Google+ To Φανάρι : Ομάδα αναρχικών κατέβασε τη γαλανόλευκη στα Προπύλαια!

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ομάδα αναρχικών κατέβασε τη γαλανόλευκη στα Προπύλαια!

ΑΙΣΧΟΣ! Προσβολή Της Σημαίας Μας!
 
ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ  !


Επικίνδυνα ανέβηκε χθες το «θερμόμετρο» σε ό,τι αφορά την υπόθεση που έχει προκύψει με τη λειτουργία της ιστοσελίδας athens.indymedia.org! Το πρωί της Τετάρτης μια ομάδα περίπου 70 ατόμων μπήκε στο κτίριο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια, ανέβηκε στην οροφή του κτιρίου, τοποθέτησε ένα γιγάντιο πανό που κάλυψε σχεδόν όλη την πρόσοψη, υπέστειλε την ελληνική σημαία και «ανέβασε» τη μαυροκόκκινη, που αποτελεί σύμβολο των αναρχικών.


Η εισβολή στο κτίριο της πρυτανείας διήρκεσε λίγα λεπτά χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση και στη συνέχεια όλοι βγήκαν στο προαύλιο. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι εκείνη τη στιγμή σε αίθουσα του πανεπιστημίου ήταν σε εξέλιξη ορκωμοσία φοιτητών και, όπως ήταν φυσιολογικό, επικράτησε... «πανικός» χωρίς πάντως να δημιουργηθούν προβλήματα!

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θωμάς Σφηκόπουλος δήλωσε ότι η ομάδα των ατόμων περιορίστηκε στο να φωνάζει συνθήματα χωρίς να εκδιώξει τους υπαλλήλους που παρέμειναν στα γραφεία τους.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν τα Προπύλαια και άρχισαν να δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους συγκεντρωθέντες προκειμένου να τους προσαγάγουν. Σε εκείνο το σημείο, μάλιστα, σημειώθηκε και μια παρεξήγηση (η οποία λύθηκε γρήγορα), καθώς οι άνδρες των ΜΑΤ θέλησαν να προσαγάγουν και ένα ζευγάρι... τουριστών που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο εκείνο την ώρα!

Επειτα από ελάχιστα λεπτά «κλούβες» της Αστυνομίας έφτασαν στο σημείο και άρχισαν να προσαγάγουν τα άτομα που δεν προέβαλλαν την παραμικρή αντίσταση και οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Εκεί, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., σχηματίστηκε δικογραφία για «προσβολή εθνικού συμβόλου» εις βάρος έξι ατόμων που συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι υπόλοιποι 63 προσαχθέντες ως αργά το βράδυ είχαν αφεθεί σταδιακά ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα στις 18.00 στο Μοναστηράκι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης, την οποία διοργανώνουν ομάδες και συλλογικότητες του αναρχικού χώρου, και η Αστυνομία βρίσκεται... επί ποδός.

Νίκος Δεμισιώτης
dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου