Google+ To Φανάρι : Μας έζωσαν οι πυρκαϊές.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Μας έζωσαν οι πυρκαϊές.


Γράφει ο Κλεισθένης.


Σχεδόν όλη η Μεσόγειος φλέγεται.

Αίγυπτος: Η αραβική άνοιξη εκεί έφερε βαρυχειμωνιά. Έτοιμος ο στρατός για επέμβαση αν δεν σταματήσουν οι διαδηλώσεις. Οι εξελίξεις δεν διαφαίνονται θετικές για τον Αιγυπτιακό λαό.



Λυβίη: Εκεί η Αραβική άνοιξη έφερε φατριοκρατία. Συγκρούσεις ανάμεσα στις φατρίες δεν προοιωνίζουν αίσιο τέλος για τους Λύβιους. Η δύση κατάφερε να “εκδημοκρατίσει” και την Λυβίη



Συρία: Το δικτατορικό καθεστώς του αλ-μπάαθ με τον αχυράνθρωπο Μασάρ αλ-Άσαντ δέχεται επίθεση από ισλαμοφασίστες που υποκινούνται και εξοπλίζονται απ' την δύση. Μαίνεται πόλεμος με πολλά θύματα χωρίς να διαφαίνεται η λήξη του. Όποιος και να επικρατήσει τελικά ο λαός δεν θα δει καλύτερες 'μέρες.



Τουρκία: Ο Ερντογάν ο “μεγαλοπρεπής” εξισλαμίζει την Τουρκία με την ανοχή της δύσης. “Οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται είναι υποκινούμενοι από ξένες δυνάμεις που θέλουν να βλάψουν την χώρα” δηλώνει ο νεοσουλτάνος Ερντογάν. Υπονοούμενα για επέμβαση της στρατοφυλακής.



Βουλγαρία: Μαίνονται για ένατη 'μέρα οι διαδηλώσεις, δυστυχώς η ενημέρωση για το τι συμβαίνει στην Βουλγαρία σήμερα είναι ελλειπής.



Αλβανία: Εκλογές με δολοφονίες, επεισόδια και νοθείες. Αύριο ίσως δεν έχουμε νικητή των εκλογών. Καταγγελίες για Κοσοβάρους που ψήφισαν. Οι παρατηρητές μάλλον έχουν "κριθαράκι" στα μάτια.

Ισπανία: Όλα βαίνουν καλώς, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται, τα σπίτια των Ισπανών εξακολουθούν να βγαίνουν στους πλειστηριασμούς, η ανεργία συναγωνίζεται την Ελληνική και η κυβέρνηση Γερμανοκρατείται κανονικά.

Πορτογαλία: Μία απ' τα ίδια δλδ ως η Ισπανία. Είναι και γείτονες, μην χαλάσει η φιλία.

Ιταλία: Έκθεση σοκ για πιθανή χρεοκοπία της Ιταλίας στους επόμενους 6 μήνες. Διαδηλώσεις, πολιτική αστάθεια. Τέρμα τα μπούγκι-μπούγκι.



Ελλάδα: Η χώρα του καναπέ και του φραππέ. Όλα κυλούν ήρεμα, η φτωχοποίηση και το ξεπούλημα βαδίζουν καλώς. Κάτι προβληματάκια με την ΕΡΤ αλλά αυτά ο Αντώνης ο "Μέγας" τα λύνει κόβοντας τον Γόρδιο δεσμό. Ο Βενιζέλος να 'ναι καλά. Ο Φώτης συνταξιοδοτήθηκε, καλά σαράντα.



Βραζιλία: Ρε φίλε αυτή πέφτει λίγο μακρυά. Εντάξει απλά την αναφέρω για να γεμίσει η σελίδα. Εκεί ενώ η χώρα είναι ζάπλουτη ο λαός της υποφέρει. Τι παράξενα γυρίσματα κάνει η ζωή, το ίδιο συμβαίνει και στη Νιγηρία, μην εκπλησσόμαστε.



Κατά τα άλλα είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου