίθενται σε όποια εθνική κοινότητα θέλουν χωρίς να αυτό να απειλεί τη θέση τους στην πολιτική κοινότητα του ελληνικού λαού.
Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε «ισονομία – ισοπολιτεία» οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέως κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, «πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών». Με το «γένος» δεν τα πάω καλά όχι διότι δεν μου αρέσει το Πατριαρχείο αλλά διότι είμαι πολίτης ενός νεωτερικού σύγχρονου κράτους. Έτσι νομίζω τουλάχιστον. “
Δούλεψα για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα
Όπως σημειώνει, ήταν ένας από τους ανθρώπους που δούλεψαν για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα από το ΣΥΡΙΖΑ διακρίνοντας τις δύο διαφορετικές στάσεις γύρω από τη μειονότητα στη Θράκη:
“Στο επίδικο της υποψηφιότητας που ευτυχώς ανακλήθηκε και δηλώνω δημοσίως ότι δούλεψα για αυτό λέω πως ένα πράγμα είναι να λέει ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης ότι «δεν είμαι μουσουλμάνος διότι είμαι άθεος» και άλλο να λέει η κυρία να λέει ότι «με καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός». Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει την απλή αλλά κρίσιμη διαφορά που καθιστά κάποιους μειονοτικούς σύμβολα έκφρασης συντροφικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης και κάποιους άλλους (κάποιες εν προκειμένω) δούρειους ίππους του ενός εθνικισμού στον άλλον.
Όσο το πρώτο έχει και οφείλει να έχει περίοπτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το άλλο είναι προς απόκρουση. Δεν είναι καλή εικόνα αυτά να εκφράζονται σε ένα ψηφοδέλτιο και οι διενέξεις κάνουν δύσκολη τη ζωή των ανθρώπων και ακόμη πιο δύσκολη των συντρόφων. Ωστόσο, δεν ξέρω κάποιο άλλο κόμμα που τα λάθη της ηγεσίας να τα διορθώνει η βάση ώστε και με διαδικασίες επίπονες, σαν κι αυτή της Μεγάλης Βδομάδας στη Θράκη.
Αυτό είναι δημοκρατία: καινοφανείς διαδικασίες στην ελληνική πολιτική σκηνή, έστω και με επώδυνους μειονοτικούς τοκετούς, οικείους σε όσους ξέρουν από Θράκη.
Καλό Πάσχα σε άθεους, χριστιανούς και μουσουλμάνους” αναφέρει ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
xanthipress
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου