Google+ To Φανάρι : ΠΑΡΑΝΟΙΑ: Οι τροϊκανοί απαιτούν μέτρα 6 δισ. ευρώ!

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΑΝΟΙΑ: Οι τροϊκανοί απαιτούν μέτρα 6 δισ. ευρώ!

Αγριεμένοι έρχονται από Δευτέρα οι επικεφαλής της τρόικας για να ξεκινήσουν τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας και να θέσουν επί τάπητος τη λήψη νέων μέτρων 6 δισ. ευρώ, όπως είπε προχθές στο Eurogroup το στέλεχος της ΕΚΤ, ο Γερμανός Γ. Ασμουσεν. Πρόκειται για τα «γνωστά», αλλά όχι εξειδικευμένα μέτρα των 4 δισ. ευρώ, στα οποία προστέθηκαν άλλα 2 δισ. ευρώ.


Η τρόικα θα εξετάσει επίσης και τα προαπαιτούμενα που έχουν τεθεί για να δοθεί η καθυστερημένη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ αποτελεί ένα από τα τέσσερα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δανειακής υποδόσης του 1 δισ. ευρώ. «Σκιές» υπάρχουν όμως πάνω και από άλλα προαπαιτούμενα, καθώς ο Κώδικας Περί Δικηγόρων πρέπει να «αξιολογηθεί» και η αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου και των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ βρίσκεται σε εξέλιξη και ελπίζεται να ολοκληρωθεί στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Οι τροϊκανοί εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους αναφορικά με το ύψος των εισπράξεων από τον ενιαίο φόρο ακινήτων, την απόδοση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών αλλά και τις ενδεχόμενες τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς μπορεί να δημιουργήσουν πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης. Επίσης, οι τροϊκανοί περιμένουν και προτάσεις για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις ομαδικές απολύσεις για επιχειρήσεις άνω των 150 εργαζομένων. Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, αναμένεται να υπάρξει είτε διπλασιασμός των ομαδικών απολύσεων είτε ακόμα και απελευθέρωσή τους, στις περιπτώσεις εκείνες των επιχειρήσεων που βρίσκονται υπό καθεστώς αναδιάρθρωσης. Ταυτόχρονα, αναμένεται να καταργηθεί η υποχρέωση που έχει ως τώρα ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας να εγκρίνει ή να απορρίπτει τυχόν ομαδικές απολύσεις.

Τις εκτιμήσεις κυβέρνησης και τρόικας για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων και τα φορολογικά έσοδα που θα εισπραχθούν το επόμενο έτος χωρίζει ένα τεράστιο χάσμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που θεωρείται αμφίβολο αν θα γεφυρωθεί χωρίς να χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.
dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου