Google+ To Φανάρι : ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ!ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ!ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!

Γράφει η cassandra 
Τι μας κρύβει η βιομηχανία τροφίμων σχετικά με την παραγωγή και την επεξεργασία του κρέατος από κοτόπουλο; Είναι στην πραγματικότητα τόσο ελκυστικό και νόστιμο όσο φαίνεται;; Πόσο υγιεινό είναι και τι περιέχει;;
 Τι μας κρύβουν για την επεξεργασία του από το 1970;
 Από τα “καλλίγραμμα” κοτόπουλα του 1950 στις πουπουλένιες μπάλες του σήμερα. Τα ζουμερά και νόστιμα στήθη από κοτόπουλο που βρίσκονται σε supermarkets και κρεοπωλεία της γειτονίας σας είναι πολύ πιθανόν να κρύβουν ένα βρώμικο μυστικό, το οποίο είναι ικανό να σας κάνει να σκεφτείτε δύο φορές πριν τα ξανακαταναλώσετε!...

 Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν το γεγονός ότι το κρέας από το βιομηχανοποιημένο κοτόπουλο περιέχει μια πληθώρα χημικών βλαβερών στοιχείων που κανονικά δεν θα ‘πρεπε να υπάρχουν στη σύσταση του. Πριν φτάσει στον καταναλωτή συχνά το φουσκώνουν, χρησιμοποιώντας άλμη, ζωμό κοτόπουλου, χημικά βελτιωτικά γεύσης και υφής ακόμη και απόβλητα υποπροϊόντων άλλων ζώων που μπορεί ν’αποτελούν εώς και 30% του συνολικού βάρους του κρέατος.
Αντί να παράγουν και να πωλούν καθαρό κρέας κοτόπουλου, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι κάνουν, πολλοί συμβατικοί παραγωγοί εγχύουν στο κρέας τους πριν το συσκευάσουν μια πληθώρα υγρών βελτίωσης και χημικών ουσιών με σκοπό να καλύψουν την κακή ποιότητα του κρέατος τους και να το κάνουν να φαίνεται λαχταριστό και εύγευστο. Η διαδικασία εκτός από παραπλανητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και απάτη γιατί δίνει την εντύπωση στους καταναλωτές ότι αγοράζουν περισσότερο κρέας απ’ότι είναι στην πραγματικότητα.
Η περιεκτικότητα του νατρίου στο συγκεκριμένο κρέας φτάνει εώς και 500%!. Ίσως το χειρότερο κομμάτι της διαδικασίας πάχυνσης είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να περιορίζει τους παραγωγούς κοτόπουλου στη χρήση των παραπάνω μεθόδων με αποτέλεσμα να έχουμε μια διαδικασία πάχυνσης που αποφέρει βάρος και όγκο διπλάσιο από το φυσιολογικό. Εφόσον οι ενέσιμες ουσίες που χρησιμοποιούνται χαρακτηρίζονται φυσιολογικές το ανύπαρκτο νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να περιορίσει τη χρήση τους για να ανησυχήσει την βιομηχανία κρέατος.
Τα διογκωμένα κοτόπουλα της βιομηχανίας τροφίμων μπορεί να περιέχουν απόβλητα και υποπροϊόντα από χοιρινά, μοσχάρια και άλλα ζώα.
Τα διογκωμένα βιομηχανοποιημένα κοτόπουλα εκτός του οτι περιέχουν υψηλά επίπεδα αλατιού και εξευγενισμένων χημικών ουσιών όπως το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG), το αρσενικό καθώς και διάφορες άλλες χημικές ουσίες, μπορεί να περιέχουν κομμάτια άλλων ζώων ή και ζωικών αποβλήτων.
Η Βρετανική εφημερίδα Independent είχε αναφερθεί ξανά σε μία υπόθεση του 2009 στην οποία είχαν εντοπιστεί πολλά εστιατόρια τα οποία έριχναν ενέσιμα στο κρέας από κοτόπουλο πολτοποιημένα και υγροποιημένα οστά και χόνδρους από χοίρους και μοσχάρια.
Όπως και η ατζέντα πίσω από τη διόγκωση του κρέατος με τη χρήση αλμυρού νερού έτσι και αυτή με τα ενέσιμα υποπροϊόντα ζωικών αποβλήτων έχει ως σκοπό την την διόγκωση και την αύξηση βάρους του κρέατος που αποσκοπεί σε υψηλότερα κέρδη. Μια άλλη έρευνα από το BBC αποκάλυψε παρόμοιες μεθόδους διόγκωσης του κρέατος άλλων ζώων. Αποδεικνύεται ότι η επεξεργασία του κρέατος του κοτόπουλου περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές την έγχυση με ένεση μέσα σε αυτό με πρωτεϊνικό υλικό άλλων ζώων.
Δείτε το ανατριχιαστικό, αλλά πλήρως διαφωτιστικό βίντεο:


 
\
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου