Google+ To Φανάρι : Συνδικαλιστικὰ …«τυχερά»!!!

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Συνδικαλιστικὰ …«τυχερά»!!!

Μία κλασική περίπτωση διανομής μίζας και υπερκοστολογήσεως για να πληρωθούν οι μιζαδόροι.
Ο αρχισυνδικαλιστής του σωματείου πήρε μόνον …700.000 ευρώ για να μην ξεσηκώσει τα πρόβατα ενάντια στην επένδυση. Έτσι συμβαίνει παντού και πάντα πριν από κάθε επένδυση…
Αλλά οι δικοί μας εισαγγελείς ουδέποτε αντιλήφθηκαν να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα.
Τα λαμόγια είναι συνήθως πολιτικά πρόσωπα και οι δικαστικοί εξαρτώνται από τους πολιτικούς για τις μεταθέσεις και τις προαγωγές τους και δεν έχουν κανένα προσωπικό συμφέρον να τα βάλουν με την μαφία της πολιτικής.
Σίγμα

Κύπρος: Πολυετείς ποινές στους ενόχους για το σκάνδαλο Δρομολαξιάς

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε την Δευτέρα σε πολυετείς ποινές καθείρξεως και φυλακίσεως τους ενόχους στο λεγόμενο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. Το δικαστήριο συγκεκριμένα, επέβαλε κάθειρξη 8 ετών στον πρώην πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών (ATHK) Κύπρου Στάθη Κιττή και στο πρώην μέλος του Συμβουλίου Χαράλαμπο Τσουρή, φυλάκιση 3 ετών.
Επίσης στον Ορέστη Βασιλείου, διευθυντή του Τμήματος Σύτα-Βίζιον της ΑΤΗΚ και ηγέτη της μεγαλύτερης συντεχνίας του προσωπικού της Αρχής επεβλήθη η μεγαλύτερη ποινή, ήτοι κάθειρξη 9 ετών, λόγω των ιδιαίτερα επιβαρυντικών στοιχείων που προέκυψαν σε βάρος του.
Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, ο  Ορ. Βασιλείου κρίθηκε ένοχος ότι πήρε 700.000 ευρώ σε αντάλλαγμα της υποσχέσεώς του ότι θα διασφάλιζε ότι τα μέλη της συντεχνίας δεν θα αντιδρούσαν στην επένδυση.
Παράλληλα, κάθειρξη 6 ετών και 6 μηνών επεβλήθη στον τέως υπάλληλο του Τμήματος Κτηματολογίου Γρηγόρη Σουρουλλά και φυλάκιση 3 ετών και 6 μηνών επεβλήθη στον Βενιζέλο Ζανέττο, πρώην επαρχιακό ηγέτη του ΑΚΕΛ στην Λάρνακα.
Με την ίδια απόφαση το  δικαστήριο επέβαλε στην εταιρεία Polleson, που ανήκει στον Γρηγόρη Σουρουλλά,  χρηματικό πρόστιμο, ύψους 300.000 ευρώ.
Η υπόθεση
Οι κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκαν ένοχοι οι καταδικασθέντες αφορούσαν σε δωροληψία από επιχειρηματία γης, που ενήργησε ως μεσάζων για επένδυση 20 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Συντάξεων των υπαλλήλων της ΑΤΗΚ.
Στο δικαστήριο κατατέθηκε ότι  το κόστος του έργου, που αφορούσε στην ανέγερση κτιρίων με γραφεία και διαμερίσματα κοντά στο Αεροδρόμιο Λάρνακος, υπερδιπλασιάστηκε με σκοπό να καταβληθούν μεγάλα ποσά στους εμπλεκομένους.
Ο Δικαστής Νικόλαος Σάντης αιτιολόγησε την απόφαση του Κακουργιοδικείου αναφέροντας ότι τα αδικήματα στα οποία βρέθηκαν ένοχοι θέτουν σε κίνδυνο τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου, υπονομεύουν την χρηστή διοίκηση και διασαλεύουν τον ανταγωνισμό. Υπεγράμμισε, ακόμη ότι  οι κατηγορούμενοι ενήργησαν εν κρυπτώ, με τρόπο προσεγμένο, μεθοδικό και προγραμματισμένο, ζητώντας δωροδοκία από τον επιχειρηματία γης Νίκο Λίλλη, ο οποίος, όπως απεφάνθη το δικαστήριο, δεν ήταν ο ιθύνων νους της υποθέσεως, αλλά λειτούργησε σαν στυγνός επιχειρηματίας.
Αναφερόμενος, εξάλλου, σε όσους διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΥΤΑ,  είπε ότι εκμεταλλεύθηκαν και σφετερίστηκαν την εμπιστοσύνη με την οποία τους περιέβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία και υπέσκαψαν αντί να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Σχετικά δε με τους συνδικαλιστές τόνισε ότι προέταξαν τις εξουσίες τους, για να προβούν σε εκβιασμούς και, χωρίς ψήγμα αναστολής, προσπάθησαν να παραπλανήσουν τις ανακριτικές αρχές με πλαστό έγγραφο.
Σημειώνεται, ότι το δικαστήριο, με προηγούμενη απόφασή του, διέταξε την δήμευση της περιουσίας μερικών από τους καταδικασθέντες. Όπως δε ανεφέρθη, η αξία της περιουσίας τους δεν είναι αρκετή για να καλυφθεί το ποσό που πήρε ο καθένας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου