Το αλουμίνιο μπορεί να προκαλέσει σκλήρυνση κατά πλάκας, λένε οι
επιστήμονες που συνδέουν τη νόσο με υψηλά επίπεδα του μετάλλου στον
εγκέφαλο
Διαβάστε:
- Το αλουμίνιο πιστεύεται ότι αλληλεπιδρά με τα γονίδια ενός ευαίσθητου ατόμου με ΣκΠ
- Μπορεί να προκαλέσει το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου να προσβάλει εσφαλμένα τα νεύρα του
- Από τους 14 εγκέφαλους των ασθενών με ΣκΠ, όλοι είχαν σημαντικά επίπεδα αλουμινίου
- Περίπου το 33% των αναλυθέντων είχε «ανησυχητικές» ποσότητες μετάλλου
- Το αλουμίνιο έχει επίσης συνδεθεί παλαιότερα και με τη νόσο του Alzheimer
Οι αποθανόντες ασθενείς έχουν σημαντικά υψηλά επίπεδα μετάλλου στους εγκεφάλους τους, βρήκε μια μελέτη.
Όπως επισημαίνει η dailymail, η έκθεση στο αλουμίνιο, το οποίο προστίθεται σε εμβόλια και αντιιδρωτικά (αποσμητικά) πιστεύεται ότι αλληλεπιδρά με τα γονίδια ενός ασθενούς, κάνοντας το ανοσοποιητικό τους σύστημα να προσβάλει κατά λάθος το στρώμα που περιβάλλει τα νεύρα.
Ο επικεφαλής συγγραφέας Chris Exley, από το Πανεπιστήμιο Keele, ισχυρίζεται ότι η συγκέντρωση αλουμινίου στους εγκεφάλους ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας ‘δεν μπορεί να αγνοηθεί’.
Το μέταλλο έχει συνδεθεί προηγουμένως με το Alzheimer’s, με έρευνες που υποδηλώνουν ότι οι νεκροί ασθενείς έχουν επίσης υψηλότερα επίπεδα του μετάλλου στους εγκεφάλους τους από ό, τι εκείνοι χωρίς την ασθένεια.
Πώς διεξήχθη η έρευνα
Οι ερευνητές ανέλυσαν τον ιστό του εγκεφάλου 14 νεκρών ασθενών με ΣκΠ. Οι ασθενείς ήταν ηλικίας μεταξύ 39 και 82 ετών όταν πέθαναν, εκ των οποίων οκτώ γυναίκες.Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στη Διεθνή Εφημερίδα της Περιβαλλοντικής Έρευνας και Δημόσιας Υγείας.
Όλοι οι εγκέφαλοι είχαν σημαντικά επίπεδα αλουμινίου
Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι οι εγκέφαλοι των ασθενών με ΣκΠ έχουν ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα αλουμινίου.Από τους εγκεφάλους που αναλύθηκαν στη μελέτη, περίπου 42% περιείχαν περισσότερα από 0,001 mg αλουμινίου ανά γραμμάριο ιστού, ενώ το 33% είχε πάνω από 0,002 mg, τα οποία οι ερευνητές περιέγραψαν ως «ανησυχητική».
Κάθε ένας από τους 14 συμμετέχοντες της μελέτης είχε τουλάχιστον ένα δείγμα με «σημαντική περιεκτικότητα σε αλουμίνιο», με 11 να έχουν περισσότερο από 0,005mg ανά γραμμάριο και επτά πάνω από 0,01mg ανά γραμμάριο ιστού.
Το μέταλλο, το οποίο φαίνεται να συσσωρεύεται σε ασθενείς με ΣκΠ ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο τους, δεν συσσωρεύεται σε κανένα μέρος του εγκεφάλου. Οι ερευνητές σκοπεύουν να συγκρίνουν τα επίπεδα αλουμινίου στους εγκεφάλους των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας με εκείνους στους ανθρώπους χωρίς την πάθηση.
Επισημαίνουν επίσης τα πρόσφατα ευρήματα που δείχνουν ότι το μεταλλικό νερό πλούσιο σε πυρίτιο ενθαρρύνει το αλουμίνιο να εκκρίνεται στα ούρα, κάτι που πιστεύεται ότι θα μπορούσε να μειώσει τα συμπτώματα των ασθενών.
Ο καθηγητής Exley έγραψε στο The Hippocratic Post: «Ενώ είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιωθεί ο ρόλος της ανθρώπινης έκθεσης στο αλουμίνιο στη σκλήρυνση κατά πλάκας, οι σημαντικές παρατηρήσεις της αυξημένης ουρικής έκκρισης αλουμινίου σε άτομα που πάσχουν από τη νόσο και την υπερβολική συσσώρευση αλουμινίου στον ιστό του εγκεφαλικού ιστού μετά θάνατον, υποδεικνύει ότι δεν μπορεί να αγνοηθεί».
Οι χημικές ουσίες σε χρώματα και βερνίκια αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ΣκΠ
Αυτό το συμπέρασμα έρχεται μετά την έρευνα που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούλιο, που υποδεικνύει ότι τα χημικά σε χρώματα και βερνίκια μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο των ανθρώπων για ανάπτυξη ΣκΠ΄.Οι άνθρωποι που φέρουν γονίδια που τους καθιστούν περισσότερο εκτεθειμένους στον κίνδυνο είναι σχεδόν επτά φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν ΣκΠ εάν εκτίθενται σε τέτοιους διαλύτες,
σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Karolinska, Στοκχόλμη.
Ο κίνδυνος τους αυξάνεται σε 30 φορές μεγαλύτερη ευαισθησία εάν καπνίζουν, προσθέτει η έρευνα.
Ακόμα και χωρίς γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο της ΣκΠ, η έκθεση σε χρώματα και βερνίκια από μόνη της κάνει τους ανθρώπους να έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να την αναπτύξουν, σύμφωνα με τη μελέτη.
Αν και δεν είναι σαφές γιατί συμβαίνει αυτό, προηγούμενες έρευνες υποδεικνύουν ότι οι υποδηματοποιοί διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σκλήρυνσης κατά πλάκας λόγω χημικών ουσιών που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στη νόσο.
Τόσες μελέτες κι ακόμα να απαγορεύσουν τη χρήση αλουμονόχαρτου στο μαγείρεμα και την φύλαξη τροφών, καθώς και τα αναψυκτικά σε κουτάκια. Η δε χρήση του αλουμινίου σε βασικά προϊόντα χρήσης όπως μπέικιν μπάουντερ, αλάτια, καλλυντικά, σκεύη μαγειρικής με επικάλυψη τεφλόν κ.λ.π. είναι σκανδαλώδης. Για… να μην πάμε στην πονεμένη ιστορία των χημικών αεροψεκασμών που τάχα δεν διενεργούνται, ωστόσο προτείνονται να γίνουν, κάποια στιγμή στο μέλλον, για λόγους Γεωμηχανικής. Ναι…
Πηγή
Great blog here with all of the valuable information you have. Keep up the good work you are doing here 온라인경마
ΑπάντησηΔιαγραφήI have been reading your blog posts for month and its been the greatest thing I am doing in past few months. keep up the good work for sharing the information. 사설토토
ΑπάντησηΔιαγραφή