Google+ To Φανάρι : Λεφτά υπάρχουν (!) για την... «Τask Force»

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Λεφτά υπάρχουν (!) για την... «Τask Force»

ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Προκλητικές όσο δεν πάει αποδεικνύονται οι αμοιβές των «σοφών» της Task Force, του Χορστ Ράιχενμπαχ, οι οποίοι φτάνουν να παίρνουν ο καθένας 450 ευρώ καθαρά την ημέρα (συν κάποιες ακόμα διευκολύνσεις) για κάθε σεμινάριο που διοργανώνουν στην Ελλάδα!


Οι σχετικές καταγγελίες έφτασαν στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Πάρη Μουτσινά. Ωστόσο, το ιδιαιτέρως ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ αρνήθηκε να απαντήσει συγκεκριμένα και παρέπεμψε στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το σχετικό έγγραφο της Γραμματείας έφτασε χθες στη Βουλή μέσω του υπουργείου Ανάπτυξης, έπειτα από ερώτηση του κ. Μουτσινά, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί η Βουλή για το ποιος ελέγχει την Ομάδα Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, πόσο κοστίζει η παρουσία της και πώς αποτιμάται το έργο της. Σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Μουτσινά, «στον τομέα της εκπαίδευσης έχει οριστεί το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) να χρησιμοποιείται ως τελικός δικαιούχος για να πληρώνονται τα μέλη της Task Force».

Την ώρα, ωστόσο, που η ανεργία χτυπάει κόκκινο, αναλόγως κόκκινο χτυπάει και η πρόκληση του Χορστ Ράιχενμπαχ και της παρέας του απέναντι στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον κ. Μουτσινά, τα σαΐνια της Task Force βρήκαν το κόλπο και μέσω του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ), το οποίο αποτελεί μονάδα του ΕΚΔΔΑ, κάθε επίσκεψη και οργάνωση σεμιναρίων κατά τομέα πολιτικής βαφτίζεται επιμόρφωση-κατάρτιση, με αποτέλεσμα η αμοιβή ανά εκπαιδευτή για κάθε ημέρα να είναι 350 ευρώ καθαρά μόνο για σεμινάρια, συν τα εισιτήρια, συν τα έξοδα διαμονής, συν 92 ευρώ οδοιπορικά».

Παρά τις καταγγελίες του βουλευτή, ωστόσο, ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ Γιώργος Γιαννούσης περιορίζεται σε μια γενική και αόριστη απάντηση χωρίς την παραμικρή αναφορά σε αποδοχές. Υποστηρίζει απλά ότι «η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα, που άρχισε τις εργασίες της τον Σεπτέμβριο του 2011, έχει αποστολή να εντοπίζει και να συντονίζει την τεχνική βοήθεια που χρειάζεται η Ελλάδα, αναφέρεται στον πρόεδρο της Επιτροπής και τελεί υπό την πολιτική καθοδήγηση του αντιπροέδρου Ολι Ρεν». Προσθέτει δε ότι «η Ομάδα Δράσης περιλαμβάνει περίπου 45 άτομα και βάση της έχει τις Βρυξέλλες και την Αθήνα».

Αξίζει, πάντως, να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τα πλέον καλοπληρωμένα στελέχη στην Ε.Ε. Οπως είχε αποκαλύψει μάλιστα η «δημοκρατία» στις 15.12.2012, ο κατώτατος μισθός ξεκινάει από τα 2.700 ευρώ χωρίς τα επιδόματα και φτάνει μέχρι και τα 18.000 ευρώ στο ανώτατο κλιμάκιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου