Google+ To Φανάρι : ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ! (Τελικώς, σε τί "Θεό" πιστεύουν όλοι αυτοί;)

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ! (Τελικώς, σε τί "Θεό" πιστεύουν όλοι αυτοί;)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΤΟ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΣΚΙΤΣΟ, ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ, ΤΟ ΕΞ ΙΣΟΥ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ! ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ "ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ", ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΡΥΦΕΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ;


Άπειρες φορές, γίνεται λόγος για το αίσχος ορισμένων σχολικών βιβλίων, που μόνον σε παιδιά δεν απευθύνονται και μόνον για παιδιά ΔΕΝ είναι - επίτηδες! - γραμμένα! Ίσως αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της νεοταξικής σφοδρής επιθέσεως στην Ελληνική Νεολαία, στην ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ και στα ήθη μας, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να το διαβάσουν οι γονείς, μήπως και ξεκινήσουν να... ξεσκονίζουν ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, τα βιβλία των παιδιών τους!
Θέμα του σημειώματος αυτού, το βιβλίο* Νεοελληνικής γλώσσης της Γ' Γυμνασίου.

Σε ένα βιβλίο που τα παιδιά μας μαθαίνουν(;;;) την ελληνική γλώσσα, υπάρχει προπαγάνδα κατά της Ορθοδοξίας και των εθίμων των Ελλήνων.

Το κείμενο περνάει τα εξής μηνύματα στα παιδιά μας:...

α) Περνάει το μήνυμα στα παιδιά, να μην τηρούν τα έθιμα τους για να μην είναι διαφορετικοί και γίνονται γραφικοί! (καλύτερα μάλλον να τριγυρνάνε στα νησιά μας και να κάνουν όργια και να κοιμούνται στους δρόμους, όπως οι ΘΛΙΒΕΡΟΤΑΤΟΙ μέθυσοι Αγγλοσάξωνες)
β) Ο άκρως φασιστικός προσδιορισμός, ότι όλοι οι Έλληνες είναι απαραίτητα επιρρεπείς σε κάθε είδους απόλαυση, χωρίς εγκράτεια.!Να συμπεριφέρονται και αυτά, με τον ίδιο τρόπο αφού το κάνουν οι ...μεγάλοι.
γ) Ότι ο Έλληνας ξεσπά στο φαΐ και τις απολαύσεις, επειδή "καταπιέζεται" από τις υποχρεώσεις του, ΤΑΧΑ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ, στην ...Εκκλησία! Βέβαια, δεν γράφει πουθενά πως ο πιστός κάνει νηστεία πριν το Πάσχα, ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, με την ελεύθερη βούληση του.
δ) Συνεχίζει το απόσπασμα να μιλά για το χρέος των πιστών στην Εκκλησία (δεν νομίζω να έχει κάποιος πιστός, χρέος στην Εκκλήσια αλλά στον Θεό και τον Χριστό). Να μην νοιάζονται τα παιδιά για την πνευματικότητα τους και το ήθος τους, αρκεί να βαφτίζονται, να παντρεύονται κτλ. Εξισώνει την πνευματικότητα, το ήθος και τις αρχές, που δεν απορρέουν πάντα από την πίστη σε μία θρήσκεια, με την Εκκλήσια, η οποία αν τηρείς τις τελετουργίες της, σε αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη επιείκια, αν αμαρτήσεις. Δηλαδή προτρέπει τα παιδιά να αμαρτήσουν, αφού οταν εξομολογηθούν θα συγχωρεθούν...(Παρόμοιες "ανακρίβειες", ούτε ο χειρότερος θεολόγος  δεν θα έγραφε!)
Δεν πειράζει παιδί μου πήγαινε σκότωσε και κλέψε, αλλά μετά μην ξεχάσεις να εξομολογηθείς!!!
ε) Εξισώνει την Ανάσταση του Κυρίου με μια απλή γιορτή που σκοπός της είναι να φάμε και να πιούμε!
Αυτό το απόσπασμα το έγραψε κάποιος ξένος, ονόματι Έντμουντ Κήλυ, που προφανώς ήταν οι εντυπώσεις του από την Ελλάδα και τους Έλληνες. Δεν είναι ίσως μεμπτό αυτό. Είναι προσωπικές του απόψεις. Πολλοί Έλληνες έχουν χάσει πιθανώς, την πνευματικότητα τους και το Πάσχα για αυτούς ΚΑΚΩΣ, είναι απλά... κατσικάκι και κρασί. Είναι δυνατόν όμως, να υπάρχει τέτοιο κείμενο στο βιβλίο γλώσσης και να περνάει τέτοια μηνύματα; ΜΟΝΟΝ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΚΑΙ  ΑΡΑ "ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ", ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΕΚΕΙ! ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ;
Αντί να έχει κάποιο κείμενο από τους εθνικούς μας συγγραφείς;
Αυτή είναι η εκπαίδευση της Νέας Τάξης πραγμάτων αγαπητοί γονείς, που ετοιμάζει τους σύγχρονους δούλους της Παγκοσμιοποιήσεως, οι οποίοι δεν θα έχουν, ΟΥΤΕ αρχές, ΟΥΤΕ ήθη, ΟΥΤΕ έθιμα, για να είναι όλοι ίδιοι και ελεγχόμενοι, αφού όταν αποκόψουν τον άνθρωπο από την ιστορία του, την θρησκεία του και τα έθιμα του, θα καταφέρουν τον (παλαιό...) στόχο τους! 
Να μην αντισταθεί στον αρρωστημένο και "εισαγόμενο" τρόπο ζωής, που θέλουν να του επιβάλλουν.
*Σε άλλες ιστοσελίδες παρατηρήσαμε με ΜΕΓΑΛΗ λύπη μας, ότι η παρουσίαση του θέματος, "τελείωνε" ΜΟΝΟΝ σε περιγραφές των αξιοθρηνήτων κειμένων! ΛΑΘΟΣ! Δεν τελειώσαμε! Ποιοί λοιπόν ΣΥΝΕΓΡΑΨΑΝ αυτό το "κατασκεύασμα"; ΟΝΟΜΑΤΑ!
Συγγραφείς είναι 4. 
1.Ελένη Κατσαρού, φιλόλογος.
2.Ελένη Μαγγανά, γλωσσολόγος.
3.Αικατερίνη Σκιά, φιλόλογος.
4.Βασιλική Τσέλιου, φιλόλογος.
Να σας "χαίρεται" το Υπουργείο (α-) Παιδείας, που σας "επέλεξε", για να γράφετε αυτού του "περιεχομένου" σχολικά εγχειρίδια! 
Πάμε ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
Κριτές-αξιολογητές!
1.Αριστείδης Δουλαβέρας, σχολικός σύμβουλος.
2.Βιολέττα Λέκκα, φιλόλογος.
3.Ευαγγελία Θωμαδάκη, επίκουρη καθηγήτρια Δημοκριτείου πανεπιστημίου Θράκης.
Λοιπόν! Και οι 7 ήσαν... "υπέροχοι"! "Συγχαρητήρια" ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ!
Όλα "μιά χαρά",  έτσι δεν είναι κύριε Αρβανιτόπουλε;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου