Google+ To Φανάρι : Οι μεθοδεύσεις των Ευρωπαίων (με ενορχηστρωτές Γερμανούς - Αγγλους) για την οικονομική ομηρία της Κύπρου και η προώθηση των φιλοτουρκικών θέσεων (με συντονιστή τις ΗΠΑ)

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Οι μεθοδεύσεις των Ευρωπαίων (με ενορχηστρωτές Γερμανούς - Αγγλους) για την οικονομική ομηρία της Κύπρου και η προώθηση των φιλοτουρκικών θέσεων (με συντονιστή τις ΗΠΑ)

Σχεδόν τρεις μήνες αφότου το Μνημόνιο επιβλήθηκε στην Κύπρο, αρχίζει να διαφαίνεται και η συνέχεια, η οποία δεν είναι άλλη από την επιβολή άλλης μίας «εκβιαστικής» λύσης για το Κυπριακό. Αλλωστε βγάζουν μάτι πλέον οι εξώφθαλμες πιέσεις που ασκούν Τουρκία και Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους Ελληνοκυπρίους για να δεχθούν με εκβιαστικό τρόπο ένα νέον αποτρόπαιο Σχέδιο Ανάν. Τα ξένα συμφέροντα, που έφαγαν γερό χαστούκι μετά το «όχι» των Ελληνοκυπρίων στο κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν, επιδιώκουν τώρα να επανακάμψουν οδηγώντας την Κύπρο προ τετελεσμένων γεγονότων.
Είναι φανερό πλέον ότι οι Ευρωπαίοι -αρχής γενομένης από τους Γερμανούς, από κοινού με τους Αγγλους- δεν χάρισαν στην Κύπρο την οικονομική της επιβίωση χωρίς όρους. Και στην περίπτωση της Μεγαλονήσου οι όροι δεν είναι μόνο οικονομικοί αλλά και πολιτικοί, που θα έχουν να κάνουν με την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των δικών τους επιδιώξεων, και όχι φυσικά το συμφέρον των Ελληνοκυπρίων.

Στη Λευκωσία τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει γνωστό ένα προσχέδιο του νέου σχεδίου για την επίλυση του Κυπριακού, το οποίο προωθούν από κοινού οι Ευρωπαίοι και οι ΗΠΑ. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες η επίλυση θα βασίζεται σε δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία, ότι η ενωμένη Κύπρος, ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ε.Ε., θα έχει μια ενιαία νομική προσωπικότητα και μια κυριαρχία, η οποία προέρχεται εξίσου από Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, όπως και ότι θα υπάρχει μια ενιαία κυπριακή ιθαγένεια, που θα ρυθμίζεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Θα υπάρχει μια ενιαία κυπριακή ιθαγένεια, που θα ρυθμίζεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία. Ολοι οι πολίτες της ενωμένης Κύπρου θα είναι και πολίτες είτε του ελληνοκυπριακού συνιστώντος κράτους είτε του τουρκοκυπριακού συνιστώντος κράτους. Αυτή η ιδιότητα θα είναι εσωτερική και θα συμπληρώνει και δεν θα αντικαθιστά με οποιονδήποτε τρόπο την ενωμένη κυπριακή ιθαγένεια.

Οι εξουσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης καθώς και θέματα που είναι σαφώς συναφή με τις καθορισμένες αρμοδιότητές της θα προσδιορίζονται από το Σύνταγμα. Το ομοσπονδιακό Σύνταγμα θα προνοεί επίσης ότι το κατάλοιπο εξουσίας θα ασκείται από τα συνιστώντα κράτη. Τα συνιστώντα κράτη θα ασκούν πλήρως και οριστικά όλες τις εξουσίες τους, μακριά από επεμβάσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι ομοσπονδιακοί νόμοι δεν θα καταπατούν τις νομοθεσίες των συνιστώντων κρατών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των συνιστώντων κρατών και οι νομοθεσίες των συνιστώντων κρατών δεν θα καταπατούν ομοσπονδιακούς νόμους που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Οποιαδήποτε διαμάχη σε σχέση με τα παραπάνω θα δικάζεται από το ομοσπονδιακό ανώτατο δικαστήριο. Καμιά από τις δυο πλευρές δεν θα μπορεί να διεκδικεί εξουσία ή δικαιοδοσία στην άλλη.

Η ενωμένη κυπριακή ομοσπονδία θα προκύψει μετά την έγκριση της επίλυσης σε ξεχωριστά, ταυτόχρονα δημοψηφίσματα. Το ομοσπονδιακό Σύνταγμα θα ορίζει ότι η ενωμένη κυπριακή ομοσπονδία θα αποτελείται από δύο συνιστώντα ίσα κράτη. Η δικοινοτική, διζωνική φύση της ομοσπονδίας και οι αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται η Ε.Ε. θα διασφαλίζονται και θα γίνονται σεβαστές σε όλο το νησί. Το ομοσπονδιακό σύνταγμα θα αποτελεί τον ανώτατο νόμο του νησιού και θα δεσμεύει όλες τις εξουσίες της ομοσπονδίας και των συνιστώντων κρατών. Η ένωση ολόκληρης ή μέρους της ομοσπονδίας με οποιαδήποτε άλλη χώρα ή οποιασδήποτε μορφής διχοτόμηση ή απόσχιση ή οποιαδήποτε άλλη μονομερής αλλαγή στην κατάσταση πραγμάτων απαγορεύονται. Οι διαπραγματεύσεις βασίζονται στην αρχή ότι τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι να συμφωνηθούν τα πάντα.


Οι διορισμένοι εκπρόσωποι έχουν πλήρη εξουσία να συζητούν οποιοδήποτε θέμα οποιαδήποτε στιγμή και πρέπει να απολαμβάνουν παράλληλη πρόσβαση σε όλους τους ενδιαφερομένους στη διαδικασία, όταν χρειάζεται. Διατηρούν την απόλυτη εξουσία λήψης αποφάσεων. Μόνο μια συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν ελεύθερα οι ηγέτες μπορεί να τεθεί σε ξεχωριστά, ταυτόχρονα δημοψηφίσματα. Οποιασδήποτε μορφής διαιτησία αποκλείεται.


Ο πρόθυμος Πρόεδρος Αναστασιάδης

Το σχέδιο είναι ότι η Κύπρος θα βρεθεί σύντομα ενώπιον στυγνού εκβιασμού, τον οποίο αυτή τη φορά θα τον επιβάλλουν, και μάλιστα αναίμακτα, έστω και έπειτα από εννέα ολόκληρα χρόνια. Σίγουρα, πάντως, χωρίς τον Τάσσο Παπαδόπουλο ανάμεσα στα πόδια τους και με τον νέο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη έτοιμο να υποχωρήσει στα θελήματά τους.

Στην επιτάχυνση των εξελίξεων στο Κυπριακό φαίνεται ότι διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο η επίσκεψη της βοηθού υπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ στην Κύπρο, η οποία, όπως είχε υποσχεθεί στον κ. Αναστασιάδη, άσκησε ισχυρές πιέσεις στον κ. Ερογλου να αποδεχτεί τα τρία «singles» (μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια) και να κλείσει το θέμα του ανακοινωθέντος. Η κυρία Νούλαντ συναντήθηκε και με τον ΥΠΕΞ των Κατεχομένων Οζντίλ Ναμί. Η ίδια ανακοίνωσε μετά τις συναντήσεις αυτές ότι είναι πεπεισμένη πως «οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ερογλου, είναι προσωπικά δεσμευμένοι να κάνουν αληθινή πρόοδο τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, η οποία θα δώσει αυτοπεποίθηση και ελπίδα στους Κυπρίους σε σχέση με την προοπτική της λύσης», αλλά και ότι οι δύο ηγέτες «τη διαβεβαίωσαν για την αποφασιστικότητά τους να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα κοινό ανακοινωθέν».

dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου