Google+ To Φανάρι : Οταν κυβερνούν οι συμμορίες

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Οταν κυβερνούν οι συμμορίες

Σήμερα ξεκινάει στο Γ΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του. Μεταξύ αυτών και μέλη της οικογένειάς του. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν μίζες που ελήφθησαν για να εγκριθούν και να εξοφληθούν συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα. Το ύψος του ποσού του «μαύρου» πολιτικού χρήματος έχει υπολογιστεί σε 60.000.000 ευρώ.

Οποτε μια υπόθεση φτάνει στο ακροατήριο ακούγονται κρίσιμες λεπτομέρειες και παρατίθενται χρήσιμα -για την έκβαση της δίκης- στοιχεία από τις εμπλεκόμενες πλευρές. Συνήθως το δικαστήριο βρίσκεται σε θέση να διαπιστώσει τις συνθήκες υπό τις οποίες διεπράχθη το έγκλημα και να απονείμει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Ωστόσο, σε υποθέσεις όπου εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα και δη όσα έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον δημόσιο βίο, λίγα μπορεί να περιμένει κάποιος. Είθισται να επικρατεί η «ομερτά», ο νόμος της σιωπής. Στο μεγαλύτερο μέρος της Μεταπολίτευσης διαπράχθηκε ένα διαρκές έγκλημα κατά του λαού και της πατρίδας.

Μια άρτια οργανωμένη σπείρα με βουλιμικούς, ασυγκράτητους και λαοπλάνους γκάνγκστερ υφάρπαζε την ψήφο των εκλογέων, διαφθείροντας μέσω της συνενοχής και του πελατειακού κράτους μερίδα των υποστηρικτών της. Τους προσέφερε ψίχουλα και λάμβανε τη μερίδα του λέοντος από τα κλοπιμαία.

Ειδικά το ΠΑΣΟΚ άφησε εποχή για το πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία και για την κατασπατάληση του υστερήματος των Ελλήνων με χρυσοπληρωμένα έργα βιτρίνας, εξοπλιστικά προγράμματα, αδικαιολόγητες χρηματοδοτήσεις συνδικαλιστικών φορέων και συνεταιρισμών και εξωφρενική διόγκωση του δημόσιου τομέα με αποφασισμένους, αργόσχολους πρασινοφρουρούς.

Πώς είναι δυνατόν να αποκαλυφθούν όλοι οι ένοχοι και να βρεθεί το ακριβές μερίδιο της ευθύνης τους, όταν τους συνδέουν οι αδιάρρηκτοι δεσμοί της συμμετοχής σ' αυτήν τη δολοφονική πολιτική μηχανή της παραβατικότητας και του ψεύδους;

Πώς θα μπορέσει η Δικαιοσύνη να φωτίσει τις προσωπικές διαδρομές ανθρώπων που ξεκίνησαν από τις φτωχογειτονιές των αστικών κέντρων και των χωριών και κατέληξαν σε βίλες στα καλά φυλασσόμενα προάστια όπου διαμένουν οι κροίσοι;

Δύσκολο το έργο των δικαστών...
dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου