Google+ To Φανάρι : «Όχι» στην έκδοση Κούρδου στην Τουρκία είπε το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά! Καμμία συνεργασία με τη ναζιστική Τουρκία!

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

«Όχι» στην έκδοση Κούρδου στην Τουρκία είπε το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά! Καμμία συνεργασία με τη ναζιστική Τουρκία!

Mehmet YaylaΤου Βασίλη Τζήμτσου
 Ένα μεγάλο μπράβο στην Ελληνική δικαιοσύνη που κρατά ακόμα Θερμοπύλες.
Να μην εκδοθεί Κούρδος κρατούμενος στην Τουρκία, αποφάσισε σήμερα σε δημόσια συνεδρίαση το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα των τουρκικών αρχών…

Οι τρεις Εφέτες αποφάσισαν ομόφωνα και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα της Έδρας Παναγιώτη Αγγελόπουλου, να μην γίνει δεκτό το αίτημα έκδοσης του Κούρδου Μεχμέτ Γιαϊλά στην Τουρκία όπου διώκεται ως «τρομοκράτης» για 11 αδικήματα που φέρεται να έχει τελέσει στη γείτονα χώρα.

Μεταξύ των κατηγοριών που τον βαρύνουν ως «τρομοκράτη» είναι αυτή της αφισοκόλλησης, της συμμετοχής σε πορείες και της φυσικής του παρουσίας στα γραφεία μέσων ενημέρωσης.

Ας σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος είναι μέλος πολιτικού κόμματος με συνδικαλιστική δράση σε πανεπιστήμιο της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας της Έδρας Π. Αγγελόπουλος πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών Πειραιά να απορριφθεί το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση του κατηγορούμενου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός επεσήμανε πως είναι αδιανόητο για το νομικό πολιτισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης να κατηγορείται ένας πολίτης ως τρομοκράτης γιατί συμμετείχε σε μια πορεία ή τοποθέτησε μία αφίσα…

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Αγγελόπουλος έχει εμπειρία σε τέτοιες υποθέσεις, καθώς έχει διατελέσει στο πρόσφατο παρελθόν εποπτεύων Εισαγγελέας στην ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Νωρίτερα είχε καταθέσει εκ μέρους της «Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν», μάρτυρας που γνωρίζει πολλά χρόνια τον κατηγορούμενο.

Η μάρτυρας επεσήμανε τις περιπέτειες του συναγωνιστή της λόγω των πολιτικών διώξεων που υφίσταται στην Τουρκία. Μάλιστα σε μια περίπτωση είχε συλληφθεί και η ίδια, μαζί με τον κατηγορούμενο, από τις τουρκικές αρχές.

Στην απολογία του ο Κούρδος αγωνιστής σύμφωνα με τους συμπατριώτες του, αναφέρθηκε στην πολιτική του δράση και ειδικότερα στην οργάνωση της νεολαίας κόμματος σε πανεπιστήμιο της Τουρκίας. Χαρακτήρισε πολιτική τη δίωξη του από τις τουρκικές αρχές και ψευδείς πολλές από τις σε βάρος του κατηγορίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρόσφατη εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, επισημαίνοντας ότι όπως οι Έλληνες αγωνίστηκαν εναντίον των Γερμανών φασιστών, έτσι και οι Κούρδοι αγωνίζονται στην Τουρκία…

«Δεν είμαι τρομοκράτης. Είμαι επαναστάτης» υποστήριξε στην απολογία του.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά για την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης στην Τουρκία, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται προσωρινά μετά τη σύλληψη του τον περασμένο Αύγουστο, μαζί με συμπατριώτη του, έχοντας στην κατοχή τους μια τσάντα με όπλα, ενώ επέβαιναν μέσα σε βάρκα σε θαλάσσια περιοχή της Χίου.

Ο συγκατηγορούμενος του είχε υποστηρίξει κατά την προανάκριση πως τα όπλα θα χρησιμοποιούνταν σε αγώνες καταπιεσμένων λαών.

Ο ίδιος ο Γιαϊλά είχε αρνηθεί να απολογηθεί καθώς δεν είχε διερμηνέα ενώ, όπως λέει, δεν ξέρει γιατί κατηγορείται.

Απεργία πείνας

Ας σημειωθεί πως ο 33χρονος Μεχμέτ Γιαϊλά μαζί με ακόμα τρεις Κούρδους συναγωνιστές του πραγματοποιούν απεργία πείνας από τις 26 Σεπτεμβρίου στις φυλακές Κορυδαλλού ως ύστατο μέσο αντίδρασης στην έκδοση συγκατηγορούμενων τους στην Τουρκία…

Σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση της ιατρού Ολγας Κοσμοπούλου την περασμένη Παρασκευή, το τελευταίο τριήμερο είχε χάσει επιπλέον δύο κιλά σωματικού βάρους (συνολική απώλεια 15.1 % του αρχικού σωματικού του βάρους). Τις προηγούμενες ημέρες εμφάνισε εμέτους και πυρετό, ενώ δεν έλαβε αρκετά υγρά. Η αρτηριακή του πίεση είναι χαμηλή, εμφανίζει ορθοστατική υπόταση και ταχυσφυγμία κατά την ελαχίστη βάδιση, ενώ οι αιμωδίες άκρων χειρών έχουν επιδεινωθεί.

Πάντως, σήμερα στα δικαστήρια μπόρεσε να παραστεί για να δώσει ακόμα μια μάχη, ενάντια στις τουρκικές αρχές και τις πολιτικές διώξεις που υφίσταται στη γείτονα χώρα.

Και πέτυχε μια νίκη, καθώς οι Έλληνες δικαστές έκριναν ότι δεν είναι τρομοκράτης, με βάση τις κατηγορίες που τον βαρύνουν στην Τουρκία…

Directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου