Google+ To Φανάρι : Φάκελος ΜΚΟ: Ο «σκοτεινός» σύμβουλος του «Τζέφρυ» (εξ Αμερικής)

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Φάκελος ΜΚΟ: Ο «σκοτεινός» σύμβουλος του «Τζέφρυ» (εξ Αμερικής)

Σε «νάρκη» για τον Γιώργο Παπανδρέου εξελίσσεται ο πρώην στενός συνεργάτης του και ένα από τα πρόσωπα «μυστήριο» που έδρασαν παρασκηνιακά στο υπουργείο Εξωτερικών! O λόγος για τον Αμερικανοθρεμμένο Αλεξ Ρόντο, τον «τροχονόμο» κατά πολλούς των χρηματικών εκροών προς τις ΜΚΟ με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του ΥΠΕΞ. Σύμβουλος που πάντως δεν ασχολήθηκε μόνο με τα εν λόγω ζητήματα, αλλά φέρεται ότι έχει βαθύτερη εμπλοκή σε «σκοτεινές» υποθέσεις, κατά τη διάρκεια που ο πρώην πρωθυπουργός ήταν κάτοικος της Βασιλίσσης Σοφίας!
Οπως, για παράδειγμα, «ειδική» εμπλοκή είχε σχετικά με τη στάση που τήρησε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Κόσοβο, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 1999 έως και τους πρώτους μήνες του 2000 φέρεται ότι λειτούργησε και ως διαμεσολαβητής μεταξύ HΠA και καθεστώτος Mιλόσεβιτς.

Ο Αλεξ Ρόντος εμφανίστηκε στο προσκήνιο εν μια νυκτί, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου τον όρισε σύμβουλό του. Αλλωστε, ο «καπετάνιος του Τιτανικού» εμπιστευόταν περισσότερο ανθρώπους που είχαν σχέσεις με τις ΗΠΑ και ως εκ τούτου του έδωσε τα «κλειδιά» του ΥΠΕΞ. Αν και οι δυο του γονείς ήταν Ελληνες, ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νταρ Ες Σαλάμ της Τανζανίας, ώσπου το 1975 η οικογένειά του επέστρεψε στη χώρα μας. Η συνέχεια δεν τον βρήκε σε κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο αλλά σε αυτό της Οξφόρδης, και μάλιστα μόλις τελείωσε τις σπουδές του «μετακόμισε» στην Ουάσινγκτον για να ζήσει το... αμερικανικό όνειρο. Ετσι, το 1982 ο κ. Ρόντος ανέλαβε από την Καθολική Εκκλησία μέσω της Caritas, του μεγαλύτερου ίσως φιλανθρωπικού οργανισμού στον κόσμο, να παράγει -όπως εμφανιζόταν- ανθρωπιστικό έργο καθώς και να συμβάλλει στην ανάπτυξη χωρών του Τρίτου Κόσμου. Τα 10 χρόνια που συνεργάστηκε με την Caritas τού έδωσαν την απαραίτητη «εμπειρία» και όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος του προσέφερε τη θέση του επικεφαλής στη νεοσύστατη φιλανθρωπική οργάνωση International Orthodox Christian Charity, εκείνος δέχτηκε άμεσα. Η θέση αυτή του άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο για να γίνει γνωστός στην περιοχή των Βαλκανίων, την ώρα που πάντως (όλως περιέργως) εργαζόταν ως σύμβουλος στην Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα σχετικά με τις κοινωνικές συνέπειες των επενδύσεών της σε κάθε χώρα.


Οι σχέσεις του με τον αμερικανικό παράγοντα τον έφεραν τελικά στον δρόμο του Γιώργου Παπανδρέου, με «προξενητή» τον Ελληνοαμερικανό της ΑΧΕΠΑ Αντριου Αθενς. Ο γάμος δεν άργησε να γίνει και έτσι ο Αλεξ Ρόντος βρέθηκε στους διαδρόμους του ΥΠΕΞ να λύνει και να δένει. Ο πρώην πρωθυπουργός μάλιστα του νοίκιασε άμεσα σπίτι (αρχικά στο Παλαιό Ψυχικό και μετέπειτα στη Γλυφάδα), του έδωσε και οδηγό (γιατί δεν γνώριζε να οδηγεί), ωστόσο ουδέποτε του έμαθε... ελληνικά! Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος «φωτογράφιζε» τον κ. Ρόντο, λίγο μετά την παραίτησή του λόγω της υπόθεσης Οτσαλάν, κάνοντας λόγο για συμβούλους του υπουργείου Εξωτερικών που δεν μιλούν ελληνικά. Κάτι που φυσικά δεν πτόησε τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο πλέον είχαν γίνει σχεδόν «κολλητοί». Αλλωστε οι συνεχείς παρουσίες του στα γνωστά συμπόσια της Σύμης που διοργάνωνε ο πρώην πρωθυπουργός δικαιολογούσαν τον όρο «υπερσύμβουλος» που μερικοί του έδωσαν, ενώ δεν άργησαν να εμφανιστούν σενάρια που τον ήθελαν υποψήφιο στον νομό Λακωνίας. Οταν όμως τελικά την άνοιξη του 2004 έπεσε η κυβέρνηση Σημίτη, ο κ. Ρόντος υπέβαλε την παραίτησή του και άρχισε να ιδιωτεύει ως εκπρόσωπος ΜΚΟ αλλά και ως... σύμβουλος κυβερνήσεων!


Το 2006 μάλιστα προσλαμβάνεται από τον πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι (προερχόμενος εξ Αμερικής, ήταν σφοδρός πολέμιος και σκληρός επικριτής του Ρώσου προέδρου Πούτιν) ως σύμβουλος σε θέματα που είχαν να κάνουν με τις σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της Οσετίας το 2008 τον βρίσκει στην περιοχή, ενώ φέρεται ότι εκείνη την περίοδο είχε καταφέρει να εξασφαλίσει κονδύλια για τις ΜΚΟ από το ελληνικό ΥΠΕΞ, μέρος των οποίων διατέθηκε στη Γεωργία όταν υπηρετούσε στη χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.


Με την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2009 εμφανίστηκαν στη δημοσιότητα σενάρια που τον ήθελαν να επιστρέφει ως σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Αν και ποτέ επισήμως δεν έλαβε κανένα θεσμικό αξίωμα, μετείχε στην αποστολή που συνόδευε τον κ. Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2010. Ως προς τον ρόλο του ο μεν κυβερνητικός τότε εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής δεν ανέφερε τίποτε, ο δε υπουργός τότε Εξωτερικών Δ. Δρούτσας διατεινόταν ότι «είναι πολύ καλός γνώστης της περιοχής των Βαλκανίων». Η τελευταία φορά που είχε ακουστεί το όνομά του -προτού «σκάσει» η νάρκη των ΜΚΟ- ήταν όταν έγινε γνωστή η αναφορά των ρωσικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ το 2008 ότι ο Αλεξ Ρόντος ήταν «ο άνθρωπος που γνώριζε την υπόθεση της συνωμοσίας για τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή»!


Δίπλα σε μια βαρόνη

Η εκ νέου πτώση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου το 2011 δεν τον... πτόησε πάντως αφού βρήκε άμεσα εργασία. Τόπος εργασίας του οι Βρυξέλλες, μια και από τον Ιανουαρίου του 2012 προσελήφθη από τις υπηρεσίες της -Βρετανίδας- υπουργού Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βαρόνης Άστον ως «ειδικός εκπρόσωπος» της ένωσης για το Κέρας της Αφρικής. Μάλιστα, στις αρχές του 2014 βρέθηκε στο Σουδάν που σπαράσσεται από εμφύλιο, προκειμένου ως «ειδήμων» να λύσει τα προβλήματα...



(Φαίνεται εκ του αποτελέσματος πως ο Ροντος είναι ένα από τα τσιράκια για όλες τις ύποπτες και όχι και τόσο νόμιμες δουλείες της ΝΤΠ και των σκοτεινών κύκλων που ασκούν εξουσία χωρίς να τους βλέπει κανείς έχοντας για αφτιά και μάτια τέτοιους ρουφιάνους όπου τους χρειάζονται DIM)

Αλέξανδρος Διαμάντης
http://www.dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου