Google+ To Φανάρι : Φορολογική ενημερότητα και ανενημέρωτοι

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Φορολογική ενημερότητα και ανενημέρωτοι

Η διαχείριση της κρίσης καλό είναι να... υλοποιείται από ανθρώπους που δεν προκαλούν ή επιτείνουν την κρίση με τους χειρισμούς τους.
Ο λόγος γίνεται για τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη και τη νέα εγκύκλιο, που φέρει την υπογραφή του.
 Εκεί, όπως έγραψε η εφημερίδα μας, διευκρινίζεται ότι «ακόμα και τα μικροποσά από επιστροφές φόρου θα συμψηφίζονται πλέον με οφειλές των φορολογουμένων προς το Δημόσιο, έστω κι αν αυτές οι οφειλές δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες!».

Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι το πολύπαθο καθεστώς λήψης φορολογικής ενημερότητας γίνεται επαχθέστερο και ότι το κράτος, μονομερώς, φροντίζει να εισπράττει με το «έτσι θέλω» οποιαδήποτε οφειλή των ιδιωτών προς αυτό.
Ούτε σκέψη για... ισονομία, ισοτιμία και έντιμη συνεννόηση με τους σκληρά φορολογούμενους Ελληνες. Το μόνο που ενδιαφέρει τους «τεχνοκράτες» και τους επινοητές χαρατσιών είναι η αρπαγή όσων διαθεσίμων έχουν απομείνει στον λαό - με διάφορα τεχνάσματα ανά περίπτωση.
Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν ακόμα και οι επιδοτήσεις ή οι αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι αγρότες για την καταστροφή της παραγωγής τους.
Ακόμα κι αν το ποσό που πρέπει να τους δοθεί δεν υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ, εκείνοι δεν θα πρέπει να έχουν καμία μορφή οφειλής προς το κράτος - είτε αυτή είναι ληξιπρόθεσμη είτε όχι! Αν υπάρχει οφειλή, τότε το Δημόσιο, αυτομάτως, θα τη συμψηφίζει με το ποσό της επιδότησης ή της αποζημίωσης.
Ειδικά στην περίπτωση των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, η συμπεριφορά του υπουργείου Οικονομικών είναι αχαρακτήριστη και απολύτως προσβλητική προς τους φορολογουμένους, διότι προεξοφλεί την αφερεγγυότητα των πολιτών και δίνει ένα πολύ κακό παράδειγμα στην κοινωνία.
Ολα τα προαναφερθέντα αποδεικνύουν ότι η απεμπλοκή της χώρας μας από την κρίση, αντί να επιταχύνεται, επιβραδύνεται και ίσως αναβληθεί για τις ελληνικές καλένδες ή για μια μελλοντική περίοδο του συλλογικού βίου όπου το κράτος δεν θα θεωρεί τους πολίτες... απατεώνες και εκ πεποιθήσεως «μπαταξήδες».
dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου