Η Ορθόδοξη απάντηση στη Θράκη – Μαζί Στρατός και Εθελοντές για το άκουσμα της πρώτης καμπάνας μετά το 1200 μ.X.Σε συνέχεια της αποκάλυψης του HellasForce.com για την Ορθόδοξη απάντηση στα τζαμιά της ακριτικής Θράκης. Το HF φέρνει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το πολύ σημαντικό ζήτημα της ανέγερσης Ναού στη Θράκη, περιοχή όπου θα ακουστεί, όταν ολοκληρωθεί το έργο, καμπάνα ύστερα από το 1200 μ.Χ.
Η προσπάθεια, με την αμέριστη συμπαράσταση του σχολείου «Κιβωτός Δόμνα Βιζβίζη», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο Ναός θα ανεγερθεί ...
στον οικισμό Ακρίτα Ροδόπης, σε σημείο όπου βρίσκεται στρατιωτικό φυλάκιο, το οποίο τα τελευταία χρόνια παραμένει εκτός λειτουργίας. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει δώσει ήδη την έκγριση του για την έναρξη των εργασιών και μάλιστα έχει συγκεντρωθεί από εθελοντές και το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ, που έχει σταλεί στη Θράκη.
Να σημειωθεί πως εκτός από τον Ναό, στο φυλάκιο θα δημιουργηθεί και οικισμός, που θα φιλοξενεί ορφανά παιδιά από όλη την Ελλάδα. Σε ότι αφορά τον Ναό, το καμπαναριό του οποίου έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το Άγιο Όρος, θα τιμά την Ανάσταση του Κυρίου.
Το έργο στηρίζουν ιερές μονές της Θράκης, επιστημονικοί φορείς και απλός κόσμος, όλοι εθελοντές που θέλουν να δουν επιτέλους και ένα Ορθόδοξο έργο στην περιοχή, όπου τα τελευταία χρόνια… φυτρώνουν τα τζαμιά σαν μανιτάρια και οι κυβερνήσεις δεν προσφέρουν την παραμικρή βοήθεια.
Προσεχώς περισσότερες πληροφορίες…

Και λίγα λόγια για την «Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη»
Από τον Οκτώβριο του 2013 στη Θράκη του Ορφέα και του Δημόκριτου έριξε άγκυρα «Η Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη», το δικό μας σχολείο που λειτουργεί από το μεσημέρι για όλους εμάς τους Θρακιώτες που θέλουμε ένα καλλίτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
Η Κιβωτός έχει ως μαθητές πολίτες από 5 έως 105 ετών. Σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και πνευματικούς ανθρώπους από όλη την Ελλάδα παραδίδονται καθημερινά αφιλοκερδώς μαθήματα σχολικής ενισχυτικής διδασκαλίας, μουσικής και ξένων γλωσσών σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Παράλληλα, οι ενήλικες μπορούν να παρακολουθούν σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν την αρχαία ελληνική γλώσσα και φιλοσοφία, το αρχαίο θέατρο, την ελληνική ιστορία και παιδεία, τη χριστιανική πίστη, τη διδασκαλία και προσέγγιση των παιδιών και γενικότερα αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των Θρακιωτών διοργανώνονται ενημερωτικές ημερίδες και συνέδρια, που προσεγγίζουν πανεπιστημονικά τον ελληνορθόδοξο τρόπο σκέψης και διανόησης.

Επιπλέον, στόχος της «Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη» είναι να καλυφθούν και κάποιες άμεσες βιοτικές ανάγκες συμπολιτών μας (όπως ένδυση, τροφή, παροχή ιατρικών εξετάσεων κτλ) πάντα αφιλοκερδώς. Έχοντας λοιπόν ως οδηγό τη Δόμνα Βιζβίζη, τη Μπουμπουλίνα της Θράκης που πολεμούσε το” 21 έχοντας πάνω στο καταδρομικό της πλοίο τα πέντε παιδιά της και σε συνεργασία με μία ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, όπως ο διδάσκαλος και συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, η φιλόλογος κ. Άννα Ευσταθίου Τζιροπούλου, ο επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθηνών κ. Βασίλειος Νικόπουλος, ο μαθηματικός και γεωστρατηγικός σύμβουλος κ. Νίκος Λυγερός, ο Ισπανός καθηγητής κλασσικών σπουδών και πρόεδρος της Euroclassica κ. Jose Luis Navarro, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Γεώργιος Λεκάκης, ο γεωπολιτικός και ιστορικός ερευνητής κ. Ιωάννης Φριτζαλάς, η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, καθώς και μια μεγάλη ομάδα από την πανεπιστημιακή, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα της Ελλάδος, προσπαθουμε να θωρακίσουμε τον Έλληνα Θρακιώτη που μαστίζεται από την κρίση των ημερών.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ..ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ..
Η
Το κάλεσμα της «Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη ειίναι προς κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ :

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΣΟ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΤΕ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ 
.hellasforce

Το Φανάρι: Ένα μεγάλο Εύγε σε όλους όσοι βοηθούν να έρθει εις πέρας αυτό το υπέροχο έργο. Μακάρι να υπάρχουν και άλλες τέτοιες προσπάθειες . Το ηθικό και το φρόνημα των κατοίκων της Θράκης πρέπει να τονωθεί και να δηλώνουμε συνεχώς την παρουσία μας ως Έλληνες στα αρχαία ιερά αυτά  χώματα. Θα πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε από όποιο πόστο έχει ο καθένας ηθικά και υλικά .