Google+ To Φανάρι : Συνεχίζει την δολοφονία των Ελλήνων ο Άδωνις. Το υπουργείο Υγείας έστειλε δύο πολίτες σε Κοινωνικό Ιατρείο για τα φάρμακά τους!

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Συνεχίζει την δολοφονία των Ελλήνων ο Άδωνις. Το υπουργείο Υγείας έστειλε δύο πολίτες σε Κοινωνικό Ιατρείο για τα φάρμακά τους!


Στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), που σημειωτέον λειτουργεί χάρη στους εθελοντές γιατρούς -όπως άλλωστε όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία-, έστειλε το... υπουργείο Υγείας δυο ανασφάλιστους πολίτες προκειμένου να βρουν τα φάρμακά τους. Το γεγονός ουσιαστικά αποδεικνύει την καθημερινή αγωνία των ανασφαλίστων και, κυρίως, την αδυναμία του αρμόδιου υπουργείου να βοηθήσει τους ασθενείς να συνεχίσουν τη φαρμακευτική αγωγή τους.


Συγκεκριμένα, ο καρδιολόγος του Κοινωνικού Ιατρείου στο Ελληνικό Γιώργος Βήχας δέχτηκε προχθές τηλεφώνημα από δύο ασθενείς που είχαν μεγάλη ανάγκη να πάρουν τα φάρμακά τους. «Είναι σύνηθες να με καλούν για βοήθεια, ωστόσο οι δύο συγκεκριμένοι με εξέπληξαν, γιατί μου είπαν ότι τους παρέπεμψαν σε εμένα από το γραφείο του υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη. Και μάλιστα τους έδωσαν το κινητό και το σταθερό μου τηλέφωνο» λέει στη «δημοκρατία» ο κ. Βήχας.


Υπενθυμίζεται ότι οι ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση στο ΠΕΔΥ μόνο για να εξεταστούν από τους γιατρούς, καθώς δεν καλύπτονται φαρμακευτικά ούτε μπορούν να κάνουν δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση ενός 30χρονου που απευθύνθηκε στο ΜΚΙΕ. Ο νεαρός πάσχει από μια σοβαρή νόσο που χτυπάει το γαστρεντερολογικό σύστημα και χρειάζεται κάθε δύο μήνες να κάνει μια θεραπεία αξίας 3.000 ευρώ. Ο κ. Βήχας μιλά για... θαύμα, καθώς την ώρα που αναζητούσε απεγνωσμένα το πανάκριβο φάρμακο βρέθηκε η λύση από δύο πολίτες, έναν άνδρα που εθελοντικά προσέφερε χρήματα για τη θεραπεία του 30χρονου και μία γυναίκα που χάρισε τα πέντε από τα επτά μπουκαλάκια με το φάρμακο που χρειάζεται κάθε φορά. Ο ασθενής είχε ήδη εξασφαλίσει τρία μπουκαλάκια από το υπουργείο Υγείας.


Ρίτα Μελά

dimokratianews.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου