Google+ To Φανάρι : Αιματοκύλισμα πάλι από την Μπόκο Χαράμ στην Νιγηρία εναντίον χριστιανών με τουλάχιστον 19 νεκρούς χριστιανούς

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Αιματοκύλισμα πάλι από την Μπόκο Χαράμ στην Νιγηρία εναντίον χριστιανών με τουλάχιστον 19 νεκρούς χριστιανούς

Αιματοκύλισμα σε Νιγηρία, Ινδία, με τουλάχιστον 31 νεκρούς Η φανατική  ισλαμική  οργάνωση Μπόκο Χαράμ πίσω από τις  αιματηρές επιθέσεις σε χριστιανούς.
 Ποιο είναι το προφίλ της φανατικής ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ
 Τριπλή αιματηρή επίθεση σημειώθηκε σε περιοχές της πολιτείας Μπόρνο της Νιγηρίας σκορπώντας το θάνατο σε τουλάχιστον 19 άτομα, ενώ άλλα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 30 ανθρώπους. Οι τοπικές αρχές πιθανολογούν ότι πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια βρίσκονται φανατικοί Ισλαμιστές της σκληροπυρηνικής μουσουλμανικής οργάνωσης  Μπόκο Χαράμ 

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν έξι καθηγητές και δύο φρουροί ασφαλείας, ενώ οι δράστες απήγαγαν και απροσδιόριστο αριθμό γυναικών.
Ανάλογες επιθέσεις έχουν μετατραπεί σε σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στη βορειοανατολική Νιγηρία. «Ξεσπούν σε ανθρώπους που δεν τους υποστηρίζουν. Είναι σοβαρό το πρόβλημα», δήλωσε ο καθηγητής του Κέιμπριτζ που ζει στη Νιγηρία, Ανταμ Χιγκάζι.
Σε παλαιότερο βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο φερόμενος επικεφαλής της ισλαμοφασιστικής  οργάνωσης, Αμπουμπακάρ Σεκάου, ανέλαβε την ευθύνη για παρόμοιες επιθέσεις σε χριστιανους και απείλησε ότι θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες.

«Υπάρχουν μόνο δύο κατηγορίες ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο: Αυτοί που είναι μαζί μας και εκείνοι που είναι εναντίον μας. Εκεί εστιάζω μόνο», δήλωσε ο Σεκάου.

Το προφίλ της φανατικής ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, που εξοντώνει τους Χριστιανούς:

Η αίρεση Μπόκο Χαράμ, που αναλαμβάνει ευθύνη στη Νιγηρία για πολλές αιματηρές επιθέσεις με στόχους Χριστιανούς και χριστιανικούς ναούς, από τα περυσινά Χριστούγεννα και μετά, επιδιώκει να ιδρύσει στην πολυπληθέστερη αφρικανική χώρα ένα κράτος ισλαμικό. Σε αυτό, θα εφαρμόζεται μόνον η Σαρία.

Η δράση της οργάνωσης  εναντίον του χριστιανικού πληθυσμού της Νιγηρίας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ενταθεί και οι επιθέσεις της έχουν ως αποτέλεσμα πολύ μεγάλο αριθμό θυμάτων ανάμεσα στους χριστιανούς κατοίκους ιδιαίτερα στην  Βόρεια, Βόρειο-ανατολική Νιγηρία, περιοχή που δρα η Μπόκο Χαράμ με σκοπό να αφανίσει τους εκεί χριστιανικούς πληθυσμούς.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, η Μπόκο Χαράμ έκανε μια επίθεση με στόχο χριστιανικό ναό πλησίον της Αμπούζα και μιάν δεύτερη στην κεντρική Νιγηρία στο Γιός, την ώρα που ένας καμικάζι έπεφτε στο Νταματούρου (ΒΑ Νιγηρία) με το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημά του πάνω σε μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή: 49 νεκροί ήταν ο τελικός απολογισμός για τα Χριστούγεννα...
 Όμως, τις αμέσως προηγούμενες ημέρες σε διάφορες άλλες ένοπλες επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ, άλλοι 12 άνθρωποι είχαν χάσει --σε όλη τη Νιγηρία-- τη ζωή τους.
Από την αρχη του χρόνου  η Μπόκο Χαράμ εξαπολύει και νέες επιθέσεις με στόχους τη χριστιανική κοινότητα στη Βόρεια, Βορειο-ανατολική Νιγηρία (αυτή προσφέρεται για εύκολη διαφυγή ή στο Τσαντ, ή στο Νίγηρα ή, τέλος, στο Καμερούν), με απολογισμό άλλους  25 νεκρούς  περίπου.
Η Μπόκο Χαράμ καθιστά σαφές ότι σε αυτές τις περιοχές της Νιγηρίας, με πληθυσμό 160 εκατομμυρίων, δεν πρόκειται να ανεχθεί, πια, την παρουσία των Χριστιανών.
Στη διάλεκτο Χαούσα Μπόκο Χαράμ σημαίνει : "Είναι αμάρτημα η δυτική παιδεία".
Υπάρχουν διασυνδέσεις με τους ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, την Αλ Κάιντα για το Μαγρέμπ (AQMI), τους Σεμπάμπ στη Σομαλία. Στη Σομαλία εκπαιδεύεται προσωπικό της Μπόκο Χαράμ που αποδύεται, εν συνεχεία, στη Τζιχάντ, τον Ιερό Πόλεμο.
Ως το 2009 το Μαϊντουγκούρι, η πρωτεύουσα του κρατιδίου Μπόρνο (ΒΑ Νιγηρία) ήταν το προπύργιο της Μπόκο Χαράμ.
Καθηγητές πανεπιστημίων και μέλη της ανώτερης μεσαίας τάξης που όμως είχαν απαρνηθεί αυτήν την καταγωγή ήταν ανάμεσα στα πολυπληθή μέλη της.
Το θέρος του '09, έγιναν επιχειρήσεις των νιγηριανών δυνάμεων ασφάλειας στην περιοχή αυτήν. Ανάμεσα στους περίπου 800 νεκρούς, σκοτώθηκε και ο τότε ηγέτης, ο Μοχάμεντ Γιουσούφ.
Φανερά, η Μπόκο Χαράμ, που εναντιώνεται απόλυτα στο αλκοόλ, επαναδραστηριοποιήθηκε από τα μέσα του '10. Τότε, η επίθεση της στο αρχηγείο του ΟΗΕ, στην Αμπούζα, προκάλεσε άλλους 24 θανάτους.

 Παρακάτω σημειώνουμε ορισμένες μόνο από τις φρικιαστικές επιθέσεις των ισλαμοφασιστών στην Νιγηρία, από την αρχή του χρόνου

  1)  31 ανθρώποι ο πρωτος και 85 άνθρωποι ο δεύτερος μακάβριος απολογισμός...

Ισλαμιστές αντάρτες σκότωσαν τουλάχιστον 31 ανθρώπους εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον ενός χωριού στη βορειοανατολική Νιγηρία, δήλωσε ένας γερουσιαστής της πολιτείας Μπόρνο, μία ημέρα αφού έγινε γνωστό πως 85 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα κύμα επιθέσεων την ευθύνη για τις οποίες οι αρχές επέρριψαν στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ σε μια κοντινή περιοχή. 

 2)   Έκαψαν ζωντανούς 43 μαθητές

Στους 43 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση που εξαπέλυσαν άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε ένα λύκειο, στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως ανακοίνωσε μια ιατρική πηγή, με μάρτυρες να περιγράφουν ότι όσοι μαθητές προσπάθησαν να ξεφύγουν τους έκοβαν την καρωτίδα εν ψυχρώ, ενώ άλλους τους πυροβολούσαν!
26/02/2014 12:10

 3)   Ισλαμιστές στη Νιγηρία έκαψαν ζωντανούς 29 μαθητές

Ένοπλοι της νιγηριανής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ επέδραμαν τη νύχτα σε σχολικό οικοτροφείο, σκοτώνοντας 29 μαθητές, πολλοί εκ των οποίων κάηκαν ζωντανοί, καθώς το οικοτροφείο καταστράφηκε ολοσχερώς, ανακοίνωσε η αστυνομία και ο στρατός της Νιγηρίας την Τρίτη.
25/02/2014 13:48

 4)   Ισλαμιστές σκότωσαν 47 ανθρώπους και απειλούν με νέες επιθέσεις

Ένοπλοι της ριζοσπαστικής ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, σκότωσαν 47 ανθρώπους κατά τη διάρκεια επίθεσης στην πόλη Μπάμα της βορειοανατολικής Νιγηρίας, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία την Τετάρτη. Η επίθεση αυτή ήταν από τις πλέον φονικές των ισλαμιστών το τελευταίο διάστημα.
20/02/2014 10:15

 5)  Σφαγιάστηκαν δεκάδες κάτοικοι σε χωριό της Νιγηρίας

Ένοπλοι κατέσφαξαν δεκάδες ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους χριστιανούς, χθες το βράδυ σε χωριό της πολιτείας του Μπόρνο, στη βορειο-ανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και αυτόπτες μάρτυρες.
17/02/2014 03:05

 

6)   Δεκάδες νεκροί από επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ εναντίον δύο χωριών στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου πυρπόλησαν σπίτια και την αγορά.
12/02/2014 22:35

 

 7)  Αιματοκύλισμα ξανά στη Νιγηρία με τη σφραγίδα της Μπόκο Χαράμ

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε σε αγορά στις ασταθείς βορειοανατολικές περιοχές της Νιγηρίας, η οποία αποδίδεται από τις αρχές στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αστυνομία εκτιμώντας ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί περαιτέρω. 
 
 Χαρακτηριστική είναι πάντως η αδιαφορία των πολιτικών αρχηγών του δυτικού χριστιανικού κόσμου για την σφαγή των ομοθρήσκων μας και για τον διωγμό των χριστιανών που πραγματοποιείται στην χώρα αυτή καθώς όχι μόνο δεν λαμβάνουν θέση στην γενοκτονία που συντελείται άλλα ο στρουθοκαμηλισμός τους είναι παροιμιώδης. Σιγήν  ιχθύος τηρούν και τα Δυτικά ΜΜΕ επί του θέματος και όσες ειδήσεις έρχονται στην επιφάνεια είναι φιλτραρισμένες έτσι ώστε να αποκρύπτεται ο θρησκευτικός φανατισμός των ισλαμοφασιστων της Μπόκο Χαράμ και φυσικά ο Ευρωπαίος πολίτης να μη μπορεί να μάθει την αλήθεια για τον θρησκευτικό αυτό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Έπεται συνέχεια...
 
 Αναρτήθηκε απο DIM στις 12-4-2014 με πληροφορείες από:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου