Google+ To Φανάρι : O νέος ενιαίος φόρος στα ακίνητα

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

O νέος ενιαίος φόρος στα ακίνητα

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ
Πολύ μεγάλους φόρους κινδυνεύουν να πληρώσουν και για το 2014 περίπου 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να εφαρμόσει είτε χωρίς αφορολόγητο όριο είτε με πάρα πολύ χαμηλό αφορολόγητο όριο τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που θα αντικαταστήσει το «χαράτσι» της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
Με τα δεδομένα αυτά και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο φόρος αυτός θα επιβάλλεται από το επόμενο έτος σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα που κατέχει κάθε φορολογούμενος, δηλαδή ακόμη και στα εκτός σχεδίου πόλεως αγροτεμάχια, θα έχει ως συνέπεια οι φορολογικές επιβαρύνσεις στην περιουσία των Ελλήνων πολιτών να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα και το επόμενο έτος.
Κι αυτό θα συμβεί επειδή όποια ποσά γλιτώσουν οι Έλληνες πολίτες από την κατάργηση του «χαρατσιού» στα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα θα τα πληρώσουν εις το πολλαπλάσιο μέσω της επιβολής φόρου σε όλα ανεξαιρέτως τα κτίσματα, δηλαδή και στα μη ηλεκτροδοτούμενα (κυρίως ξενοίκιαστα και κενά) αλλά καί στα εκτός σχεδίου πόλεως αγροτεμάχια. Τα μεν πρώτα απαλλάσσονται σήμερα από τη φορολογία μέσω της ΔΕΗ, ενώ τα δεύτερα απαλλάσσονται από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου