Google+ To Φανάρι : ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ: 75 κιλά ΤΝΤ σκόρπισαν τρόμο στην Αθήνα - Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκίνητου έξω από την ΤτΕ!

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ: 75 κιλά ΤΝΤ σκόρπισαν τρόμο στην Αθήνα - Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκίνητου έξω από την ΤτΕ!

ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ: 75 κιλά ΤΝΤ σκόρπισαν τρόμο στην Αθήνα - Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκίνητου έξω από την ΤτΕ!Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 05:55 στην οδό Αμερικής, έξω από την Τράπεζα Ελλάδας, ύστερα από δύο απειλητικά τηλεφωνήματα, για παγιδευμένο αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά.Δείτε βίντεο με τη στιγμή της έκρηξης.

Ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας σημειώθηκε στις στις 5.55 το πρωί της Πέμπτης, όταν εξερράγη παγιδευμένο -με 75 κιλά εκρηκτικών- αυτοκίνητο επί της οδού Αμερικής, μεταξύ των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου, έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Οι δράστες είχαν κάνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα zougla (στις 5:05) και στην Εφημερίδα των Συντακτών (5:15) και έδωσαν διορία 45 λεπτών. Και στα δύο τηλεφωνήματα οι δράστες είπαν πως δεν πρόκειται για φάρσα. Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση, το σημείο αποκλείστηκε και δεν υπήρξαν τραυματίες. Μάλιστα, με μεγάφωνα καλούσαν τους περαστικούς να απομακρυνθούν από την περιοχή όπου οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εξέταζαν το παγιδεύμενο ΙΧ.
H στιγμή της έκρηξης

2071566

Πράγματι στις 05:55, ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, που έγινε αντιληπτός σε όλη σχεδόν στην Αθήνα, από την οποία το αυτοκίνητο (μάρκας Nissan Sunny) διαλύθηκε εντελώς, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε κτίρια και καταστήματα.
Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει ήδη τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων από την περιοχή, προκειμένου να διευκρινίσουν πως κινήθηκαν οι δράστες.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άτομο άφησε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε τρέχοντας, ενώ λίγα λεπτά μετά έγιναν τα τηλεφωνήματα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας που άφησε το ΙΧ διέφυγε με μοτοσικλέτα συνεργού του από το σημείο.

2071643
Σημειώνεται ότι, στο σημείο που άφησαν το αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση ΙΧ και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον φυλασσόμενες, λόγω των οργανισμών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.
Όσον αφορά στο αυτοκίνητο που εξερράγη, αυτό είχε κλαπεί στις 5 Απριλίου από την περιοχή της Καισαριανής.

2071605
toxwni

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου