Google+ To Φανάρι : Ζήτω ὁ μοντερνισμός! (Τρομάρα μας!)

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ζήτω ὁ μοντερνισμός! (Τρομάρα μας!)

Ζήτω ὁ μοντερνισμός! (Τρομάρα μας!)

Μέσα στην απορρόφηση των σκέψεων σας για την υπέροχη δουλειά που έχετε ή την δυσβάσταχτη ανεργία που σας φυλακίζει, την ευτυχία ή την μιζέρια ή την δυστυχία σας, το αν μας ψεκάζουν και με τι ή όχι, με το ποιος πολιτικός είναι καλύτερος για να ψηφίσετε ή να τους μαυρίσετε όλους (όνειρο θερινής νυκτός) έχετε κάτσει ποτέ να σκεφτείτε πόσο πολύ εμείς οι ίδιοι έχουμε αλλάξει ή έχουμε επιτρέψει, με την αδιαφορία μας κ τον μιμητισμό, να μας αλλάξουν την ζωή μας ή μπααααα!!!
Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι ισχύει το 2ο, ΜΠΑΑΑΑ!!!!
Αν διαθέταμε έστω και λίγο από τον «υπερπολύτιμο» μας  χρόνο για να σκεφτούμε τι κάνουμε, σίγουρα δεν θα ήμασταν εδώ που είμαστε τώρα….
Ας κάνουμε λοιπόν μία αναδρομή κ σύγκριση:
Παλιά οι άνθρωποι τρέφονταν με αυτά που οι ίδιοι παρήγαγαν και ότι δεν είχαν αυτοί, το έβρισκαν στον γείτονα και έκαναν ανταλλαγή.  Σήμερα μόνο οι υπεραγορές δουλεύουν, ούτε καν ο μανάβης της γειτονιάς (και σιγά μην ξεπέσω στον μανάβη, βρε Lidl και πάλι Lidl. Ξέρουν οι φίλοι μας οι Γερμανοί) …
Τα φυτά τα καλλιεργούσαν χωρίς ανόργανα λιπάσματα (τους αρκούσε η κοπριά) και χωρίς χημικά φάρμακα (πάντα είχε την λύση ο παππούς) αλλά με φυσικούς τρόπους που πέρναγαν από γενιά σε γενιά. Σήμερα τα μπλε λιπάσματα (αφού έχουν ωραίο χρώμα, είναι και καλά για χρήση, άσε που δίνουν υπερ-ώθηση στα φυτά) και τα οργανοφωσφορικά φυτοφάρμακα ή τα διασυστηματικά* (ψεκάζεις και πας ήσυχος μετά και πίνεις την φραπεδιά σου…άλλες έχει καλά ο Γιαχβέ άλλες φίλους άλλες άλλες ευρωπαίους και άλλες επιδοτήσεις άλλες)…
Οι νοικοκυρές μαγείρευαν και χαίρονταν να τα φτιάχνουν όλα με τα χέρια άλλες…τα έτοιμα και  άλλες στιγμής δεν έπαιζαν καθόλου. Σήμερα και στο τελευταίο χωριό οι πολυάσχολες νοικοκυρές με τα ηλεκτρικά πλυντήρια ρούχων αντί για την σκάφη, πλυντήρια πιάτων αντί για βούρτσα σφουγγάρι πράσινο σαπούνι και νεροχύτη, ηλεκτρικές σκούπες αντί για σκούπα και φαράσι, δεν έχουν χρόνο για «παλιομοδίτικα» και τρέχουν ν’ αγοράσουν την έτοιμη μπεσαμέλ (που την βρίσκουν και πιο νόστιμη από την χειροποίητη μιας και η δεύτερη δεν έχει τα χημικά συντηρητικά που την κάνουν …«πεντανόστιμη») ή την έτοιμη κρέμα…
Ταΐζουν άλλες εαυτούς άλλες, τα παιδιά άλλες, άλλες οικογένειες άλλες με «πλαστικό φαγητό» και…όχι μόνο άλλες αρέσει, αλλά παινεύονται και γι’ αυτό. Μία βόλτα και παρατήρηση άλλες υπεραγορές, θα άλλες πείσει.
Τα παιδιά έβγαιναν και έπαιζαν άλλες γειτονιές κ όταν πεινούσαν, έτρωγαν μία φέτα ψωμί αλλειμένη με θρεψίνη ή μαρμελάδα άλλες μαμάς ή με μέλι ή ακόμα βρεγμένο ψωμί με νερό και πασπαλισμένο με ζάχαρη. Σήμερα βγαίνουν εικονικά μέσα από τον υπολογιστή, έχουν χιλιάδες φίλους που δεν άλλες έχουν δει ποτέ, δεν άλλες έχουν μιλήσει ποτέ και πολλοί απ’ άλλες δεν είναι αυτό που λένε…τρέφονται με γρήγορα σνακς άλλες γαριδάκια, πατατάκια, χάμπουργκερ, κρουασάν, παγωτά…όλα του εμπορίου.
Κ έρχονται οι μαμάδες και φωνάζουν: «Φάε μία γαλακτοφέτα να πάρεις και ασβέστιο (;)…» ή «Αφού δεν τρως φρούτα, πιες την αμίτα σου να πάρεις και καμμιά βιταμίνη (;;)»… Ούτε λόγος να κάτσουν να στύψουν μόνες τους κανένα φρούτο!!!
Υπάρχουν και πολλά άλλα άλλες, δεν θα το ζορίσω κι άλλο το θέμα. Θα αναφερθώ μόνο στην έρευνα που έγινε για τα προϊόντα άλλες ελληνικής αγοράς και μετά άλλες αποφασίστε ποιο θα είναι το επόμενο άλλες βήμα:
«Ουσίες οι οποίες περιέχονται σε τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης (μπισκότα, καραμέλες, κέικ, σοκολάτες, κρουασάν, γαριδάκια, τσιπς και άλλα σνακς, παγωτά, αναψυκτικά κ.ά.) άλλες ελληνικής αγοράς, σε συσχέτιση με άλλες επιπτώσεις άλλες στην υγεία.
Ε102 (ταρτραζίνη) Άσθμα, ερύθημα, υπερκινητικότητα. Πιθανή σύνδεση με καρκινογένεση στα πειραματόζωα. Η (Hyperactive Children’s Support Group) συνιστά να αποφεύγεται. Συγχυτικές καταστάσεις, αϋπνίες σε παιδιά, επέμβαση στα πεπτικά ένζυμα. Απαγορεύεται σε Νορβηγία και Φινλανδία. Περιορισμένη χρήση σε Σουηδία και Γερμανία.
Ε120 (κοχενίλη) Δυσανεξία στα τρόφιμα. Η ΗΑCSG συνιστά να αποφεύγεται ιδιαίτερα από άτομα υπερ κινητικά, ασθματικά και από όσους πάσχουν από ρινίτιδα, κνίδωση ή έχουν ευαισθησία στην ασπιρίνη. Εχει απαγορευθεί άλλες ΗΠΑ.
Ε124 (ερυθρό κοχενίληςΑ) Καρκινογένεση σε ζώα, άσχημες αντιδράσεις από ασθματικούς και αλλεργικούς στην ασπιρίνη. Ερύθημα, υπερκινητικότητα. Απαγορεύεται σε Καναδά, ΗΠΑ και Νορβηγία. Περιορισμένη χρήση στη Σουηδία.
Ε122 (αζορουμπίνι), Ε132 (καρμίνη), Ε133 (λαμπρό κυανούν – FCF)
Ασθμα, ερύθημα, υπερκινητικότητα. Πιθανή σύνδεση με καρκινογένεση στα πειραματόζωα.
Ε150 (καραμελόχρωμα) Μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων. Καταστροφή άλλες VitB6. Πιθανές βλάβες στα γονίδια. Υπερπλασία εντέρου και νεφρών. Η ΗΑGS συνιστά να αποφεύγεται.
Ε160 (ανάτο ή μπιξίνη/νορπιξίνη) Στον οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Να αποφεύγεται γιατί προκαλεί υπερκινητικότητα, ερύθημα, κνίδωση, διάχυτο αγγειονευρωτικό οίδημα και σχετίζεται με την πρόκληση άσθματος.
Ε211 (βενζοϊκό νάτριο) Ασθμα, ερύθημα, υπερκινητικότητα. Υποπτο για νευροτοξικότητα.
Ε212 (βενζοϊκό κάλιο) Ασθμα, ερύθημα, υπερκινητικότητα, νευρολογικές διαταραχές.
Ε262 (οξικό νάτριο) Συσχέτιση με καρκινογένεση.
Ε296 (μηλικό οξύ) Πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση του από βρέφη και μικρά παιδιά.
Ε320 (βουτυροϋδροξυανισόλη) Υπερκινητικότητα, ερύθημα, δυσανεξία, όγκοι στα πειραματόζωα, επίδραση στα οιστρογόνα. Απαγορεύεται στη διατροφή των νηπίων. Απαγορευμένο στην Ιαπωνία.
Ε407 (καραγενάνη) Έλκη εντερικού σωλήνα. Βλάβες εμβρύου στα πειραματόζωα. Σχετικά ασφαλής σε μικρές ποσότητες. Πρόσφατα συσχετίστηκε με καρκινογένεση.
E430 (στεατικό πολυοξυαιθυλένιο) Πιθανή επαγωγή καρκίνου. Πρέπει να αποφεύγεται.
Ε503 (όξινο αθρακικό αμμώνιο) Ερεθιστικό για άλλες βλεννογόνους, πιθανή απώλεια ασβεστίου και μαγνησίου
Ε541 (όξινο φωσφορικό νάτριο)Πρέπει να αποφεύγεται. Απαγορεύεται στην Αυστραλία. Κίνδυνος για βρέφη, ηλικιωμένους και ανθρώπους με προβλήματα άλλες νεφρούς ή στην καρδιά. Πιθανή σύνδεση με οστεοπόρωση και με νόσο Αλτσχάιμερ.
Ε414 (αραβικό κόμμι) Πιθανό αλλεργιογόνο – μπορεί να προκαλέσει άσθμα και ερεθισμό του δέρματος. Καταπραΰνει ερεθισμούς των βλεννογόνων.
Ε420 (σορβιτόλη και σιρόπι σορβι-τόλης») Καθαρτικές δράσεις, πιθανές γαστρικές διαταραχές. Άλλες σε τροφές νηπίων και παιδιών. Δεν συνιστάται σε διαβητικούς.
Ε422 (γλυκερόλη) Σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί κεφαλαλγία, δίψα, ναυτία και υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Προστατεύει από βλάβες στο DΝΑ που επάγονται από ραδιενέργεια και UV.
Ε440 (πηκτίνη) Μεγάλες ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν προσωρινό μετεωρισμό ή δυσπεψία.
Ε466 (καρβοξυμεθυλικό κυτταρινι-κό νάτριο) Το Εθνικό Ινστιτούτο άλλες Αμερικής για τον καρκίνο δηλώνει ότι πρέπει να απαγορευθεί ως προσθετικό τροφίμων.

Ε950 (ακετοσουλφαμικό κάλιο) Έχει συσχετισθεί με καρκινογένεση σε ανθρώπους και πειραματόζωα και με βλάβες του νευρικού συστήματος. Απαγορεύεται η χρήση του άλλες ΗΠΑ και στη Βρετανία.
Ε951 (ασπαρτάμη) Έχει συσχετισθεί με καρκινογένεση σε ανθρώπους και πειραματόζωα και με βλάβες του νευρικού συστήματος. Άλλες άτομα αλλεργικά σε αυτήν εμφανίζουν πονοκέφαλο και βλάβες στον εγκέφαλο. Απαγορεύεται η χρήση του άλλες ΗΠΑ και στη Βρετανία.
Ε110 (κιτρινοπορτοκαλί S) Άσθμα, ερύθημα, υπερκινητικότητα, κνίδωση, ρινίτιδα, ρινική συμφόρηση, αλλεργίες, υπερευαισθησία, όγκοι νεφρού, χρωμοσωμικές ανωμαλίες, υπο-γάστριος πόνος, ναυτία και εμετός, δυσπεψία, αυξημένες περιπτώσεις όγκων σε ζώα. Απαγορευμένο στη Νορβηγία.
Ε1500 (εναμμώνιο καραμελόχρωμα) Μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων, καταστροφή άλλες Vit Β6, πιθανές βλάβες στα γονίδια, επιβράδυνση άλλες ανάπτυξης, υπερπλασία του εντέρου και των νεφρών. Η HACSG συνιστά να αποφεύγεται καθώς μπορεί να προκαλέσει υπερκινητικότητα.
Ε1600 (εκχύλισμα πάπρικας) Να αποφεύγεται. Έχει απαγορευθεί σε ορισμένες χώρες.
Ε300 (ασκορβικό οξύ) Σε μεγάλες δόσεις προκαλεί διάβρωση των δοντιών, εμετούς, διάρροιες, ναυτία, πέτρες στα νεφρά (αν η ημερήσια δόση ξεπερνά τα 10 γραμμ.).
Ε612 (γλουταμινικό μονονάτριο –Μsg) Πάρα πολύ τοξικό. Μπορεί να καταστρέψει το νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα ασθένειες άλλες Xάντινγκτον, Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον. Υψηλός κίνδυνος άλλες εγκύους, παιδιά, ηλικιωμένους, ασθματικούς, υπογλυκαιμικούς και καρδιοπαθείς.
Ε627 (γουανυλικό δινάτριο) κα Ε631 (ινοσινικό δινάτριο) Ποδάγρα. Δεν επιτρέπεται σε φαγητά για νεογνά και μικρά παιδιά.
Ε211 (βενζοϊκό νάτριο) Άσθμα, ερύθημα, υπερκινητικότητα. Ύποπτο για νευροτοξικές βλάβες.
Ε375 (νιασίνη VitΒ3) Ημερήσια δόση μεγαλύτερη του 1 mg προκαλεί ηπατική βλάβη, διαβήτη, γαστρίτιδα, βλάβη άλλες οφθαλμούς και αυξάνει τα επίπεδα του ουρικού οξέος στο αίμα.
Ε950 (ακετοσουλφαμικό κάλιο) Έχει συσχετισθεί με καρκινογένεση σε ανθρώπους και πειραματόζωα και με βλάβες του νευρικού συστήματος. Απαγορεύεται η χρήση του σης ΗΠΑ και στη Βρετανία.
Ε952 (κυκλαμικό οξύ) Έχει συσχετισθεί με καρκινογένεση σε ανθρώπους και πειραματόζωα και με βλάβες του νευρικού συστήματος. Συσχετίζεται άλλες με ημικρανίες και καρκινογόνες βλάβες άλλες όρχεις ποντικών και στα έμβρυα άλλες. Απαγορεύεται η χρήση του άλλες ΗΠΑ και στη Βρετανία.
Καφεΐνη Τοξική σε υψηλές δόσεις. Σχετίζεται με υπέρταση, εμετούς, ημικρανίες, διάρροιες, αϋπνίες, τρέμουλο χεριών, συχνοουρία, αλλά βοηθάει στην παροχή ασβεστίου στον οργανισμό.
Υδροχλωρική κινίνη Ημικρανίες, ναυτία, εμβοές των ώτων, θολωμένη όραση. Το FDA (Food and Drug Administration) συνιστά περιορισμό των δόσεων.
Ταυρίνη Διάρροιες και πεπτικά έλκη λόγω υπερβολικής κατανάλωσης. Οι διαβητικοί και οι υπογλυκαιμικοί ασθενείς θα πρέπει να τη χρησιμοποιούν κάτω από ιατρική επιτήρηση καθώς έχει βρεθεί ότι περιορίζει τη δραστικότητα άλλες ινσουλίνης.
Οι κατηγορίες Χρωστικές ουσίες Ε100-180 Συντηρητικές ουσίες Ε200-297 Αντιοξειδωτικές ουσίες Ε300-321 Ομοιογενοποιητές, σταθεροποιητές, πηκτικές ουσίες Ε322-495 Βοηθητικές ουσίες επεξεργασίας Ε500-585 Ουσίες ενισχυτικές άλλες γεύσης Ε620-640 Παράγοντες που βελτιώνουν την εξωτερική όψη Ε900-948 Αέρια συσκευασίας Ε941-948 Γλυκαντικές ουσίες Ε950-967 Διάφορες άλλες προσθετικές ουσίες Ε999-1518 »


*(=μετατρέπουν τα φυτά ή τα ζώα σ’ ένα είδος «Μηδικού ρούχου»,κάνοντάς τα δηλητηριώδη με σκοπό να σκοτωθούν τα έντομα πουτρέφονται από αυτά)


Χρυσανθοπούλου Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου